Hoe verzorg je krullen?

Krullen verzorgen, velen vinden het vaak lastig. Heb je van alles al geprobeerd en blijf je maar puzzelen? Dan ben je niet de enige. Want veel mensen met krullend haar vinden het lastig om de juiste haarverzorging te vinden. Maar wist je dat de verzorging van krullen geen rocket science hoeft te zijn? 

krullend haar
Written by
Eline
Published

Krullend haar verzorgen: dit werkt! 

 • Gebruik een goede
  shampoo
  zonder sulfaten. Draai je shampoo maar eens om. Grote kans dat jij de woorden SLS ziet staan. Was jij je haar hier regelmatig mee? Dan raden we je aan om die te vervangen door een milde of extreem milde shampoo. Want dit is een extreme reiniger. Check je schoonmaak spullen of zeep maar eens. Een grote kans dat je dit ingrediënt ook hier voorbij ziet komen. Door je haar telkens te strippen, verwijder je de goede huidoliën. Je haar kan sneller vet worden en je kan last krijgen van roos. Klinkt gek? Je hoofdhuid gaat extra talg en huidolie aanmaken omdat het telkens wordt weggehaald. 
 • Gebruik ALTIJD (!!) een
  conditioner
  na het wassen. Beloof ons dat je dit doet! Want een conditioner heeft echt veel meer voordelen dan je denkt voor ons krullende haar. Het legt een beschermend laagje om je krullen.  Heb je breekbaar haar of droog haar? Dan kan het zijn dat het tijd is voor een goede conditioner! 
 • Gebruik een
  stylingproduct
  zoals een
  gel
  Een gel is perfect om pluizig haar te voorkomen en zorgt ervoor dat je haar in model blijft. Wij vinden het een must have als curly. Ben je bang dat de gel gaat plakken of dat je krullen hardt worden? Wees gerust, er zijn verschillende soorten gels te verkrijgen in verschillende hold levels. En, je kan het harde laagje na drogen met een olie uit je haar knijpen. Het resultaat? veerkrachtige en glanzende krullen!
 • Gebruik eens in de zoveel tijd een voedende
  hair mask
  Conditioning = key voor krullen. De 1 doet het wekelijks, de ander eens in de 3 weken. Ga na wat voor jou het beste werkt. Een haarmasker heeft extra voedende ingrediënten. En geeft dus net iets meer dan een conditioner. Denk je dat een masker te zwaar is voor je haar? Breng hem dan aan op licht vochtig (ongewassen) haar. Gebruik daarna een shampoo en conditioner. Dit heet ook wel een 'dirty deep-co'. 
 • Gebruik WATER bij het stylen. Heb je je stylingproducten aangebracht op je krullen? Zorg dan dat je de producten in je haar knijpt (of, ook wel scruncht). Zorg dat je echt een squeeze geluid hoort. Zo knijp je je haar in model en zorg je dat de producten goed worden opgenomen door je haar. Met
  handige sprays
  kan je extra water toevoegen aan je haar op een gemakkelijke manier. 
 • Je krullen drogen met een een
  diffuser
  Met een diffuser kan je je haar veilig drogen. Door dit opzetstuk op je fohn te zetten zal de warmte gelijkmatiger verdeeld worden. En wist je dat de pinnen zorgen dat je haar goed in model blijft? Je krullen blijven hierop 
 • Borstelen
  Misschien heeft iemand je het wel eens afgeraden om je krullen te borstelen. Als je je krullen droog borstelt zijn we het met ze eens. Maar heb jij een (deep) conditioner in je haar? Dan raden we je het zelfs aan om je haar te borstelen. Hierdoor komt je krullenpatroon nog beter naar voren. Want wie weet er krullen te toveren in haar dat knoopt?
 • Styling brush gebruiken
  Naast 'gewone' borstels zijn er ook speciale borstels waarmee je extra definitie kan maken in je haar. Deze brush is echt anders dan een normale borstel. Alle krullen kunnen baat hebben bij deze brush. 
 • Krullen doek
  is een echte must have! Gebruik jij nog een katoenen handdoek en wrijf je die wel eens over je haar? Je kan ze gerust houden maar, haal een speciale handdoek voor je haar. 
 • Trial & error + geduld. Dit laatste vinden we 1 van de belangrijkste dingen. Ga je je krullen verzorgen volgens de speciale methode? In de begin periode is het van grootbelang dat je vooral gaat leren. Dus, trial and error. Want hoe reageert je haar op bepaalde producten? heeft de hoeveelheid ook invloed op je haar? en is het misschien handig om bepaalde verzorgingsproducten uit je routine juist toe te voegen of eruit te halen? Het is handig om dit de eerste 3 maanden goed te monitoren. Je haar heeft namelijk ook de tijd nodig om te wennen aan nieuwe producten en een andere manier van bijvoorbeeld wassen en stylen.

Krullend haar

Krullende haren zijn er in verschillende soorten en maten. Waarschijnlijk ken je wel een paar mensen om je heen met krullen. En je hebt het vast opgemerkt, geen elke krul is hetzelfde.
En wat valt er eigenlijk onder de noemer van ‘krullend haar?’. Krullend haar is naar onze mening erg breed. Krullend haar kan namelijk een losser krulpatroon hebben maar ook een sterker, spiraalvormige vorm. En er zijn nog veel varianten die tussen deze 2 invallen.

