ACTIE💥: Gratis 10ml Holy Curls Olie
Op werkdagen vóór 21:00 besteld = dezelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45

Wat is Eco CG?

ECO CG zijn haarproducten zijn vrij van schadelijke stoffen voor jou en het milieu. Je gaat dus nog kritischer kijken naar de ingrediënten dan binnen de normale CG Methode.

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd
Heb jij wel eens de ingrediëntenlijst van je product bekeken? Dan zie je vaak ingrediënten die je helemaal niets zeggen. En kan je er van uit gaan dat als een product aangeeft dat het natuurlijk is, dat het ook echt zo is? Nee! Wij vertellen je wat ECO CG is, hoe je het toepast en welke merken ECO CG zijn. 

Wat is Eco CG?

Eco staat letterlijk voor milieuvriendelijk. Binnen de cosmetica wereld betekent het dat je haarverzorging dan vrij is van parabenen, ftalaten, synthetische kleur- en geurstoffen, chemische stoffen, siliconen en PEG's. In normale CG producten kunnen deze ingrediënten wel zitten. Binnen de CG Methode wordt er namelijk alleen gekeken naar producten die vrij zijn van siliconen, sulfaten, minerale olie, wax en uitdrogende alcohol. Je gaat dus met ECO CG nog net een stapje verder. 

Waarom is Eco CG een goede optie?

Als je haarproducten vrij zijn van de ingrediënten die we benoemden, is de chemische belasting voor je lichaam een stuk lager. Soms kunnen bepaalde slechte ingrediënten gevolgen hebben voor je huid, zoals jeuk, schilfers of andere beschadigen veroorzaken. 
De producten zijn vaak ook op een duurzame manier geproduceerd en vrij van dierlijke ingrediënten. Daarnaast zijn de formules vaak ook effectiever: ze voegen echt iets aan de formule toe, anders zitten ze er niet in. 

Wassen met een Eco CG Shampoo

In een ECO Shampoo wordt er vaak gebruik gemaakt van een SCS. Dat is een natuurlijk sulfaat dat gewonnen is uit kokos. Hoewel je deze reiniger ook tegen kan komen bij de CG Shampoos, wordt deze binnen de ECO CG shampoo vaak gebruikt. Hij zorgt ervoor dat je hoofdhuid goed gereinigd wordt, zonder geheel door te dringen tot het haar en je hoofdhuid (wat een normale suflaten zoals SLS, SLES bijvoorbeeld wel kan doen, en dan schade kunnen aanbrengen aan je huid). 

Wat zijn de nadelen van ECO CG?

Helaas kleven er ook nadelen aan ECO CG. Want sommige producten bevatten niet altijd alle stoffen die passend zijn bij een bepaalde huid en/of haartype. En er moet vaak meer onderzoek gedaan worden naar plaatsvervangende (natuurlijke) stoffen om ervoor te zorgen dat de juiste resultaten met het product worden behaald.
Bovendien kunnen ECO CG producten essentiële olie bevatten. Dit klinkt goed en natuurlijk maar, ook bepaalde soorten essentiële olie kunnen irriterend voor je hoofdhuid zijn. 
En tot slot kunnen de productprijzen wat hoger zijn dan dat je gewend bent. Je kan vaak uit gaat van minimaal 20 euro per product. 

Hoe herken je een ECO CG Product?

  • Kijk altijd naar de claims die een merk doet en lees over hun verhaal. 
  • Kijk naar certificaten (niet labels!) van het product, zit er bijvoorbeeld een ECO Certificering op het product? of zie je ergens een B Corp status staan?
  • Hoe zijn de producten gemaakt? Is hierbij rekening gehouden met de impact op het milieu?
  • Waar zijn de producten van gemaakt? van recyceld plastic of bio plastic? Zijn ze te recyclen?
  • Mocht je twijfelen, dan kan je altijd de ingrediënten controleren op websites zoals: incidecoder en via de beatthemicrobead. 

Zelf ECO CG producten maken

Sommige curlies gaan aan de slag met bijvoorbeeld een appelazijn spoeling, rijstwater of een eigen gemaakte deep conditioner. Maar, een appelazijn spoeling is een zeer sterk middel om je haar te wassen. Het is ontzettend belangrijk om de appelazijn te verdunnen met water. Daarnaast wordt het vaak afgeraden om te gebruiken met vrouwen die droog haar hebben. Wees zeer voorzichtig bij het gebruik van dit soort middelen om te voorkomen dat je je hoofdhuid en haar beschadigd. 

Welke merken zijn ECO CG?

Een aantal merken binnen onze webshop zijn ECO EC. 

Vragen over Eco CG

Heb je nog andere vragen? Laat het on gerust weten via onze
contactpagina!