Nieuw: Pretty Curly Girl
Op werkdagen vóór 21:00 besteld = dezelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45

Boucleme review: licht & luchtig!

Het merk Boucleme is opgericht door Michelle Scott-Lynch. Haar missie was het maken van producten voor krullend haar die goed zijn voor mens, dier en de planeet. Met deze 3 pijlers heeft ze een prachtig merk opgezet. Alle producten zijn natuurlijk, ECO Proof, vegan en vrij van heftige ingrediënten zoals sulfaten, siliconen en parabenen.

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd

100% natuurlijk en ECO vriendelijk 

De producten zijn ontzettend goed te herkennen aan de kleurrijke verpakkingen, geel, groen en roze alles komt voorbij! Alleen al door de verpakking maakt het merk haar producten erg aantrekkelijk. 
Maar, nog belangrijker is de inhoudt van de producten. Want de producten zijn namelijk gemaakt met fair trade ingrediënten en ze zijn eco gecertificeerd. Je vindt dus geen: 
  • Synthetische geur of kleurstoffen in de producten
  • Geen siliconen
  • Geen parabenen 
  • Geen sulfaten
  • Geen minerale oliën 
  • Geen PEGS
De geur is na de verpakking ook een belangrijk onderdeel. Want, over de geur zijn de meningen aardig verdeeld. De ene persoon vindt het een prima geur waarbij de andere persoon het echt te zoet vindt. Belangrijke note daarbij is dus dat de geuren niet kunstmatig zijn, dus je weet zeker dat je hoofdhuid geen irritatie kan ondervinden van parfum (wat je in heel veel producten daarentegen wel kan vinden!). 
Wij vinden de geur niet heel prettig maar, het is niet zo erg om ze hiervoor op zij te zetten gezien de natuurlijke formules. Als je andere reviews leest zul je ook vaak voorbij zien komen dat de producten heerlijk ruiken. Over geur valt natuurlijk niet te twisten! :) 

