De beste producten voor krullend haar dat beschadigd is

Nieuw leven voor beschadigde krullen - Ontdek de beste producten om je haar te herstellen! Heb je je haar geverfd, overmatig geborsteld of op een andere manier beschadigd? In deze blog delen we de geheimen om je krullen te herstellen en te laten stralen!

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd

Producttips en adviezen

Het is een veelgestelde vraag die regelmatig in onze inbox en op onze eigen krullenpagina op Facebook opduikt: welke producten zijn geschikt voor beschadigd haar? Om je direct de beste tips te kunnen geven voor het herstellen van je haar, hebben we besloten om deze handige blog te schrijven!

Tip 1: Curlsmith Bond Salve

Ons meest populaire product voor iedereen met beschadigd haar is zonder twijfel de Curlsmith Bond Salve. Deze fantastische formule is ontworpen om de bruggen in je haar te herstellen en te versterken.
Je haarbruggen kunnen beschadigd raken door verschillende factoren, zoals het verven van je haar, frequent droog borstelen, chemische behandelingen of regelmatig gebruik van hittegereedschap zoals een stijltang (maar geen zorgen, een diffuser kan nog steeds veilig worden gebruikt!).
De
Curlsmith
Bond Salve is een pre-shampoo behandeling, wat betekent dat je het gebruikt vóór het wassen van je haar met shampoo en conditioner. Het is een essentiële stap in je haarverzorgingsroutine voor optimaal herstel en bescherming.
Last but not least, is dit treatment volledig CG Proof, veganistisch en geschikt voor alle soorten krullen en texturen. Het maakt deel uit van de Strength Recipes-lijn, waarin alle producten proteïne bevatten die kunnen helpen bij het herstellen van beschadigd haar.
Als je op zoek bent naar extra bescherming voor je haar of als je haar extreem beschadigd is, dan zijn de aanvullende producten van de Curlsmith Recipe lijn perfect voor jou. Hieronder vind je een overzicht van alle producten die je kunt ontdekken.
Shop: Curlsmith Bond Salve

Tip 2: Olaplex Hair Perfector

Olaplex
is een zeer bekend merk, zelfs buiten de krullen community. Ze waren een van de pioniers die producten op de markt brachten om de bruggen in het haar te herstellen. Met hun gepatenteerde formule bieden ze unieke producten aan.
Het verschil met de Curlsmith Bond Salve is dat Olaplex de beste resultaten behaalt met een 2-stappensysteem, terwijl Curlsmith één product gebruikt. Met Olaplex kun je je haar behandelen met twee producten: nummer 3 en nummer 0. Beide zijn nodig om optimale resultaten te behalen.
Shop: Olaplex Hair Perfecter

Tip 3: Ecoslay Matcha Boost

Als je je haar wilt herstellen en de voorkeur geeft aan milieuvriendelijke en natuurlijke producten, dan is de Matcha Boost van
Ecoslay
zeker het proberen waard. Deze behandeling bevat proteïne en kan daardoor je beschadigde haaroppervlak herstellen. Wat dit product uniek maakt, is dat het uitsluitend actieve ingrediënten bevat die allemaal een bijdrage leveren aan de formule. Het is dus een schoon product dat zowel goed is voor jou als voor het milieu. Dit zie je ook terug in de verpakking, want je ontvangt een milieubewuste pouch.
Het grootste verschil tussen de Bond Salve en Olaplex is dat de Matcha Boost voornamelijk op het oppervlak werkt en zich niet richt op de haarbruggen. Dit product is daarom geschikt voor het herstellen van beschadigd haar op een minder diepgaand niveau, of voor iedereen die de voorkeur geeft aan
natuurlijke producten
.

Overige handige adviezen

Naast het gebruik van de juiste haarproducten kan je nog meer doen. We geven je een opsomming van de beste tips!
Breng een bezoek aan de kapper
Als je haar extreem beschadigd is door herhaaldelijk blonderen, kan het verstandig zijn om je haar een pauze te geven van het blonderen en het te laten knippen. Op die manier geef je je haar de kans om te herstellen. Als je deels beschadigd haar hebt, kun je ook je kapper vragen om het beschadigde deel te knippen, zodat het kan uitgroeien terwijl je tegelijkertijd het beschadigde haar blijft verzorgen. Dit helpt om je haar geleidelijk aan te herstellen en te verbeteren.
Ontdek hier alle
krullenkappers in Nederland
!
Ga volledig over op de CG Methode
Heb je krullend haar en ben je via Google op deze pagina beland? Dan raden we je aan om eens te kijken naar de
CG Methode
. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van krullend haar. Bij de CG Methode gebruik je uitsluitend producten die vrij zijn van agressieve ingrediënten zoals
sulfaten
en
uitdrogende alcohol
. Het is een geweldige manier om je krullen optimaal te verzorgen en te laten stralen.
Borstel je haar alleen als je een leave-in, masker of conditioner in je haar hebt
Ons haar is buitengewoon kwetsbaar. Als je merkt dat je tijdens het borstelen aan je haar moet trekken, betekent dit dat je je haar beschadigt. Een handige tip is om je haar te borstelen tijdens het wassen, bijvoorbeeld wanneer je een
conditioner
of
haarmasker
aanbrengt. Op deze manier bescherm je je haar. Probeer ook het borstelen van je haar zoveel mogelijk te beperken.
Bescherm je haar ook tijdens het slapen
Voor een goede haarverzorging is het aan te raden om je haar tijdens het slapen op te steken of vast te maken. Als je gewend bent om op een katoenen kussensloop te slapen, is het handig om over te stappen naar een
satijnen
variant. Het gebruik van een satijnen kussensloop vermindert wrijving en biedt daardoor extra bescherming voor je haar. Dit simpele wisseltje kan helpen om je haar gezonder te houden terwijl je slaapt.
Ga niet aan de slag met DIY producten
We zien het af en toe voorbij komen: bij beschadigd haar een gelatine masker of andere huisgemaakte producten om het haar te herstellen. Wij raden het je af om dit te doen, het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat dit geen effect heeft op je haar. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de PH waarde van een product van grote invloed is op het haar, bij een zelfgemaakt product weet je niet wat de PH is, bij een te hoge of extreem lage PH kan je daardoor je haar beschadigen.
Geef het de tijd
Het is begrijpelijk dat je haar niet in één keer kan worden hersteld als het beschadigd is. Hoewel de hierboven genoemde producten je zeker zullen helpen, is het ook belangrijk om jezelf en je haar de tijd te geven om te herstellen. Het herstel van beschadigd haar is een proces dat tijd vergt. Blijf volhouden, want uiteindelijk zal het zeker goedkomen!