Sulfaatvrije shampoo, waarom je het gebruikt als curly girl

Sulfaatvrije shampoo, waarom is dat beter dan een ‘gewone’ shampoo? Van gewone shampoo’s zijn er ontzettend veel. De meeste varianten zijn super slecht voor jouw prachtige bos krullen. Denk maar eens aan een wollen of dure cashmere trui. Je wilt de kwaliteit goed behouden: Je wast de trui niet op een te hoog aantal graden en je gebruikt een goede wasmiddel. Alles, om de kwaliteit zoveel mogelijk te behouden.

Deze manier van denken zouden we eigenlijk ook op onze krullen moeten toe passen. Want, heb jij ooit specifiek nagedacht over de ingrediënten van shampoo en andere haarproducten die je hebt gebruikt voor je krullen?

Evanescence
Photographer: Matthew Tkocz | Source: Unsplash

Waarom is het slecht?

Shampoo’s bevatten bepaalde ingrediënten die ontzettend slecht voor ons haar zijn. Dit zijn onder andere de volgende ingrediënten: sodium lauryl sulfate, ammonium laureth sulfate en sodium laureth sulfate. Dit zijn schuimmiddelen die bijvoorbeeld ook worden verwerkt in vaatwastabletten en vloerreinigers.

Schuimmiddelen van bepaalde shampoo’s zitten ook in vaatwastabletten en vloerreinigers.

De sterke reinigers zorgen ervoor dat jouw krullen ontdaan worden van de benodigde vocht en amino acids (organische componenten bestaande uit nitrogen, carbon, hydrogen en oxygen). Wordt dit ontnomen? Dan is het gevolg dat je haar droog, dof en pluizig wordt. Het is dus ontzettend slecht, niet alleen voor mensen met krullend haar, maar eigenlijk voor elk soort haar.

Worden deze ingrediënten nog steeds gebruikt?

Loop jij de plaatselijke drogist binnen? Dan is de kans groot dat jij een haarproduct vindt die deze slechte ingrediënten bevat. En, waarom wordt het dan nog gebruikt? Heel simpel: het is goedkoop bestanddeel. Je haar dan maar niet wassen? Nee, natuurlijk moet je jouw krullen wassen. Dit kan je doen door je slechte shampoo te vervangen door een sulfaatvrije shampoo.

Waar vind je een sulfaatvrije shampoo?

Er zijn steeds meer sulfaatvrije shampoo’s te vinden. Bij CurlyTools kan je duidelijk in 1 overzicht de sulfaatvrije shampoo’s vinden via de volgende link: https://www.curlytools.nl/collections/shampoo


Laat een reactie achter

Vind de producten voor jouw haar