De Denman Brush D3 of D4

Welke is geschikt voor jouw krullen?

De Denman D3 en de Denman D4 voor curly hair zijn erg populair onder veel curly girls die de curly girl (CG Methode) volgen. Wil jij er 1 aanschaffen? Zorg er dan voor dat je de juiste variant koopt. Twijfel je hierover? Lees dan verder op deze pagina. We leggen je uit welke brush het beste bij je past. Op deze manier ga jij het allerbeste resultaat voor je krullen behalen!

Wat is een Denman Brush?

Een Denman Brush is een merk dat borstels en kammen maakt voor alle soorten haar. Denman heeft veel verschillende borstels ontworpen. Denman is al jarenlang de nr. 1 (in de gehele wereld) in het ontwerpen voor borstels. Ook bij veel krullen kappers wordt er gebruik gemaakt van de brushes.
In dit artikel gaan we in op de meest bekende varianten voor krullen: De Denman Brush D3 en de Denman Brush D4. Bovendien gaan we je ook de iets vertellen over minder bekendere variant, de Denman Paddle Brush D83. 

Welke borstels zijn er?

Ja kunt de denman brushes voor curly hair indelen op 2 categorieën: stylingsborstels en borstels om je haar te onklitten en te ontwarren. De
Denman D3
en de
Denman D4
vallen onder de eerste categorie: de stylingsborstels. En de Denman D83 is geschikt voor het onklitten en ontwarren van je haar. 

Wat is het verschil tussen een styling borstel en een 'gewone' borstel?

Nu denk je vast: ze hebben toch beide nylon pinnen, waarom werken ze dan allebei niet op dezelfde manier? Dit komt doordat de pinnen van de D3 en de D4 een stuk dichterbij elkaar staan en als je goed naar de brush kijkt zie je dat de pinnen ook niet helemaal recht lopen, ze lopen schuin naar boven. De D83 heeft rechte pinnen en staan allemaal recht op. De pinnen hebben ook een iets groter uiteinde met een klein bolletje op de pinnen waardoor je gemakkelijker door je haar kan gaan. Kleine details maken dat de borstel geschikt is voor verschillende doeleinden. 
Op de foto hieronder staan de meest bekende varianten: de D3 en D4. 

Sfeerfoto van de Denman D3 en D4 borstel

Hoe werken de Denman Brush D3 en D4?

Zoals eerder aangegeven zijn de D3 en de D4 dus geschikt voor het stylen van je haar of beter gezegd: ze zijn gemaakt om jouw krullen meer kruldefinitie te geven. Daarnaast kan de brush ook voor extra volume zorgen.  
De Denman D3 en D4 hebben nylon pinnen, ze staan redelijk dicht bij elkaar en hierdoor zullen je krullen een mooiere vorm krijgen. Je kan de brush ook goed gebruiken om bijvoorbeeld een gel, leave-in conditioner of creme beter te verdelen door je haar. Wat met je handen en vingers om je een heel eind maar met deze brush weet je zeker dat alle haarlengtes goed worden bedekt!

Denman D3 of D4 kiezen?

En dan nu de keuze: kies je voor de D3 of D4? In principe hebben ze dezelfde werking. Je kan geen foute aankoop doen maar, er zit nog wel 1 verschil tussen beide borstels. De D4 is een slag groter dan de D3. Hierdoor is de D4 geschikt voor langer haar, of voor curlies die medium tot dikker haar hebben. 

De Denman Brush D3

Denman Brush D3 productfoto
Dit is de Denman brush D3 met 7 rows in het bekende design van rood en zwart. De Denman is het meest geschikt voor: 
 • Een korte tot medium haarlengte
 • Zorgt voor meer kruldefinitie
 • Alle typen curly hair 
 • Ook de beste keuze als je twijfelt

De Denman Brush D4

Denman Brush D4 productfoto
Dit is de Denman D4 9 rows. De Denman D4 is geschikt voor: 
 • Een haarlengte van gemiddeld tot lang
 • Zorgt voor meer kruldefinitie
 • Alle typen curly hair 


Hoe gebruik je de Denman D3 en D4?

Er zijn heel veel verschillende manieren om de Denman Brushes te gebruiken. In de onderstaande video laten we je zien hoe je de brush gebruikt. Laat je inspireren, als je de video kijkt wordt er vanzelf een volgende video voorgesteld over het gebruik van de brushes. 
Er is geen 1 juiste manier om de brush te gebruiken. Wel is het handig om met de brush je haar altijd zijwaarts, horizontaal van je hoofdhuid te kammen. Hierdoor creëer je extra volume én meer definitie. Hou je meer van een gedefineerde look? Dan kan je een streng haar pakken en de brush draaiend naar beneden laten glijden. Er zijn veel verschillende manieren dus, kies de manier dat het beste voor jou werkt!

Extra tips voor het gebruik van een Denman Brush

 • Borstel alleen wanneer er product in je haar zit! Het liefst een leave-in conditioner of créme. 
 • Gebruik hem niet om je haar door te kammen! Lees hiervoor meer na deze tips. 
 • Hou je van dunnere kruldefinitie of, in andere woorden: dunnere clumps? borstel dan je haar dan zijwaarts weg van je hoofd. 
 • Hou je van een iets dikkere kruldefinitie? Borstel dan beneden, en twist de borstel op het einde omhoog. 
 • Maakt het je niet uit wat voor clumps je krijgt? Dan kan je je haar ook in secties verdelen om je haar goed de stylen. 
 • Heb je de borstel net door een streng haar gehaald? Scrunch je haar dan nadat je de borstel hebt gebruikt voor extra definitie. 
 • Gebruik na het gebruik van de Denman Brush een micro vezel towel om je haar droog te deppen en de definitie goed te behouden.

Wat is een Denman D83 Paddle Brush?

De
Paddle Brush
van Denman is er voor om jouw krullen te ontklitten, ontwarren en dus van je knopen en klitten af te komen. Sta je onder de douche? Doe dan een beetje conditioner in en doorkam je haar. Alleen dan bescherm je je haar tegen borstelen. Want wist je dat je haar kan beschadigen als je het droog borstelt? In plaats van een conditioner kan je ook een masker of detanglerspray gebruiken.
En dan halen we nog even een mythe uit de wereld. Binnen de communities van de krullenwereld wordt nog wel eens vertelt dat het borstelen van je haar echt not done is. Wist je dat borstelen echt een aanrader is? Het voorkomt namelijk pluizig haar. Juist met het borstelen van je haar haal je juist betere resultaten. En je mag het gerust borstelen zolang je een conditioner of masker in je haar hebt, dan bescherm je je haar voldoende!
Denman D83 Paddle Brush
De Denman D83 is het meest geschikt voor: 
 • Het ontklitten en ontwarren van je haar
 • Voor alle krultypes 
 • Extra geschikt bij medium tot dik haar

Denman Brush kopen

Nu weet jij precies voor welke Denman je moet gaan! Ben je klaar voor meer kruldefinitie? of wil je een goede brush om je haar te onklitten? Bekijk dan de gehele collectie van Denman of klik direct hieronder op de juiste brush!

Bekijk de gehele collectie