Spullen voor krullen! Er zijn genoeg te krijgen maar welke spullen voor krullen zijn nou een echte must have? In deze blog nemen we je mee in de meest populaire en belangrijke items.

Spullen voor krullen top 5 must haves

1. Juiste items om je haar te wassen

Binnen deze top 5 mag de juiste haarverzorging zeker niet ontbreken. Maar, wat is de juiste haarverzorging? Met de juiste haarverzorging bedoelen we items die je kan gebruiken binnen de speciale methode voor krullen. Dat zijn dus items zonder sulfaten, wax, uitdrogende alcohol en minerale oliën. 

Het is handig om in ieder geval een goede reiniger in huis te hebben én een conditioner. Deze 2 zijn onmisbaar omdat ze dé basis vormen van je routine.

Wat je dus echt in huis moet hebben als krullenbol: 

Spullen voor krullen
2. De juiste verzorging

Hiervoor hebben we al een item benoemd die ook onder de noemer van de juiste verzorging valt en dat is de conditioner. Dit item zorgt ervoor dat na het wassen van je haar een dun laagje om je haar gevormd zal worden die bescherming geeft. Het voorkomt dus bijvoorbeeld dat je haar afbreekt en dat het minder gaat pluizen. Wist je dat je met een conditioner in je haar je krullen ook goed kan borstelen? Dit komt door dit dunne laagje. De meeste conditioners spoel je uit. Een variant hierop is bijvoorbeeld een item die je langer laat intrekken en ook weer uitspoelt: een masker. 

Naast de uitspoelbare conditioners zijn er ook nog varianten die je niet hoeft uit te spoelen: leave-ins. Deze geven je haar de gehele dag bescherming. Je brengt dit item aan voordat je je stylers gaat aanbrengen. Een klein beetje is al genoeg: anders kan het wellicht je haar verzwaren. 

De items die je het best in huis kan halen zijn dus: 

3. De juiste stylers

Stylers zijn naast de 2 bovenstaande items ook een onmisbaar onderdeel van je routine. Waarom? De juiste stylers zorgen voor minder pluis en zorgen dat je krullen in vorm blijven gedurende de dag en de dagen die nog komen. Een gel raden we in ieder geval aan. Maar er zijn curlies die een gel graag samen gebruiken met een créme of mousse. 

De items die belangrijk zijn bij het stylen: 

Foto vooraanzicht van een gel (LA Hold gel Giovanni)

 

4. Een goede droogdoek 

De katoenen handdoek die je gebruikt na het douchen mag je écht uitsluiten. Want wist je dat deze handdoek kan zorgen voor meer pluis en breekbaar haar? Je haar is erg kwetsbaar als het vochtig is; het is dus belangrijk dat je een handdoek gebruikt die je haar beschermt tijdens het drogen. 

Foto van een krullen handdoek
5. Diffuser

Een must have die ook niet mag ontbreken in dit lijstje is een diffuser. Want wist je dat een fohn met een diffuser er voor zorgt dat je krullen goed opdrogen en daardoor een betere krulpatroon behouden? Met een diffuser kan je ook heel goed je haar 'sturen' en meer volume creëren.  

Foto van vooraanzicht van 2 verpakkingen van fohns

Naast de bovenstaande items zijn er nog veel meer items en spullen voor krullen te vinden op onze website. Maar, wil je rustig beginnen en wil je echt de items in huis hebben die onmisbaar zijn? Dan is het bovenstaande lijstje handig als uitgangspunt. 

Vind de producten voor jouw haar