Wat is de CG Methode?

De afkorting CG Methode, staat voor de Curly Girl Methode. De CG Methode helpt je om je natuurlijke krullen terug te krijgen. In veel standaard shampoos zitten bijvoorbeeld sulfaten. Sulfaten zijn ontzettend sterke reinigers, die je bijvoorbeeld ook kan vinden in zeep en zelfs vloerreinigers. Het droogt je haar uit en het laat bij heel veel mensen zelfs de natuurlijke slag en krullen verdwijnen. Ook siliconen en uitdrogende alcohol kunnen net zoals sulfaten een negatief effect hebben op je haar. Met de CG Methode maak je geen gebruik meer van deze slechte ingrediënten en gaan we terug naar je natuurlijke haar. 

CG Methode resultaat

Voor wie is de CG Methode? 

De CG Methode is voor iedereen met krullen en slag. Heb je steil haar? Dan kan je de CG Methode ook gewoon toepassen. Er zijn ontzettend veel voorbeelden van mensen die door het gebruik van de CG Methode er zelfs achter kwamen dat ze krullen hadden! 

Starten met de CG Methode

Niet iedere krullenbol, heeft dezelfde krullen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Daarom hebben we informatie nodig over je krullen om je goed te kunnen adviseren. 

De informatie die we nodig hebben gaat over je krullen. We willen bijvoorbeeld graag weten of je jouw krullen verft, hoe dik het is etc. Samengevat, noemen we dit je haareigenschappen

Curly Girl Producten

Ingrediëntenlijsten uitlezen is niet nodig! Alle producten op onze website zijn CG! Als je start met de CG methode, gebruik je de volgende producten:

  • Final-Wash: De final-wash gebruik je om te starten met de CG Methode. Je wast hiermee, alle achtergebleven productresten uit je haar. Dit kan je op ieder moment doen. De final-wash is eenmalig maar, bewaar de tube wel. Wie weet heb je het nog eens nodig (als je jouw haar verft of als je een niet cg product hebt gebruikt). 
  • Masker: Na de final-wash, gebruik je een masker om je haar te voeden. 
  • Leave-in: Na het masker breng je een leave-in aan op vochtig haar. Verdeel het product over de haarlengtes. Je hoeft het niet uit te spoelen! Dit product geeft jouw krullen bescherming gedurende de dag. 
  • Gel: Na het aanbrengen van de leave-in, breng je vervolgens ook op vochtig haar een gel aan. Verdeel dit product goed over de haarlengtes. Laat nu je haar drogen aan de lucht. 
Naast de bovenstaande producten raden we je ook aan om een conditioner en shampoo te gebruiken. Na de eerste keer wassen kan je 1 - 3 dagen wachten voor je volgende wasbeurt. Bij deze wasbeurt gebruik je dan bijvoorbeeld een conditioner en de shampoo. 

    Ja, ik wil starten met de CG Methode! 

    Om direct te kunnen starten, hebben we een handige tool om vast te stellen wat jouw haareigenschappen zijn. Nadat je dit hebt gedaan, bieden we je een starterkit aan waarmee je kan starten met jouw curly hair journey! 

    Ga naar de productadvies tool