Ontvang een GRATIS Tote Bag bij je bestelling! (Bij besteding vanaf 60 euro)
Voor 17:00 besteld is vandaag verzonden
Alle producten zijn CG

Hoe werkt een haarmasker voor krullen?

Een deep-conditioner (of ook wel haarmasker) zorgt voor optimale voeding van je haar. Maar hoe werkt een masker en hoe gebruik je het op de juiste manier?

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd

Wat is een haarmasker?

Een haarmasker voor krullen wordt ook wel vaak deep conditioner genoemd. Een haarmasker geeft je haar optimale voeding, glans en zorgt voor de vochtbalans in je haar. 
Een haarmasker is een must voor krullend haar. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen als je de 
CG Methode
 al kent. Het is een onderdeel van je routine, het geeft je haar een extra boost en voeding. Maar, waarom is een masker eigenlijk goed, wat is het en werkt het voor jou?

Wat doet een haarmasker voor krullen?

Deepco, oftewel deepconditioner of haarmasker voor krullen is een belangrijk onderdeel van de CG Methode. Het is een conditioner dat nog dieper het haar binnendringt en extra verzorgend is. Je kunt het zien als een soort van extra treatment om droog en beschadigd krullend haar weer te herstellen. 
Heb ik een haarmasker nodig bij fijner haar?
Iedereen heeft baat bij een haarmasker of je nou fijn, medium of dik haar hebt. Maar, het heeft wel extra voordeel als je bijvoorbeeld haar hebt dat vaak chemisch behandeld is of echt is beschadigd. 
Bovendien hebben ook heel veel zwemmers, of mensen die vaak in de buitenlucht meer baat bij een masker dan wanneer je haar minder wordt blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Maar, in de kern is het een mooi product om je haar een boost te geven ook al doe je dit eens in de 2 weken.  

Wat zijn de voordelen van een haarmasker?

Als je regelmatig een haarmasker gebruikt bijvoorbeeld elke week of 1 keer in de 2 weken, zal je duidelijk merken dat pluis verminderd en droog haar zal worden verminderd. Zie het als een hydratatie boost met veel voedende ingrediënten. 
Andere voordelen van een haarmasker zijn: 
  • Meer glans
  • Minder pluizig haar
  • Extra hydratatie
  • Maakt je haar sterker

Wanneer gebruik je een haarmasker?

Een masker is zoals hiervoor benoemd een product die je kan gebruiken om je haar sterker en krachtiger te maken. Het is een belangrijk onderdeel die je toevoegt aan je routine om alles uit je krullen te halen. Je kan een CG Masker wekelijks gebruiken. 
De meeste vrouwen gebruiken een haarmasker nadat ze het hebben gewassen met een shampoo. Heb je de shampoo uitgespoeld? Dan kan je aan de slag met het masker. 
Een masker wordt ook vaak gebruikt wanneer de
final-wash
is gedaan. Dus, ben je nog niet begonnen? Gebruik dan altijd een masker na de final-wash. Heb je je haar geverfd of heb je per ongeluk een niet-cg product gebruikt? Dan gebruik je nogmaals de final-wash en om je haar weer goed te voeden, kan je een haarmasker met proteïne gebruiken. 
Haarmasker gebruiken bij fijner haar of een losser krulpatroon
Heb je fijner haar? dan kan je er ook voor kiezen om het masker eens in de 2 week of 3 weken te doen. Of, je brengt het haarmasker aan op licht vochtig tot droog haar voordat je je haar gaat wassen. Dit heet ook wel een dirty deep-co, dit werkt op de volgende manier:
  1. Breng het masker aan op droog of licht vochtig haar
  2. Laat het minimaal 10 tot 30 minuten intrekken
  3. Spoel het vervolgens geheel uit
  4. Breng de shampoo aan en spoel het vervolgens geheel uit
  5. Breng vervolgens de conditioner aan, en spoel het geheel uit
  6. Vervolg je routine met je leave-in en stylers!
Het is handig om hiermee te experimenteren wat het voor je haar kan doen. Dus gebruik hem eens voor het wassen maar ook eens na een shampoo. 
Wanneer kan je een masker beter overslaan?
Let op! In sommige gevallen kan het beter zijn om het masker over te slaan. Je haar kan soms ook teveel van het goede krijgen, in het engels heet dit ook wel over condition. 

Werkt een DIY haarmasker voor krullen?

