Wat doen minerale oliën en wax in haarproducten?

Minerale oliën vermijden we binnen de CG Methode. Minerale oliën zijn stoffen die je vaak kan vinden in huid- en haarverzorgingsproducten. Maar wist je dat ze ook worden gebruikt in producten om motoren van bijvoorbeeld auto's te smeren? maar ook als lijm en als smeermiddel voor de productie van plastic?

Waar zit het in?

Ze zitten vooral in gezichtscrèmes, lippenbalsem maar, ook in haarproducten. Ze beschermen je tegen uitdroging. Het legt namelijk een laagje om je haar of huid waardoor het minder gevoelig is voor uitdroging. Maar door dit laagje wordt je haar helemaal op slot gezet, je haar kan in andere woorden niets opnemen. Binnen de CG Methode vermijden we deze stof omdat je haar door dit ingrediënt geen dus geen voeding en vocht kan opnemen. 
Sfeer foto: in heel veel producten zit minerale olie

Hoe herken je minerale oliën en wax?

Minerale oliën zijn geurloos en de substantie is doorzichtig. De olie is vaak gemaakt uit aardolie, er zijn wel meer dan 1000 verschillende soorten. Ze zijn onder te verdelen in twee groepen: MOSH (minerale oliën van verzadigde koolwaterstoffen) en MOAH (minerale oliën van aromatische koolwaterstoffen). Liquid paraffin, liquid petrolatum, parafin oil, paraffinum liquidum, petrolatum liquid, petroleum oil, white mineral oil en white oil zijn allemaal voorbeelden van minerale oliën

Wetgeving rondom minerale oliën 

In de Europese Cosmeticaverordening staat dat minerale oliën gezuiverd moeten worden voor gebruik in persoonlijke verzorgingsproducten. In de afgelopen jaren is het gebruik van minerale oliën onder vuur komen te staan, vandaar dat er op europees vlak wordt verplicht om minerale oliën te zuiveren voor gebruik in cosmetica. Onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat ongezuiverde minerale oliën kankerverwekkend kunnen zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens slecht voor het milieu omdat ze slecht afbreekbaar zijn. Gelukkig vermijden we dit ingrediënt dus binnen de CG Methode. 
Bij ons zijn alle producten vrij van minerale oliën en wax. Ontdek
al onze minerale olie- en waxvrije haarverzorging
.