Haareigenschappen

Op deze pagina leggen we je in een paar stappen uit hoe je jouw haareigenschappen achterhaalt.

 

Haareigenschappen, hoe zit dit precies?

 

Haareigenschappen hoe achterhaal je die? Dit leggen we je stap voor stap uit! De volgende haareigenschappen moeten we samen zien te achterhalen:

1. Elasticiteit
2. Porositeit
3. Densiteit (dikte van het haar)
4. Dichtheid
5. Krultype
 

Lees snel verder! En achterhaal je haareigenschappen binnen een paar minuten.

 

Stap 1: De elasticiteit 

 

Zoals eerder aangegeven, moeten we de elastictieit van je krullen achterhalen. De elasticiteit geeft informatie over de balans van moisture en proteïne. We gaan dan ook een test doen om de elasticiteit van je krullen te achterhalen.  

Hoe kan je de test doen?

Gebruik een natte haar, die natuurlijk uit je haren is gevallen of knip zelf een haar. Dus, trek er niet eentje uit, dan werkt de test niet meer! Vervolgens trek je dit haartje uit elkaar, dus wikkel het haartje bijvoorbeeld om beide wijsvingers. Kijk wat er gebeurt, breekt het haartje direct? of duurt het eventjes voordat het breekt? Herhaal deze test een aantal keer en probeer op verschillende plekken van je haar. Dus achter, bovenop, etc.  

Heb je de haartest gedaan? Check het resultaat!

Nadat je de haartest hebt gedaan, kun je hieronder checken welke elasticiteit je hebt. Je moet één van de onderstaande resultaten kiezen, dus je hebt of een lage, normale of hoge elasticiteit.

1. Mijn haar breekt vrijwel direct

Dit betekent dat je een lage elasticiteit hebt, je kan het beste producten gebruiken zonder proteïne.

2. Mijn haar rekt een beetje, het breekt niet direct

Dit betekent dat je een normale elasticiteit hebt. Je kan het beste producten met en zonder proteïne gebruiken.

3.Mijn haar lijkt maar niet te breken

Dit betekent dat je een hoge elasticiteit hebt. Je kan het beste producten gebruiken met proteïne.

Stel dat het haartje telkens anders breekt (dus het ene haartje snel en de ander kan langer rekken). Dan kan je uitgaan van een normale elasticiteit. 

Deze stap is afgerond, je kan naar stap 2!

 

Stap 2: Porositeit

 

De porositeit zegt iets over hoe je krullen vocht opneemt. Er zijn allerlei factoren die dit kunnen beinvloeden, het gebruik van hitte producten en meer.

Hoe achterhaal ik mijn porositeit?

Er zijn verschillende manieren op de porositeit te bepalen, de meest handige is om te kijken hoe snel jouw krullen droog zijn. Ook hiervoor geldt dat je één resultaat van toepassing is op jouw krullen, dus een lage- normale of hoge elasticiteit.

1. Mijn krullen drogen heel langzaam (meer dan 7 uren)

Dit betekent dat jij een lage porositeit hebt.

2. Mijn krullen drogen ongeveer tussen de 2 en 7 uren

Dit betekent dat jij een normale porositeit hebt.

3. Mijn krullen zijn super snel droog

Zijn jouw krullen binnen twee uren al droog? Dan betekent dit dat je een hoge porositeit hebt.

Twijfel je over de uitkomst? Kijk wat het beste matcht en ga eventueel uit van een normale elasticiteit.

 

Stap 3: Densiteit 

De dikte van het haar kan je bepalen door een haar te bekijken. Rol het bijvoorbeeld om je vinger, om de dikte van je haar te kunnen bepalen. Deze informatie is handig om te weten om te achterhalen of je zwaardere producten nodig hebt of lichtere producten.

1. Fijn haar

Je hebt erg fijn haar, je haar kan snel vet worden.

2. Gemiddeld

Je haar is niet dik, maar ook niet fijn.

3. Dik

Je haar is overduidelijk erg dik.

 

Stap 4: Dichtheid  

 

De dichtheid zegt iets over de hoeveelheid haren die je hebt. Het uitgangspunt bij deze test is of je jouw hoofdhuid ziet.

1. Dun

Je hoofdhuid is goed te zien.

2. Gemiddeld

Je ziet een klein beetje hoofdhuid.

3. Dik

Je ziet jouw hoofdhuid nauwelijks.

 

Stap 5: Krultype 

 

Je bent aangekomen bij de laatste stap! We gaan je krultype achterhalen. Er zijn verschillende soorten krullen, zoek onder in de afbeelding welke krultype het best bij jouw krullen past.

 

En nu?

 

Je weet je haareigenschappen, je kunt nu echt bijna starten! Je kan nu gaan zoeken naar de juiste starterkit! De starterkits zijn opgesteld op basis van elasticiteit, dit is de meest belangrijke eigenschap om producten op te baseren. Let op, het is wel belangrijk om je krullen te tijd te gunnen. Dit betekent dat je jouw krullen moet gaan laten wennen aan de producten. De ene persoon ziet misschien na een week al een groot verschil. Het kan ook voorkomen dat je niet zoveel verandering merkt. Hiervoor geef ik je een tip, geef niet op! Doe opnieuw de haartest en pas bijvoorbeeld enkele producten aan. Het hoeft niet altijd aan jouw producten te liggen. Zoals eerder beschreven bevat de CG methode ook bepaalde voorschriften voor het wassen, drogen en stylen. Gebruik jij bijvoorbeeld een normale handdoek om je krullen te drogen? Lees dan zeker snel verder.

 Liever je eigen keuze maken?

Uiteraard kan dat! We hebben handige collecties, bijvoorbeeld producten met en zonder proteïne.