Join The Curly Girl Movement! Waarom? Omdat je krullen prachtig zijn! Omarm ze en je zal ontdekken dat de verzorging van je krullen steeds gemakkelijker zal gaan. 

Waarom The Curly Girl Movement?

Veel curlies hebben moeite met het verzorgen van krullend haar. Het is vaak droog, pluizig en krullen zakken uit of zijn zelfs soms geheel verdwenen. Zonde, wat krullen zijn prachtig. En met de juiste producten en een juiste mind-set kan jij ongelofelijk veel uit je krullen halen. 

De Curly Girl Movement is een methode met bepaalde handige richtlijnen. Weet je nog niet wat de methode is? Lees dan deze blog. Hierin vertellen we je alle belangrijke onderdelen. Let op, we vinden het wel belangrijk om te vermelden dat het geen regels zijn maar: richtlijnen om je krullen te verzorgen. Experimenteer wat het beste voor jouw werkt. De ene persoon met krullen vindt het gebruik van elke week een masker erg prettig, de andere persoon niet. Maak notities, bekijk hoe je haar reageert en vanuit hier creëer je je eigen haarroutine. De richtlijnen zijn dus hulpmiddelen om jou om weg te helpen met je eigen curly hair journey. 

Het leukste aan de methode is, dat je gericht bezig gaat. In het begin denk je misschien wat veel informatie! Maar gaande de weg, valt het allemaal best mee. Het grootste verschil wat curlies merken is dat er meer producten worden gebruikt. Gebruikte je eerder alleen een shampoo, conditioner en een mousse? of gebruikte je helemaal geen stylingsproducten? Dan zal dit wennen zijn. Geef je haar de tijd. En mocht je het niet prettig vinden om met 5 nieuwe producten te starten, dan kan je gerust beginnen met alleen een shampoo, conditioner en gel. 

Ingrediënten

De kern van de movement is dat je bepaalde ingrediënten gaat vermijden. Waarom? Omdat ze je krullen bijvoorbeeld uitdrogen of omdat ze gewoonweg veel te heftig zijn voor onze hoofdhuid.  Ingrediënten die we gaan vermijden zijn onder andere sulfaten. Let maar eens op de producten die je gebruikt voor je huid: zoals je body zeep of handzeep. Vaak bevatten ze sulfaten. Hoewel er verschillende soorten sulfaten zijn, zie je in deze producten vaak SLS. Die zijn erg agressief, het kan zorgen voor uitdroging en irritatie van de huid. Het voordeel? Ze maken de producten vaak schuimend en reinigen grondig. 

Curly girl movement producten

Binnen de methode vermijden we deze ingrediënten en leggen we de focus op producten die deze slechte ingrediënten niet bevatten. Gelukkig zijn er steeds meer producenten die sulfaten en andere agressieve reinigers uit de producten halen. 

Resultaat

Ga je de methode volgen? Dan zal de 1 resultaten merken binnen 1 tot 3 weken en de ander pas na een half jaar. Geef je krullen de tijd om te wennen aan de nieuwe curly girl movement methode. Het is vooral trial and error. 

Wist je dat er veel groepen zijn op Facebook waarin curlies alles delen over verzorging van krullen? Je kan meelezen maar ook lid worden van de groepen. Super leuk en ook nog eens mega leerzaam. Via deze link, kan je onze eigen groep vinden. 

Start je curly girl journey!

Wil je starten met de movement? Dan raden we je aan om eerst naar deze pagina te gaan. Hier lees je ontzettend veel over de methode en over hoe je verder kan gaan. Ben je opzoek naar andere handige tips? Neem dan onze blog door!  

Vind de producten voor jouw haar