Wat is de CG Methode en hoe start ik?

DE CG METHODE, EEN SPECIALE VERZORGINGSMETHODE VOOR KRULLEN

Je hebt waarschijnlijk al allerlei producten geprobeerd van verschillende merken, maar niets werkt voor jouw krullen. Je krullen zijn pluizig en eigenlijk weet je niet zo goed wat je er aan kan doen. Herken je dit? Dan is de CG methode zeker iets voor jou!

De kern van de CG Methode

Lorraine Massey, heeft de CG methode ontwikkelt speciaal voor mensen met krullend haar (ook wel de Curly Girl Method). De kern van deze methode is, om je krullen niet meer te wassen met shampoo en andere haarproducten die siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol bevatten. Tot slot, schrijft de CG methode naast het gebruik van de juiste haarproducten, ook bepaalde manieren om je haren te wassen, drogen en te stylen. 

CG Methode

Photographer: ian dooley | Source: Unsplash

Bepaalde ingrediënten een laagje om je haar heen leggen waardoor je krullen geen lucht krijgen en het dus gaat uitdrogen en gaat pluizen. Veel van deze slechte ingrediënten zitten in haarproducten die je bijvoorbeeld kan krijgen bij standaard drogisten of zelfs bij: kappers. Binnen de CG Methode, is het dus de bedoeling dat jij producten met deze ingrediënten gaat vermijden. Je gaat dus alleen nog maar ‘CG-Proof’ producten gebruiken voor jouw krullen.

Hoe start ik met de CG Methode?

Nu denk je misschien, hoe start ik met de CG Methode? Dat is eigenlijk heel simpel. Het is van belang dat je jouw haareigenschappen gaat achterhalen. Waarom? Krullen zijn er in verschillende soorten en maten. Dus voor de ene 'curly girl' werkt een bepaald product wel en voor de ander niet. Jouw haareigenschappen zijn dus ontzettend belangrijk om mooie krullen te krijgen!

Voordat je start met de methode, ga je jouw haareigenschappen achterhalen.

Voordat je 'echt' start en dus alleen nog maar CG-proof producten gaat gebruiken (dus alleen met de juiste ingrediënten) doe je een final-wash. Dit is een eenmalige wasbeurt, daarna gebruik je alleen nog maar CG-proof producten. Je gebruikt een final-wash met sulfaten, om productresten zoveel mogelijk uit je krullen te laten verdwijnen.

De juiste producten

Er zijn verschillende soorten haarverzorging die de CG methode voorschrijft. Naast shampoo en conditioner, gebruik je ook eenmaal in de week een voedend masker. Daarnaast gebruik je ook een leave-in (om je haar gedurende de dag te hydrateren), een gel en eventueel een créme. Hierna een overzicht van de basis producten:

  1. Final-wash
  2. Masker
  3. Shampoo (of: Cleanser)
  4. Conditioner
  5. Leave-in
  6. Gel

Je haareigenschappen in een aantal korte stappen!

Maar hoe weet je nou welke producten bij jou passen? Allereerst, is het handig om een uitgangspunt te nemen. Dus je start met het achterhalen van je haareigenschappen. Vanuit daar ga je verder; je leert jouw krullen namelijk beter kennen.

We leggen je in een aantal korte stappen uit hoe je jouw haareigenschappen achterhaalt. Check de volgende pagina: haareigenschappen achterhalen.