De 10 beste haarproducten voor krullend haar

Ben je opzoek naar de beste producten voor krullend haar? In deze blog geven we je een overzicht van onze top 10 meest verkochte items. We leggen je ook uit waar je op moeten letten als je krullen producten gaat kopen. Wil je direct onze top 10 zien? Scroll dan direct naar beneden!

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd

Krullend haar

Ben je gezegend met krullend haar? Dan zullen veel mensen jaloers op je zijn. Misschien herken je de vraag wel: 'Zijn die krullen van jezelf?'. Misschien ervaar je dit zelf niet zo. Want de verzorging van krullend haar kan soms best lastig zijn. Er zijn ontzettend veel producten voor krullen, maar hoe kies je nu de juiste tussen al die producten?
Niet elke krul is hetzelfde. En dit betekent ook dat jij andere spullen voor je krullen nodig hebt dan iemand anders. Dit heeft allemaal te maken met je haareigenschappen. Je haareigenschappen zijn je sleutel tot het kiezen van de juiste krullen producten. Nu zal je denken, hoe weet ik wat mijn haareigenschappen zijn en waarom is dit van belang?
Al onze verzorgingsartikelen zijn te gebruiken binnen de CG Methode. De methode is een verzorgingsmethode speciaal voor krullend haar. De methode schrijft voor dat het van belang is om bepaalde ingrediënten zoals sulfaten, uitdrogende alcohol en siliconen te vermijden in je haarproducten die je gebruikt binnen je krullenroutine. 
ls je met deze methode je krullen gaat verzorgen, weet je zeker dat je er alles uit gaat halen. Het is een proces waarin je binnen een paar weken de resultaten al kan zien. Het is een proces waarin jij je krullen beter gaat leren kennen. Je leert bijvoorbeeld beter naar je haar te luisteren en je gaat bijvoorbeeld producten gebruiken die je nog niet gebruikte voor je krullen. 

Welke haarproducten voor krullen zijn er?

Er zijn ontzettend veel haarproducten voor krullen. Je kan kiezen van alles wat je nodig hebt bij het wassen tot het stylen van je krullen. 
Krullen producten voor wassen
Binnen de categorie wassen, vallen de onderstaande producten: 
  • Co-wash
    : Dit is een shampoo en conditioner in 1 product. Het verzorgt en reinigt. Je gebruikt dit vaak als je vaker wilt wassen. 
  • Conditioner
    : Een conditioner gebruik je na een shampoo om je haarschubben weer te laten sluiten. 
  • Final-wash:
     Dit product gebruik je als je wilt starten met de 
    CG Methode
     of als je je haar verft of als je per ongeluk een niet cg product hebt gebruikt. 
  • Shampoo:
     Gebruik je om je hoofdhuid en haar te reinigen. 
  • Pre-poo: Heb je last van een droge hoofdhuid of heb je andere klachten? Dan is een CG Pre-poo je redder in nood. 
  • Zilver shampoo & Care: 
    Heb je blond of grijs haar? Of wil je bepaalde tinten uit je haar halen? Bekijk dan onze CG zilver care. 
Krullen producten voor verzorgen
  • Masker:
     Een masker of ook wel deep-co genoemd is een product waarmee jij je haar wekelijks kan voeden. 
  • Detangler:
     Lukt het niet goed om je haar te borstelen omdat je merkt dat je veel knopen hebt? Dan is een detangler iets voor jou!
  • Heat protector:
     Ga je aan de slag met hitte? Dat is ook gewoon mogelijk binnen de CG Methode. Zorg wel voor extra bescherming met een CG Heat protector. 
  • Leave-in conditioner:
     Met een leave-in conditioner leg je de perfecte basis voor je stylingsroutine. 
  • Olie:
     Olie gebruik je om je haar te hydrateren, beschermen en te sealen. Een olie heeft de kracht om door te dringen tot het haar en legt een beschermlaagje om je haar.
  • Serum: 
    Maakt je haar glanzender en beschermt je krullen tegen invloeden van buitenaf. Een serum legt hiervoor een laagje om je haar.
  • Treatment:
     Een treatment voor geverfd, beschadigd of voor een gevoelige hoofdhuid? Voor iedereen is er een treatment die je krullen echt een boost gaat geven. 
Krullen producten voor stylen
  • Gel:
     Zorgt ervoor dat je krullen hold en de perfecte en vooral pluisvrije vorm krijgen. Ze zijn te verkrijgen in verschillende hold levels. 
  • Creme:
     Een creme geeft vaak een zachte tot medium hold. 
  • Mousse:
     Geeft je krullen naast de bovenstaande producten, extra hold, body en textuur.
  • Refreshspray:
     Activeert je haarproducten tussen de wasdagen door en geeft je krullen een boost. 
  • Root & Haarspray:
     Opzoek naar extra hold of wil je meer volume? Dan kan je een CG Root of haarspray gebruiken.

Hoe kies ik de juiste krullen producten?

Nu weet je welke artikelen er allemaal zijn en dat zijn er inderdaad, best veel! Voor jezelf is het in ieder geval handig om te bepalen naar welk product je op zoek bent. 
Vervolgens bepaal je je
haareigenschappen
. Je gaat de haarporositeit van je krullen bepalen en de elasticiteit. 
Vervolgens kijk je naar je huidige routine. Gebruik je al CG producten? Of wil je nog beginnen. Als je nog wilt beginnen is het handig om de blog die we eerder hebben besproken helemaal door te nemen. 
Vervolgens pak je onderstaand schema er bij. Heb je een product nodig met of zonder proteïne? Binnen onze collecties kun je gemakkelijk filteren op deze optie. Er blijven dan nog enkele items over, klik vervolgens op de afzonderlijke producten of ze bij je haartype en textuur passen. 
Schema voor proteïne en moisture balans

Wat zijn de allerbeste producten voor krullen? 
En dan nu, de top 10! Op dit moment zijn de volgende items het meest populair: 
Umberto Giannini Curl Jelly
 Creme of Nature Snot Gel
Giovanni LA Hold gel

Curlsmith Strength Recipes Bond Curl Rehab Salve
Twijfel je? 

Laat je dan direct door ons adviseren. We hebben verschillende tools ontwikkeld waarmee je de juiste keuze kan maken! Klik hier om naar de
advies tools
te gaan.