Haar krullen

Vaak krijgen we de vaak of je je haar ook kan krullen. Vaak gebruikte tools om haar te krullen zijn bijvoorbeeld krultangen, hitte vrije tools of het zetten van een permanent. Krultangen en het zetten van een permanent kan vaak ernstige beschadiging aan je haar brengen. Het kan namelijk de structuur van je haar totaal veranderen en verstoren. Wij raden dit dan ook af om te doen.
Bij CurlyTools richten we ons op de verzorging van krullend haar op een natuurlijke manier. Dat betekent dat je speciale verzorging gaat gebruiken om meer uit je natuurlijke krullen te halen.
Heb jij wanneer je vochtig haar hebt een lichte slag? of heeft 1 van je familieleden krullend haar? of had je vroeger krullend haar? Dan kan het zij dat er meer in je haar zit. Door gebruik van de juiste verzorgingsartikelen kan jij aan de slag gaan met je haar zonder het haar te beschadigen.

Meer info over krullend haar verzorgen

Toen ik mijn eigen krullen verzorgde maakte ik vaak gebruik van standaard verzorgingsartikelen. Een shampoo, gel en vaak een wax of mousse om mijn krullen in model te houden.
Ingrediënten van verzorging
Naarmate ik steeds meer interesse kreeg in de verzorging van krullen ben ik al mijn producten bij langs gegaan. Want, wat smeerde ik eigenlijk in mijn haar? En waarom zakte mijn krullen uit, had ik last van roos en waren mijn krullen soms verdwenen?
De eerste fout die ik maakte was het gebruik van verzorging die erg agressief was. Denk aan het dagelijkse gebruik van verzorging met sulfaten en stylingsproducten met uitdrogende alcohol.
Tools voor krullen
Naast verzorging zijn ook de tools die je gebruikt voor krullen erg belangrijk. Want wrijf jij je krullen ook wel eens droog met een katoenen doek? en heb je weleens je krullen geborsteld zonder dat er een conditioner in zat?
Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je de juiste tools voor je krullen gebruikt. Want wist je dat er bijvoorbeeld verschillende opties zijn voor het borstelen of stylen van je krullen? en wist je dat je gerust je haar mag föhnen met een diffuser opzetstuk?

Handvaten voor de verzorging van krullen

Allereerst is het ontzettend belangrijk om te weten dat het proces van gezonde en mooie krullende haren een proces is. Met de juiste verzorging, een portie geduld en motivatie ben je al een eind op weg.
De eerste stappen
Allereerst is het van belang om je in te lezen over de
speciale methode voor de verzorging van krullen.
Binnen deze methode ga je leren welke verzorging je gaat gebruiken, in welke volgorde en hoe je ze toepast binnen je verzorgingsroutine.
Verzorgingsmethode voor krullend haar
Dit kan overweldigend zijn, want misschien ga je denken heb ik al deze artikelen nodig voor mijn haar? Schrik niet, want je hoeft ze zeker niet allemaal tegelijkertijd te gebruiken en het is altijd van belang dat je je krullen verzorgt op de manier hoe jij dat prettig vindt.
Trial and Error
Als je de eerste stappen hebt doorgenomen weet je wat we bedoelen met de verzorgingsmethode voor krullend haar. In de begin periode is het van grootbelang dat je vooral gaat leren. Dus, trial and error. Want hoe reageert je haar op bepaalde producten? heeft de hoeveelheid ook invloed op je haar? en is het misschien handig om bepaalde verzorgingsproducten uit je routine juist toe te voegen of eruit te halen? Het is handig om dit de eerste 3 maanden goed te monitoren. Je haar heeft namelijk ook de tijd nodig om te wennen aan nieuwe producten en een andere manier van bijvoorbeeld wassen en stylen.
Hoe vaak was je je haar?
Hoe vaak je je haar was is afhankelijk van je eigen behoeften en de producten die je gebruikt. Gebruik je verzorgingsartikelen met sterke reinigers? Dan is het handig om je haar niet dagelijks te wassen. Het is handig om goed te weten wat voor producten je gebruikt en een wasschema aan te houden. Het is in ieder geval van groot belang dat je altijd na het wassen van je haar een conditioner gebruikt.

Hoe nu verder?

Als je wilt beginnen met de juiste en beste verzorging voor krullen is het dus van groot belang dat je je huidige haarproducten onder de loep neemt. Passen deze binnen de speciale methode voor krullen?
Verder is het goed om zoveel mogelijk te experimenteren. Niets is fout! Het is handig om af en toe je bevindingen van een wasdag te noteren in je notities. Zo kan jij je routine gelijkmatig opbouwen voor je krullen.
En tot slot: lijken jouw krullen op de krullen van een vriendin? Onthoud dan altijd dat haar krullen niet dezelfde zijn als die van jou! Elke krul is uniek en heeft haar eigen eigenschappen. Wat voor de een werkt, hoeft niet altijd direct voor de ander te werken. Probeer altijd je haarverzorging aan te sluiten de behoefte van jou en je krullen!
Via
deze link
kunnen we je helpen met het kiezen tussen de items van onze website.