Je krullen beschermen tijdens zomerse dagen

Je krullen beschermen in de zomer, hoe kan je dat het beste doen? Ga je bijna op vakantie of geniet je in eigen land van zomerse temperaturen? Dan is het van groot belang om je krullen goed te beschermen. Want zon, zee, strand en chloor kunnen invloed uitoefenen op je haar!

Meisje met krullend haar op het strand
Geschreven door
Eline
Gepubliceerd

Zwemmen met krullend haar

Door vaak te zwemmen in chloor water kan je haar beschadigd raken. Dit komt doordat chloor alle natuurlijke huidolie van je hoofdhuid weghaalt. Een paar keer zwemmen is niet erg, maar zwem je regelmatig? Dan is het handig om je haar extra te beschermen. Doe je dit niet? Dan zal je haar extra kwetsbaar worden en sneller kunnen afbreken.
Is zwemmen in zeewater wel goed voor je haar? Het is beter dan chloor, want zeewater zal je hoofdhuid niet volledig ontdoen van talg. Maar, wist je dat zeewater vocht uit je haar haalt? Hierdoor kan je haar droog, stug en meer breekbaar worden. Bescherm je krullen dus ook tijdens het zwemmen in zeewater! 
Een aantal tips voor zwemmen met krullend haar:
 • Draag een badmuts: Een badmuts is 1 van de beste manieren om je haar te beschermen tegen chloor. Draag je die liever niet? Lees dan snel verder ;) 
 • Maak je haar vochtig voordat je gaat zwemmen. Breng vervolgens een
  conditioner
  ,
  masker
  of
  olie
  aan. Hierdoor kan het chloor minder goed doordringen tot het haar. 
 • Doe je haar in een hoge knot of staart met een
  scrunchie
  . Een scrunchie is er veel gemakkelijker uit te halen zodra je uit het zwembad komt! 
 • Spoel je haar weer af ná het zwemmen. Gebruik dan ook weer een conditioner of masker. 

Hoe bescherm je krullen tegen de zon?

Niet alleen op warme zomerse dagen maar, ook op koele, heldere dagen kan de zon van invloed zijn op je haar. Ons haar beschermt in principe 
Ons haar heeft hierdoor wel te verduren. Want wist je dat bij blootstelling van langdurige uv straling op je haar het pluiziger en droger kan worden? Bescherm je krullen dus ook tijdens het zonnen, of op een zonnige dag!
 • Gebruik een pet, hoedje of
  bandana:
   Dit is vaak de allerbeste keuze om je krullen goed te beschermen. Is de binnenvoering van satijn? Dan heb je echt maximale bescherming! Naast dat het je haar een goede bescherming geeft, zorg je ook dat je hoofdhuid niet verband kan worden. 
 • Gebruik een
  UV protector
  voor je haar. Dit zijn speciale producten die je kan gebruiken voor je haar met uv block. Een fabel is dat oliën kunnen helpen tegen de zon. Om er 100% zeker van te zijn dat je haar beschermt wordt is het dus van groot belang om je krullen te beschermen met een uv protection spray. 

De beste UV bescherming voor krullen

Deze UV haar spray is geschikt voor krullend haar en heeft meerdere doeleinden! 

Meer zien?


Bekijk de gehele collectie voor
heat en uv!