Hoe krijg je meer volume in krullend haar?

Hoe krijg je meer volume in krullend haar?

We kennen het allemaal: je hebt een prachtige bos met krullen maar je mist volume in je haar. De meeste curlies willen graag wat meer volume bij de roots, maar hoe krijg je dit?

Volume in je haar creëren 

Met volume bedoelen we met name dat we het haar bij je roots wat gaan opliften. Dit is vaak iets moeilijker dan meer volume in de haarlengtes creëren. Er is niet één kant-en-klare tip om dit te realiseren. Er zijn namelijk meerdere wegen die naar Rome leiden. Het is leuk om de tips in deze blog allemaal eens te proberen. Hierdoor leer je je krullen kennen en kom je erachter wat voor jou het beste werkt.

Tip 1: Voorover Föhnen

Als je krullend haar hebt, gebruik je vaak een föhn met diffuser. Dit is een grote kop met uitstekende pinnen die je op de föhn kan klikken.

Hoe je hiermee extra volume kan creëren? Dit doe je door je hoofd voorover te brengen tijdens het föhnen. Je lift je haar met de föhn omhoog en laat het drogen. Draai je hoofd naar links en naar rechts tijdens het föhnen, zodat je alle delen van je haar goed droogt. De onderstaande foto laat goed zien hoe dit werkt:

How To Diffuse Curly Hair Quickly -

  Tip 2: Je haar omhoog liften met clips 

  Werkt de vorige methode nog niet helemaal voor je? Dan kan je het haar ook omhoog zetten met rootclips. Dit zijn grote klemmen die je gebruikt om het haar goed vast te zetten. Dit heet in de krullenwereld ook well root-clipping

  Zet je haar vast in de klemmen, breng eventueel vervolgens op het haar een beetje mousse of een haarspray aan en droog het vervolgens (wanneer je haar nog in de klemmen zit) droog met een fohn. Onderstaand vind je een foto van rootclipping, dat is gedaan met speciale klemmen.

  Roller Jaw Clamps – Curl Keeper 

  Tip 3: Gebruik een afrokam

  Deze tip is ook zeker een aanrader. Je kent ze vast wel, de smalle kammen met lange pinnen: de afrokam. Is je haar helemaal droog? En ben je volledig klaar met je routine? Dan breng je je haar voorover en schuif je de kam voorzichtig in je haar, herhaal deze stap totdat je de gewenste volume hebt behaald. 

  Tip 4: Micro Ploppen

  Soms focussen we ons best veel op de haarlengtes. Maar wist je dat je met micro ploppen je ook focust op de roots van je haar? Met micro ploppen pak je een handdoek in je hand, en knijp je in het haar. Dit doe je telkens met kleine delen van het haar (vandaar de term, micro). Zo ga je je hele haar vervolgens door. Breng je hoofd naar links en naar rechts, zodat je alle gedeelten van je haar goed kan micro ploppen. Er zijn nog meer methoden voor ploppen, die hebben we hier voor je opgesomd! 

  Tip 5: Ga regelmatig naar de (krullen)kapper

  Ben je al een poosje niet meer naar een kapper geweest? Of ben je nog nooit bij een krullenkapper geweest? Dan is dat echt de moeite waard! Soms kan het zijn dat er bijvoorbeeld meer lagen in je haar moeten om het haar luchtiger te maken.

  Krullenkappers knippen het haar vaak droog op ongewassen haar. Hierdoor kan de kapper goed zien hoe je haar valt. 

  Tip 6: Gebruik een haarspray

  Een haarspray is een product dat snel opdroogt op je haar. Het geeft je haar wat stugheid waardoor je er extra volume in kan krijgen. Spray de haarspray op droog haar, pak vervolgens je föhn en föhn het helemaal droog. Schudt je haar daarna uit door met je handen door je haar te gaan of door de afrokam te gebruiken. 

  Tip 7: Gebruik vaker een diepreinigende shampoo 

  Gebruik je misschien vaak een co-wash? of gebruik je niet vaak een shampoo? Dan raden we je echt aan om dit te doen! Een shampoo helpt je om je hoofhuid en haar goed te reinigen. Hierdoor zakt je haar niet uit door restjes die op je haar kunnen blijven zitten en voorkom je build-up.

  Tip 8: Gebruik een mousse (samen met je gel)

  Gebruik bij de roots van je haar een mousse. Breng een paar pompjes aan op je handpalm en breng dit aan op je roots. Het meest handig is om de mousse gewoon er over heen te laten gaan: je hoeft het niet in te masseren. 

  Tip 9: Haal je clumps uit elkaar

  Clumps zijn in principe groepjes krullen bij elkaar. Sommige 'groepen' kunnen dat breder zijn dan de ander. Als je heel voorzichtig deze groepen wat kleiner maakt door ze uit elkaar te halen behaal je meer volume! 

  Tip 10: Check je huidige producten 

  Bevatten je producten veel olie en butters? Dan is dit wellicht te zwaar voor je haar. Switch eens naar een ander product om te kijken of dit voor je werkt. Gebruik in dit geval dus lichtere producten.

  Let's try!

  Geef je krullen de tijd om even te wennen, als je een tip toepast probeer hem dan meerdere keren uit. Tot slot is het ook handig om je krullen na een knipbeurt even te laten wennen.

  Geef je haar de tijd en kijk welke tips het beste bij je passen! Welke methode ga jij uit proberen? Laat het weten in de reacties! 

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen

  Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.