Kort krullend haar, hoe ga je hier mee om?

Heb je kort krullend haar en wil je weten of de CG Methode ook bij jou past? Of wil je je haar graag kort knippen en wil je inspiratie voor een kort krullend haar kapsel? Wij hebben alle handige tips voor je verzameld!

Geschrieben von
Eline
Veröffentlicht

Werkt de CG Methode ook bij kort krullend haar?

Ja! Ook met (heel) kort haar kan je gerust de CG Methode gerust toepassen. Veel curlies stylen hun haar ondersteboven. Je kan er bij kort haar voorkiezen om gewoon te stylen als je recht op staat. Je kan hiervoor een
speciale stylingborstel
gebruiken. 
Ook met het diffusen van kort haar is het belangrijk om niet te lang onderste boven te föhnen, zorg dat je je kort focust op je hoofdhuid en breng vervolgens je hoofd weer rechtop om te föhnen. Dan voorkom je dat je haar recht op gaat staan. 

Wat kan je gebruiken om kort krullend haar te stylen?

Net zoals bij lang haar zijn er verschillende opties om je haar te stylen. Veel vrouwen met krullend haar gebruiken een gel, mousse, of creme. Je kan ze ook met elkaar combineren. Kortom, gebruik waarbij jij je prettig voelt. 
Als je opzoek bent naar een iets zachter hold, raden we je een mousse of creme aan. Kunnen je krullen een extra zetje gebruiken? Dan is het handig om een gel te gebruiken. 

Wat is een big chop?

Bij een
big chop
wordt je haar helemaal kort geknipt (of geschoren). Dit doe je vaak alleen wanneer je haar extreem beschadigd is geraakt en (bijna) niet meer te herstellen is. 

Heb je meer krullen als je haar korter is?

Ja en nee. Als je haar korter is krult het vaak wel meer dan wanneer je haar heel lang is. Maar wil je je lengte wel behouden? Dan kan je bij de kapper ook vragen of je haar in laagjes kan worden geknipt. Je kan dan bijvoorbeeld de voorste lokken vooral wat korter knippen om het mooi in model te krijgen. 

Ik heb kort krullend haar, maar wil het weer lang hebben. Hoe kan ik dit doen?

We krijgen vaak de vraag of er ook producten zijn die de
haargroei kunnen bevorderen
. Die zijn er zeker. Maar, het is ook belangrijk om regelmatig een bezoekje te brengen aan de kapper. Het liefst eens in de 10 weken. Laat je kapper dan telkens de puntjes eraf knippen. 

Met kort krullend haar slapen

Hoe bescherm je je krullen tijdens het slapen? Wellicht heb je de 'pineapple' al voorbij zien komen maar, die is het meest geschikt bij lang haar. Bij korter haar kan je gebruik maken van een
satijnen kussensloop
of een satijnen bonnet. 

Kapsel inspiratie voor kort krullend haar

Diagonaal naar voren kapsel
Diagonaal naar voren krullend haar
Gelijke lengte krullend haar
Gelijke lengte krullend haar