Van rauwe ei tot mayonaise en olijfolie. Dit soort ingrediënten worden vaak gebruikt voor een DIY Haarmasker om het haar sterker te maken. Maar, wist je dat dit helemaal geen zin heeft voor je krullen? De proteïnen in deze ingrediënten zijn vaak veel te groot om te kunnen door dringen tot je haar. Dus, je spoelt ze er zo weer uit en dan is je haar er uiteindelijk niet sterker van geworden. En dan hebben we het nog niet eens over de geur! 

Wat is het beste masker voor krullen?

Voordat je een deep conditioner gaat gebruiken check je eerst je
haareigenschappen
. Je haareigenschappen zeggen iets over hoe het er met je krullen voorstaat. Het is belangrijk dat je weet of je haar meer moisture (vocht) of proteïne nodig heeft. 
Is je haar erg breekbaar en voelt het ruw aan? Dan heb jij waarschijnlijk te veel proteïne, kies dan voor een deep-co met moisture (proteïne vrij) om deze balans weer aan te vullen. Vaak duurt het even voordat je haar de hydraterende ingrediënten kunnen opnemen, geduld is een schone zaak. Een sealende olie kan helpen om de moisture in je haar te laten ‘sealen’ en opvangen. Hierdoor houden je kullen de moisture langer vast.
Hieronder geven we nog een aantal tips of je moet kiezen voor een haarmasker met proteïne of juist zonder. 
Haarmasker voor krullen met proteïne 
Zakt je haar snel uit en voelt het super zacht en zwaar aan? Dan kan het zijn dat je te veel moisture hebt. Gebruik dan een deepconditioner met proteïne. Hierdoor krijg jij weer wat meer ‘hold’ en stevigheid aan je natuurlijke krullen. 
Haarmasker voor krullen zonder proteïne 
Heb je geen klachten zoals we hierboven benoemen? Ga dan gerust voor een masker zonder proteïne. 

Hoe gebruik je een haarmasker voor krullen?

Er zijn verschillende manieren om een deep conditioner te gebruiken voor je krullen. 
De basis: Hoe gebruik je een deep conditioner? 
Breng je deepco na het wassen aan op drijfnat haar en laat het zo’n 20-30 minuten intrekken. Zet vervolgens een douchemuts op, of een plastic zak als je geen douchemuts hebt. Daaroverheen kan eventueel je nog een handdoek doen. Zo creëer je warmte en dat zorgt ervoor dat het product nog beter intrekt. Daarna spoel je het uit met koud water, om je haarschubben te laten sluiten. 
Wat is een dirty deepco en hoe werkt het?
Dirty deepco is ook nog een optie die je kunt doen. Dit betekent dat je de deepco aanbrengt op droog haar. Als je dat 20-30 minuten hebt laten intrekken ga je het wassen en daarna gebruik je een conditioner. Dit is precies andersom zoals je het normaal zou doen.  
Hoe gebruik je een haarmasker voor krullen met andere cg producten? 
Gebruik na je curly girl shampoo áltijd een conditioner of deepco/haarmasker. Een curly girl shampoo opent je haarschubben, conditioner of masker sluiten ze weer. 

Beste haarmaskers voor droge krullen

Aunt Jackie's Tress Boost Blackberry & Castor Hair Growth Masque
Dit masker is ons meest populaire deep conditioner voor krullen. Hij is voor ieder haartype te gebruiken, dus voor krullen, coily en wavy hair. Daarnaast heeft hij een fijne prijs, namelijk 12,95 en bevat het masker proteïn
 
Aunt Jackie's Tress Boost Blackberry & Castor Hair Growth Masque
Curl Flo Mango Butter Deep Conditioner 
Deze ultra hydraterende deep conditioner van Curl Flo is proteïne vrij. Curl Flo gebruikt geheel organische en natuurlijke ingrediënten. Dit product van Curl Flo is voor iedereen te gebruiken. Dit product is 22,50 hij is dus iets duurder dan de nr. 1 en 3 van onze top 3 voor haarmaskers. Hij is namelijk geconcentreerder (met een klein beetje van dit product, heb je al een groot effect) en bevat ten opzichte van de andere 2 in deze top 3, meer natuurlijke ingrediënten.
Curl Flo Mango Butter Deep Conditioner 

Meer informatie

Meer product informatie? Bekijk de
blog
of stel je vraag via het
contactformulier!