Wat te doen bij vet haar tijdens de CG Methode?

Volg je de CG Methode en heb je last van vet haar? Dat is vervelend, wat waarschijnlijk wil je het vaker wassen maar blijven de klachten terugkomen. Hoe kom je hier vanaf?

Written by
Eline
Published

Hoe ontstaat vet haar?

Vet haar kan op allerlei manieren ontstaan. Je kan er van nature meer aanleg hebben dan andere personen maar, ook hormonen kunnen van invloed zijn op hoe vettig je haar is. Daarnaast kunnen ook de producten die je gebruikt van invloed zijn. 

Tips bij vet haar

  • Allereerst, minder wassen is niet de oplossing voor het oplossen van vet haar. Iedereen kan last hebben van vet haar de ene persoon heeft er (helaas) meer aanleg voor dan de ander. Door het vaker te wassen kan de vettigheid niet toenemen. Je mag het gerust vaker wassen, als je dit maar doet met een milde reiniger omdat dit namelijk voor velen vaak prettiger is dan de hele week rondlopen met vet haar! Wil je het vaker wassen? Focus je dan tijdens het wassen echt op de hoofdhuid en neem bij de 2e of 3e wasbeurt niet altijd de lengtes mee. Of breng een beetje olie aan om de haarlengtes te beschermen tijdens het wassen.
  • Misschien gebruik je te zware producten met veel olie en butters. Staan er meer dan 2 ingrediënten zoals olie of butter in de 1e 5 ingrediënten van je haarproduct? Dan kan het product zwaar zijn. Zoek naar producten die op waterbasis zijn en die veel extracten bevatten. 
  • Je kan eens in de maand een shampoo gebruiken met een sterkere reiniger. Let op, je moet deze shampoo niet te vaak gebruiken het kan je haar namelijk uit drogen! 
  • Zit je veel met je handen in je haar? Probeer dit niet meer te doen! Dit kan ook voor een sneller vettiger gevoel zorgen. 
  • Wissel eens van shampoo en conditioner dat kan soms ook wonderen doen!