Hoe stimuleer je natuurlijke krullen?

Heb je een lichte slag in je haar en wil je meer uit je krullen halen? of heb je ineens veel minder krullen dat dat je altijd had? Het kan veel verschillende oorzaken hebben wanneer je krullen verdwenen zijn. In deze blog vertellen we je hoe je natuurlijke krullen stimuleert.

Written by
Eline
Published

Heb je natuurlijke krullen?

Of je krullend haar hebt hangt
theoretisch
af van de vorm van je haarzakjes. Zijn ze ovaal? dan heb je krullend haar, maar je haar kan ook een beetje slag hebben dan zijn je haarzakjes licht ovaal. De haarzakjes kunnen gedurende je leven veranderen. Had je als kind dus krullen? Dan hoeft het niet altijd te betekenen dat je op dit moment nog steeds deze krullen hebt. Vaak gebeurt het natuurlijk dat de vorm van je haarzakjes verandert maar, het kan ook gebeuren dat bepaalde zaken invloed hebben op je haar. Denk aan het gebruik van anticonceptie, hormonen kunnen je krullen veranderen. Chemische behandelingen kunnen de haarstructuur ook doen veranderen: denk aan het zetten van een permanent of het blonderen van je haar. 
De haarzakjes kunnen we natuurlijk niet zien. Maar hoe weet je dan of je krullen hebt? Dit zie je vaak wanneer je haar vochtig is en er een lichte slag in zit. Daarnaast is het handig om de juiste tools en haarverzorging te gebruiken om je natuurlijke krullen naar boven te laten brengen. 
Krullend haar vanaf de zijkant
Natuurlijke krullen verzorgen
De juiste haarverzorging maat een groot deel uit van je routine. 

Reinigen 

Allereerst is het belangrijk om je spullen die je in huis hebt voor je krullen eens grondig na te kijken. Gebruik je bijvoorbeeld een shampoo met sulfaten? Dan adviseren we je om die af en toe eens af te wisselen met een
mildere shampoo
. Een milde shampoo maakt je hoofdhuid goed schoon en zorgt dat natuurlijke oliën niet worden weggehaald van je hoofdhuid. Zorg dus bij natuurlijke krullen voor een milde of extreem milde shampoo, en wissel deze af en toe af met een diep reinigende shampoo. 

Verzorgen

Gebruik ALTIJD(!) een
conditioner of masker
na het gebruik van een shampoo. Waarom? Door een shampoo gaan je haarschubben openstaan en je haar kan dan nog een beetje ruw aanvoelen. Dit is dus niet gek, maar gebruik dan wel altijd een conditioner om je haarschubben weer te sluiten. Het resultaat? Je haar voelt weer zacht aan. Heb je op dit moment een conditioner die niet het zachte gevoel geeft? Dan raden we je een andere conditioner aan. Misschien gebruik je hem al te lang en heeft je haar behoefte aan iets anders.

Stylen

Naast de bovenstaande punten is het erg belangrijk wat je met je krullen wilt behalen. Want na het wassen van je haar begint een belangrijke stap: het stylen van je krullen. Met de juiste gel en creme kan jij je krullen in model brengen. In principe help je ze een handje om in de juiste vorm te komen en het op die manier te laten zitten. Heb je een losser krulpatroon? Dan zal je merken dat je je haar echt een handje moet helpen: door te scrunchen en door gebruik te maken van een diffuser föhn. 

Andere tips voor krullen

Naast de juiste haarverzorging is het ook van groot belang om af en toe naar de kapper te gaan. En dan het liefst, een krullenkapper. Een krullenkapper knipt vaak op droog haar omdat ze op die manier je krulpatroon goed kunnen zien en weten hoe de krul valt. Daarnaast groeit je haar stukken beter wanneer je regelmatig, dus eens in de 8 weken naar de kapper gaat. 
Verder zijn er ook nog tools te vinden voor krullend haar die natuurlijke krullen stimuleren. Want wist je dat het gebruik van een katoenen handdoek beschadiging kan aanbrengen aan je haar? Een microvezel handdoek is een betere optie, deze is zacht voor je krullen en kan op de juiste manier drogen zonder extreem ruwe wrijving zoals een katoenen handdoek. 
Borstel je je haar droog? dat is echt een no go voor je natuurlijke krullen. Je mag het borstelen maar doe dit het liefst op vochtig haar waar een conditioner in zit. De conditioner zorgt namelijk voor een bescherming tijdens het borstelen. 
Hoe je verder aan de slag gaat met je natuurlijke krullen?
Lees hier verder!