Nieuw? Schrijf je in en krijg 10% korting
Op werkdagen vóór 21:00 besteld = dezelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45

Sulfaten in haarproducten

Sulfaten vermijden we binnen de CG Methode. Sulfaten zijn extreem sterke reinigers. Je kan ze tegenwoordig nog overal in vinden: in je afwasmiddel, body zeep of vloerreiniger en zelfs in veel shampoos. Maar hoe werken sulfaten en hoe herken je ze? 

Waarom vermijden we sulfaten?

Zoals hierboven aangegeven komen sulfaten voor in bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen én je shampoo. Deze combinatie zet je vast aan het denken, want je haar wil je haar toch niet reinigen met een ingredient waarmee je ook je keuken schoonmaakt? En dat is dus precies de reden waarom we ze willen vermijden. 
Ter sfeerimpressie een foto van schuim  in handen
Sulfaten zorgen er voor dat je haar gestript wordt. Dat betekent dat de sulfaten zorgen dat naast de vuil die je wel wilt verwijderen van je hoofdhuid, het ook de natuurlijk aangemaakt huidoliën (sebum, of in het Nederlands: Talg) verwijderd. Talg beschermt je huid tegen uitdroging, het houdt je huid en haar soepel. 
Je hoofdhuid maakt dus olie aan om je hoofdhuid te beschermen. En door je haar dus telkens te wassen met een sulfaten shampoo, droogt je haar uit. Droog haar is vaak zwak en meer breekbaar. Daarnaast zal je haar minder goed kunnen groeien. 

Hoe herken je sulfaten op de ingrediëntenlijst?

Vaak eindigen sulfaten op: sulfate, sulfonate, sulphate. 
  • Alkyl  benzene sulfonate
  • Ammonium, laureth sulfate
  • Sodium cetearyl sulfate
  • Tea lauryl sulfate

Uitzonderingen

Er zijn nog enkele uitzonderingen, dit is namelijk methosulfate. Dit klinkt als, maar dit ingrediënt mag je wel gewoon gebruiken. Daarnaast bevatten sommige reinigers ingrediënten die lijken op een sulfaat. Denk bijvoorbeeld aan: Sodium c14-18 olefin sulfonate of Sodium c16-19 olefin sulfonate. In de internationale wereld van de CG Methode worden deze reinigers vaak gecategoriseerd onder clarifying shampoos. Die gebruik je zo af en toe en kunnen daarom geen kwaad. Ben je echt een die hard CG'er? Dan wil je ook deze alternatieven vermijden. Wij raden je aan om voor je zelf na te gaan wat je het meest prettig vindt. Het is uit eindelijk het beste om zelf te ondervinden of het wel of niet beter is voor je krullen.
Bij ons shop je
shampoos
die allemaal CG zijn. Wil je een sterkere reiniger? Zoek dan op clarifying shampoo binnen de filters.