Stappenplan: Starten met de Curly Girl Methode

Ga jij beginnen met de CG Methode maar weet je niet precies hoe je dit moet doen? En ik welke volgorde je de producten kan gebruiken? Op deze pagina vind je handige informatie om snel van start te kunnen gaan. 

In onze starterkits zitten de volgende artikelen: 

  1. CG Shampoo
  2. Conditioner
  3. Deep conditioner (masker)
  4. Leave-in conditioner
  5. Gel 

Los aan te schaffen via onze website: de final-wash

Stap 1: De Final-Wash

Haarproducten kunnen restjes achterlaten in je haar. Om al deze restjes goed te kunnen verwijderen, gebruik je een final-wash. Een final-wash shampoo is niet CG aangezien er sulfaten in zitten. 

Je gebruikt de shampoo in principe bij het starten van de CG Methode. Bewaar de final-wash wel in je badkamerkastje! Er zijn veel curlies die bijvoorbeeld eens in de maand een final-wash doen of de final-wash gebruiken nadat het haar geverfd is. 

Hoe gebruik je de final-wash? Masseer de shampoo goed in op de hoofdhuid. Spoel vervolgens de shampoo geheel uit. Een extra schoon gevoel? Masseer de shampoo nogmaals in en spoel het geheel uit. 

Stap 2: Deep-conditioner (masker)

Heb je de shampoo geheel uitgespoeld? Dan gaan we je haar nu een boost geven met een CG masker.

Hoe gebruik je een masker? Breng het masker aan over de haarlengtes, je hoeft de aanzet van je haar niet te bedekken. Laat het masker ongeveer 10-15 minuten intrekken en spoel het vervolgens geheel uit.

Stap 3: De Leave-in Conditioner

Is je masker helemaal uitgespoeld? Breng dan de leave-in conditioner aan. 

Hoe gebruik je de leave-in conditioner? Breng de leave-in conditioner aan op ‘kletsnat haar’. Dus eigenlijk, direct na het uitspoelen van het masker. Neem een klein beetje van de leave-in (denk aan de afmeting van een 10 eurocent). Wrijf de leave-in tussen je handen, en breng het vervolgens aan zoals op de onderstaande afbeelding (praying hands techniek) is afgebeeld. Neem daarna een borstel of een kam, om het product goed te kunnen verdelen. 

Bron: Naturally Curly 

Stap 4: De Gel 

Heb je de leave-in aangebracht? Knijp dan nu met een microvezel handdoek het overtollige water uit het haar. Breng nu de gel aan. Neem een ruime hoeveelheid en verdeel dit tussen je handen. Breng het vervolgens op dezelfde manier zoals boven afgebeeld aan. Breng je hoofd nu voorover, en borstel of kam je haar door. Breng nu weer een beetje water aan en knijp de gel in je haar zoals we hieronder op de afbeelding laten zien:

De bronafbeelding bekijken

Bron: Onbekend

Stap 5: Drogen

Dep nogmaals met een microvezel handdoek je haar droog. Nu kan je er voor kiezen om je haar aan de lucht te laten drogen of gebruik te maken van een diffuser. Met een diffuser kan je meer volume en definitie creëren in je haar.