Wat te doen tegen pluizig haar bovenop?

Soms ervaar je pluizig haar allen bovenop je hoofd. Lees verder voor concrete tips die écht werken voor iedereen met lichte slag tot krullend haar.

Written by
Eline
Published
Een vraag van een klant van ons: hoe kom je af van pluizig haar boven op je hoofd?
Allereerst is het handig om te weten dat pluizig haar er nou eenmaal bijhoort zeker als je krullend haar hebt. Maar, natuurlijk kunnen we pluis boven op je hoofd zeker verminderen.

Tips tegen pluis bovenop je hoofd

Tip 1: Gebruik mousse of foam bij de aanzet van je haar

Mousse of foam is een lichte styler die geschikt is om bovenop je hoofd te gebruiken zonder dat je haar uitzakt of vettig wordt. Lift je haar omhoog met speciale clips en neem dan een beetje mousse op je vingers. Strijk dit voorzichtig op het gelifte haar.
Vervolgens laat je je haar aan de lucht drogen of gebruik je een diffuser. Laat de clips nog even zitten voordat de mousse of foam echt volledig is ingetrokken.

Tip 2: Gebruik een haarspray

Een haarspray kan goed helpen tegen pluizig haar. Lift het haar bij de aanzet omhoog met speciale clips of met je vingers en spray over het gelifte haar (zo voorkom je dat de spray op je hoofdhuid komt). Wees niet te zuinig en ga zo stap voor stap, per sectie sprayen.

Tip 3: Gebruik als je haar bijna droog is een beetje gel

Merk je dat de pluis echt hardnekkig is? Gebruik dan een klein beetje gel bij de aanzet. Dit strijk je voorzichtig met je vingers bij de aanzet van je haar. Lift het haar wat omhoog zodat je geen gel op je hoofdhuid aanbrengt (dat is niet heel erg natuurlijk maar kan er wel voor zorgen dat je je haar weer sneller moet wassen). Föhn het dan droog of laat het aan de lucht drogen. Word het wat harder als het droog is? Kneed dit er dan uit met je handen of gebruik een beetje olie om dit er uit te kneden.

Tip 4: Föhn op een rustige manier

We zien vaak dat veel mensen de fohn op een snelle manier door het hele haar halen. Links, rechts onder boven: stop hiermee met name als je haar echt nog goed moet drogen. Zet de stand van de föhn eerst op een medium tot lage snelheid. Wordt je haar wat harder of begint het echt goed te drogen? Zet hem dan harder. Zet de föhn in het haar en hou hem even een paar seconden op dezelfde plek, ga zo je hele haar door. Zo voorkom je pluizig haar.
Heb je bij de haarlengten ook last van pluizig haar? Dan is het handig om onze algemene
blog over pluizig haar
te lezen.