Nieuw? Schrijf je in en krijg 10% korting
Op werkdagen vóór 21:00 besteld = dezelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45

Wat doet een leave-in conditioner voor je krullen?

Een leave-in conditioner gebruik je voordat je start met het stylen van je haar. Het zorgt voor bescherming en een juiste vochtbalans voor je krullen.

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd
Volg je de
CG methode
? Dan heb je de leave in conditioner vast wel eens voorbij zien komen. Maar, hoe werkt een leave-in verder? en is dit een must have? Wij sommen de belangrijkste punten over de leave-in voor je op!

Hoe met je een leave-in gebruiken?

Je kan het product aanbrengen nadat je je haar hebt gewassen en voor dat je start met het stylen van je haar. Zoals de naam het al doet vermoeden: je mag de leave-in laten zitten in je haar zonder het uit te spoelen. 
Een aantal handige tips bij het aanbrengen:
 • Zorg dat je haar nog vochtig is zodra je de leave-in aanbrengt. Het water hoeft er niet uit te druipen, in dat geval mag je het een beetje
  droog deppen met een handdoek
  en vervolgens de leave-in aan brengen. 
 • Het is handig om je haar in secties te verdelen met
  handige sectie clips
  . Je kan daardoor beter het product verdelen over je haar.
 • Borstel altijd je haar door na het aanbrengen, zo weet je zeker dat het product goed verdeeld wordt over je haar. Het beste is om echt een
  borstel te gebruiken waarmee je je haar kan ontwarren
Belangrijk! Gebruik niet teveel. Een klein beetje leave-in is al voldoende. Denk aan de grote van een 5 eurocent tot euromunt. 

Waarom zou je een leave-in gebruiken?

Een leave-in heeft veel voordelen. Hij is in staat om je haar te beschermen tegen breekbaarheid, uitdroging en weersinvloeden van buitenaf (zoals de zon, of wisselende temperaturen). En, wist je dat een leave-in ook heel goed kan helpen tegen pluizig haar?
Een leave-in legt een flinter dun laagje om je haar dat niet merkbaar is of zwaar is voor je haar. Dit dunne laagje zorgt voor de bescherming. Naast dit laagje bevat een leave-in vaak ook ingrediënten die tot je haar kunnen doordringen en zorgen voor de juiste verzorging en bescherming. 

Kan je een normale conditioner gebruiken als leave-in?

Dit raden we af. Een leave-in conditioner is speciaal geformuleerd om het te laten zitten op je haar zonder het uit te spoelen. Een conditioner is hiervoor vaak te zwaar.  
Sommige producten hebben meerdere functies. Bekijk dus altijd de verpakking van je product of je het kan gebruiken als leave-conditioner of lees de uitleg bij onze producten!

Kan je een leave-in gebruiken als je fijn haar hebt?

Ja! Iedereen met krullen kan een leave-in conditioner gebruiken. Wel is het handig om met fijn haar te kiezen voor een leave-in die op waterbasis is gemaakt en veel extracten bevat in plaats van butters en olie. 

Moet ik een leave-in met of zonder proteïne?

Dit ligt aan je haareigenschappen. Let op, staar je hier niet blind op. Want een proteïne is een conditioning agent, dat je krullen beschermt. Er zijn leave-in conditioners met en zonder proteïne die dezelfde werking hebben. 
We raden je aan om je leave-in aan te sluiten op de shampoo en conditioner die je in huis hebt. Bevat de lijn die je in huis hebt geen leave-in? Dan kan je kijken of dat merk eventueel een creme heeft. Dan gebruik je deze ter vervanging van de leave-in. 

Wat kan ik gebruiken in plaats van een leave-in?

Vind je een leave-in niet prettig? Kijk dan eens naar een créme. Let op, gebruik ze nooit beiden tegelijk dit kan te zwaar zijn voor je haar. 

Wat is de beste leave-in voor krullen?

Of een leave-in goed is voor je krullen, hangt af van je haareigenschappen en je eigen wensen. Want wist je dat je een leave-in ook in een spray kan krijgen? Sommige curlies vinden dit handiger dan een fles of tube. 
Standaard adviseren we je een leave-in aan te sluiten op het merk dat je al gebruikt als shampoo of conditioner. Heb je nog geen shampoo of conditioner van onze shop? Geen probleem want we lichten hieronder de meest gekochte leave-ins toe en waarom ze zo populair zijn. En tot slot nog handig om te weten: alle leave-ins op onze website zijn CG en te gebruiken binnen de CG Methode.
Lichte leave-in conditioner zonder proteïne:
Het onderstaande product is de
leave-in conditioner van Giovanni
. Deze leave-in is ultra licht en wordt vaak gebruikt door krultype 2 tot en met 3. 
Direct leave in van Giovanni
Leave-in met proteïne
Het onderstaande product is de
Multi-tasking conditioner van Curlsmith
. Zoals de naam al doet vermoeden: dit is een multitasker! Je kan hem gebruiken als normale conditioner, masker en leave-in conditioner. 
Multi-tasking conditioner van Curlsmith
Ontdek nog meer leave-in conditioners in onze shop!