Hoe refresh je krullend haar?

Ken je dat gevoel, je krullen zitten niet meer zoals jij dat wil... eigenlijk moet je je haar wassen maar je hebt er helemaal geen zin in. Je haar in een staart doen kan een optie zijn. Maar, wist je dat het ook gewoon mogelijk is om je haar zelfs op dag 8 weer helemaal een gloednieuwe refresh te geven? Babs van CurlsByBabs legt in de video uit hoe je dit gemakkelijk doet!

Vrouw met krullend pluizig haar
Written by
Eline
Published

Wat is een refresh voor krullen?

Een refresh is heel simpel gezegd: je krullen weer tot leven brengen zonder het te wassen. Er zijn hiervoor heel verschillende methodes, je kan bijvoorbeeld alleen water gebruiken maar, ook een gel en bijvoorbeeld creme. Het is belangrijk om verschillende manieren van refreshen uit te proberen. Zo kom jij tot de beste methode voor jouw haar!

Hoe lang kan je het wassen van je haar uitstellen?

In principe kan je je wasdag zo lang mogelijk uitstellen zolang jij dat wil. Sommige curlies vinden het prettig om het minimaal 1 of 2 keer in de week te wassen maar, er zijn ook heel veel curlies die pas na dag 8 weer gaan wassen. Het hangt allemaal er vanaf wat jij het meest prettig vindt. Zolang je maar niet dagelijks je haar gaat wassen met een shampoo die een sterke reiniger bevat.

Wat heb je nodig?

Je hebt niet veel nodig, dit zijn de dingen die je het beste kan gebruiken:

Stap voor stap refresh: 

 1. Eerst maak je je haar vochtig met de waterspray
 2. Verdeel je haar in 2 delen (onder- en bovendeel) met de klemmen
 3. Pak nu de creme, en neem een beetje in je handpalm
 4. Bren de creme nu aan op het onderste deel van je haar
 5. Maak nu het bovenste deel van je haar los, pak weer een beetje creme en breng dit aan op je haar. 
 6. Verdeel het overgebleven creme over je haar
 7. Verdeel nu opnieuw je haar in 2 delen en pak de gel 
 8. Breng de gel precies aan zoals we de creme ook hebben aangebracht
 9. Heb je het bovenste en onderste deel gehad? Dan breng je je hoofd voorover. Nu breng je weer een beetje water aan en scrunch/kneed de gel in je haar. Ga hiervoor in verschillende posities staan zodat je alle delen van je haar goed kan kneden. 
 10. Gebruik nu een microvezel handdoek om het overtollig water uit je haar te kneden. Ga hiervoor ook weer in verschillende posities staan om alle vocht er goed uit te kenden. 
 11. Vervolgens breng je nogmaals een gel aan, glaze (aai) de gel over je haar. En knijp het er vervolgens weer in. 
 12. Pak dan de diffuser erbij en fohn het helemaal, 100% droog. 
Wil je liever de bovenstaande stappen zien in de vorm van een video? Check dan de video die Babs heeft gemaakt!
Babs gebruikt in deze video de volgende producten:
 1. Diffuser
   (CHI Compact)
Zoals we al aangaven zijn er heel veel verschillende manieren op je haar te refreshen. Een andere populaire manier is de refresh methode van Marisa Curls. Zij gebruikt ten opzichte van de methode hiervoor veel minder water en alleen een gel. Mocht je je verder willen verdiepen en meer video's zoeken over refreshen, check dan ook zeker deze video. 

Wat als je refresh telkens 'niet lukt'?

We horen veel curlies die vaak aangeven dat de refresh niet altijd even goed werkt. De oplossing is dan te experimenteren: meer gel, minder gel, een leave-in gebruiken, geen leave-in gebruiken etc. Mocht je hier geen zin in hebben, dan is ons advies: wassen! 
Welke refresh methode gebruik jij? Of heb je vragen over 1 van de bovenstaande refresh methodes? laat het ons weten