Prijs en verkooppunten

Wist je dat Boucleme uit het Verenigd Koninkrijk komt? Goed nieuws! Want dit betekent dat ze altijd hebben geproduceerd naar de Europese regelgeving. Die is bijvoorbeeld een stuk strenger dan de Amerikaanse regelgeving. 
In 2021 waren de Boucleme producten nog nauwelijks te verkrijgen in webshops. Je kon ze vaak wel krijgen bij je krullen kapper. Maar goed nieuws, want sinds 2022 kan je alle boucleme-producten ook vinden in onze shop! 
Hoewel Boucleme in de iets hogere prijsklasse zit, hebben ze wel mini's gemaakt van ongeveer 100ml per stuk. Dit geeft jou de mogelijkheid om de producten goed te testen voordat je een full size variant aanschaft. De prijzen beginnen voor de meeste full size producten boven de 20 euro. Wij vinden dit nog een redelijke prijs, want de meeste eco friendly producten zijn aan de duurdere kant. Er is namelijk meer onderzoek nodig voor natuurlijke alternatieven en om het product echt goed te laten werken. 
Boucleme Shampoo
Allereerst beginnen we bij de shampoo van Boucleme. Eigenlijk moeten we zeggen: shampoos. Want binnen de collectie kan je 3 soorten cleaners vinden: de Curl Cleanser (groene variant), de Scalp Exfoliating Shampoo (donker groene) en de Hydrating Ceanser (de blauwe). 
Het onderscheid tussen deze 3 is heel makkelijk te maken: 
  • De Hydrating Cleanser: is een echte shampoo, reinigt mild 
  • Curl Cleanser: is eigenlijk een co-wash (heeft ook een creme-achtige substantie)
  • Scalp Exfoliating shampoo: is geschikt voor iedereen die een gevoelige huid heeft 
Verschil van substantie tussen de boucleme shampoos
Hydrating Cleanser
De
hydrating cleanser
is vrij van sulfaten en zorgt voor een goede maar wilde reiniging. Eigenlijk is deze variant het meest geschikt voor alle soorten krullen: een milde reiniging is namelijk het beste voor krullen. 
Laat je haar wel echt wennen aan deze shampoo. De shampoo kan je haar een beetje stroef aan laten voelen. Maar, wees gerust dit is niet erg. Na de shampoo gebruik je namelijk altijd een conditioner of een masker. 
De shampoo is verrijkt met verschillende soorten olie zoals:
  • Castorolie
  • Kokosolie
  • Camellia oilie
  • Mongongo olie
Heb je fijn haar? Schrik dan niet. Deze ingrediënten zijn zo geformuleerd dat ze niet zwaar zijn voor fijner of wavy haar. 
Boucleme shampoo
Bouceme co-wash (curl cleanser)
Zoals we eerder al aangaven is de
Curl Cleanser
 een co-wash. Een co wash hangt in tussen een shampoo en conditioner. We raden je dit product aan als je je haar vaker wilt wassen dan 1 of 2 keer in de week en bijvoorbeeld vaak sport of in een omgeving werkt waarbij je vaker je haar moet wassen. 
Gebruik je de curl cleanser regelmatig? Dan is het handig om ook deze af te wisselen met de hydrating cleanser! Anders kan je last krijgen van build-up. 
Ook deze co-wash is uitgerust met natuurlijke ingrediënten zoals: 
  • Aloe vera olie
  • Lijnzaad
  • Kokosolie 
Boucleme milde shampoo
Bouceme Scalp Shampoo
De laatste shampoo van dit rijtje is de
Scalp Shampoo.
 Deze shampoo geeft je hoofdhuid een kleine tinteling door de groene munt. Hierdoor zal je hoofdhuid een kalmerend gevoel ervaren. Deze is dus echt ideaal voor iedereen met een gevoelige hoofdhuid. 
Boucleme scalp cleanser
Boucleme Conditioner
Na een shampoo gebruik je altijd een conditioner om je haarschubben weer te laten sluiten. De
conditioner van Boucleme
kan je aansluiten op alle drie de bovenstaande shampoos. Net zoals de andere producten van Boucleme zal deze conditioner je haar niet verzwaren en is hij dus ook zeker geschikt voor curlies met fijner haar of een losser krulpatroon. De conditioner heeft een luchtige en redelijk dunne substantie en bevat aloe vera, argan olie en kokos olie. 
Boucleme conditioner
Boucleme haarmasker
Naast deze conditioner kan je na de shampoo ook gebruik maken van het
haarmasker van Boucleme
: de Intensive Moisture Treatment. Dit masker is extra geschikt voor iedereen met droog en beschadigd haar. Het masker is heel geconcentreerd, dus je hebt er maar weinig van nodig. Hoewel sommige curlies aangeven dat dit masker als zwaar aangemerkt kan worden zijn wij van mening dat je hem gerust kan gebruiken, maar beperk wel het gebruik: maximaal 1 keer in de 1/2 weken.
Verder heeft dit masker meerdere functies, want je kan hem ook gebruiken als leave-in of pre-shampoo behandeling! 
Boucleme masker
Boucleme Curl Cream 
We gaan nog even door in de verzorgingshoek, de
Boucleme Curl Cream
is namelijk nog een product waarmee je je krullen kan verzorgen. Deze Cream is het best om te gebruiken voordat je een gel aanbrengt. Ook deze creme is heel geconcentreerd dus, gebruik hiervan niet al te veel. Een klein erwtje is aan te raden om mee te beginnen. Let op bij fijn haar! Hij kan ietwat zwaar zijn doordat de butters en olie iets hoger in de ingrediënten lijst staan. 
Boucleme creme
Boucleme Super Hold Styler
De
Boucleme Super Hold Styler
is een parade paardje van Boucleme. Deze gel geeft wavy en krullend haar echt een hold boost. De substantie is aan de ietwat dikkere kant. Wat echt uniek is aan deze gel is het feit dat heel veel 'super hold' stylers vaak PVP en dergelijke bevatten. Dit zijn synthetische stoffen die je haar hold geven. Maar deze gel is vrij van deze ingrediënten en is verrijkt met natuurlijke hold agents zoals lijnzaad en chia zaad. Dit is dus ook een microplastic vrij product! 
Boucleme gel
Boucleme Curl Defining Gel 
En wist je dat je voor nog meer hold en definitie ook een 2e gel kan toevoegen? De original
Boucleme Curl Defining Gel
is hiervoor een goede optie. Deze gel geeft je krullen een medium hold level. 
Proteïne booster
Tot slot willen we je nog kennis laten maken met 1 van de meest nieuwe producten van Boucleme: namelijk de proteïne booster. De meeste producten van Boucleme zijn namelijk vrij van proteïne. En wist je dat je dus heel gemakkelijk proteïne kan toevoegen aan al je Boucleme producten met deze booster? Je kan een beetje product op je hand nemen en dit mixen met een aantal druppels van de booster. Je kan het mixen met al je producten maar, het meest handig is het om te mixen met je conditioner, masker of leave-in. 

Eindoordeel 

Ons eindoordeel over de producten van Boucleme. Als je wil gaan voor producten die goed zijn voor jou, het milieu en de dieren dan is dit merk echt een uitkomst. Daarnaast zijn ze super geschikt voor meerdere krultypes. Dus ook met wavy haar en een losser krulpatroon kan je de producten gebruiken zonder je haar te verzwaren. 
Met de creams en het masker is het dus wel even opletten bij fijner haar. Beperk het gebruik om goed te testen hoe je haar reageert op de producten met iets hoger gehalte aan butters en olie. 
De geur vinden wij persoonlijk iets minder, maar zoals je al hebt gelezen zijn de meningen hierover verdeeld! Het is niet storend en vooral niet omdat je weet dat er geen synthetische geurstoffen in je product zitten. 
Kortom, de Boucleme producten zijn echt het proberen waard! Liever eerst proberen? Ontdek dan alle travel sizes van het merk en test ze uit!