Wat doe je tegen uitgezakte krullen?

Wat doe je tegen uitgezakte krullen?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, herken je het vast wel. Je hebt een uitgebreide routine gedaan, alle stappen gevolgd en veel tijd gestopt in het stylen van je krullen. Het resultaat na het wassen en drogen? Perfecte krullen! Maar al snel merk je gedurende de dag dat je krullen uitzakken. Dat is zonde!

Waarom zakken je krullen uit?

Dit kan door veel verschillende factoren komen. Het kan zijn dat je een losser krulpatroon hebt, zoals waves. Als je al die prachtige afbeeldingen op Instagram voorbij ziet komen, kan je best een beetje jaloers worden. Accepteer je krullen in ieder geval zoals ze zijn! Gelukkig hebben we wel een aantal handige tips om je krullen langer te laten zitten. We nemen de belangrijkste en handigste tips met je door!

Tips om van uitzakkende krullen af te komen

Gebruik de onderstaande tips niet slechts één keer om ze vervolgens weer af te schrijven. Je krullen leren kennen is een proces, ook bij uitzakkend haar. Een handige tip is om op te schrijven welke producten je gebruikt en in welke hoeveelheid nadat je een tip hebt opgevolgd. Maak eventueel ook een foto van je haar, zo bouw je een handig document op waarin je goed bijhoudt hoe je krullen reageren op bepaalde tips/producten en veranderingen. Je kan dit bijvoorbeeld doen in de notities van je telefoon!

Tip 1: Gebruik een Leave-in óf crème

We zien het vaak voorbij komen dat er binnen een routine zowel een crème als een leave-in conditioner worden gebruikt. Beperk je tot één van de twee. Beide zijn namelijk relatief zwaar voor krullen, met name als je een losser krulpatroon hebt. Welke je gebruikt maakt in principe niet uit. Wij raden altijd aan om een shampoo, conditioner, en leave-in óf crème van hetzelfde merk te gebruiken.

Heb je een activator in huis? Dan raden we je aan om of deze variant te kiezen, of de crème of leave-in. Een activator is eigenlijk een soort mix van een gel en crème in één product.

Als je aan de slag gaat met één van deze producten, deel je haar dan op in twee delen. Dus, zorg bijvoorbeeld voor een onderlaag en een bovenlaag. Je kan dit heel handig doen met stevige clips. Pak een klein beetje van het product en breng het aan op je haar (houd de omvang van een 20 eurocent aan per sectie). Heb je het idee dat dit te weinig of te veel is? Test dit dan vervolgens weer bij je volgende wasbeurt!

Tip 2: Experimenteer met de hoeveelheid stylingproduct

Met een leave-in of crème mag je echt heel zuinig zijn. Denk aan de hoeveelheid van een euromunt of zelfs 20 eurocent. Begin met kleine beetjes en borstel je haar door zodra je één van de twee hebt aangebracht op je haar.

In tegenstelling tot het bovenstaande hoef je je bij de gel niet in te houden. Je mag gerust royale hoeveelheden gebruiken, oftewel een flinke dot. Experimenteer hier ook mee en kijk hoe je haar reageert.

Tip 3: Gebruik een 2e (hard hold) gel en combineer het eventueel nog met een mousse of derde gel

Als je een beginnende CG'er bent, is het prima om het rustig aan te doen en te starten met één soort gel. Maar, heb je het gevoel dat je krullen uitzakken? Dan raden we je aan om voor een 2e gel te kiezen.

Check ook de huidige gel die je in huis hebt. Heb je het idee dat deze te weinig doet voor je haar? Dan kan een sterkere gel wonderen doen, vooral als je ze samen gebruikt. We hebben een handige collectie met de sterkste gels uit onze collectie!

Gels kun je verkrijgen in verschillende soorten hold levels. De ene gel zal je dus een sterkere hold geven dan de andere. Dit ligt met name aan de hoeveelheid hold agents die in de gel zitten en in welke hoeveelheid ze worden gebruikt voor de desbetreffende formule. Wij adviseren je om te kiezen voor een lage of medium hold gel die je combineert met een sterke hold gel. Start met de sterke gel en eindig met de medium of lage hold gel. Je kan dit in verschillende etappes doen:

  • Je gebruikt eerst de sterke gel en dan de 2e gel die je eventueel al in huis hebt. Ben je helemaal klaar met stylen dan kun je eventueel nog een 3e gel over je haar heen strijken en vervolgens in je haar scrunchen.

  • Je kunt ook kiezen voor een mousse in plaats van een derde gel. Een mousse geeft vooral bij je roots wat extra volume. Strijk de mousse ook over de haarlengtes van je haar: een lichte styler dat zeker bijdraagt aan een sterke hold.

Tip 4: Gebruik lichte producten

Merken zoals Shea Moisture, of andere merken met veel butters en oliën kunnen best zwaar zijn voor je haar, met name bij vrouwen met een losser krulpatroon, fijner haar, en waves.

Heb je al gekeken naar je huidige haarproducten? Misschien zie je woorden zoals "butters" en "olie" op de ingrediëntenlijst. Als dat het geval is, kunnen deze producten te zwaar zijn voor je haar, wat kan leiden tot uitzakkende krullen.

Als je last hebt van uitzakkend haar, raden we aan om te kiezen voor lichtere producten. Deze producten bevatten helemaal geen olie of butters, of ze bevatten deze ingrediënten in zeer lage hoeveelheden. Je zult ze in ieder geval niet in de eerste helft van de ingrediëntenlijst vinden.

Om je zoektocht naar geschikte producten wat gemakkelijker te maken, hebben we een speciale collectie samengesteld met de allerlichtste producten uit ons assortiment. Neem snel een kijkje!

Tip 5: Gebruik de mousse-gel-mousse methode

Er zijn tal van verschillende combinaties om stylers aan te brengen. Een daarvan is de mousse-gel-mousse methode. Deze methode kan je haar extra stevigheid geven. Hoe dit werkt? Dat lees je in deze blog met uitgebreide video!

Tip 6: Laat laagjes in je haar knippen

Het knippen van laagjes kan soms echt wonderen doen voor je haar! Wil je het echt goed bijhouden? Ga dan om de 8-13 weken naar de kapper! Wil je graag weten waar krullenkappers zijn gevestigd? Bekijk de volledige lijst van Nederlandse krullenkappers.

Tip 7: Wellicht heb je last van productophoping

In andere termen noemen we dit ook wel build-up. Dit kan ontstaan doordat niet alle productrestjes en vuil goed worden weggespoeld door je shampoo en dus ophopen op je haar.

Tip 8: Gebruik een haarspray

Een haarspray kan je haar wat extra hold geven nadat je je gehele routine hebt gevolgd. Het maakt je haar iets stugger waardoor je extra volume en hold krijgt. Er zijn maar weinig CG proof sprays, maar wij hebben de twee beste voor je toegevoegd aan ons assortiment!

Gebruik hem als je haar voor 80% droog is of als je haar 100% droog is!

Dit is een populaire haarspray:

Curly Secret Volume Boost Hair Spray

Tip 9: Bescherm je krullen tijdens het slapen

Slaap je nog op een katoenen kussensloop? Dan kunnen je krullen verdwijnen door de wrijving tussen de stof en je haar. De oplossing? Slaap op een satijnen kussensloop. Meer tips om je krullen te behouden tijdens het slapen lees je in de blog.

Tip 10: Blijf van je krullen af!

Probeer je haar zo min mogelijk aan te raken en te plukken, aangezien dit kan leiden tot uitzakken en verlies van definitie.

Kortom, heel veel tips die je kunnen helpen om te voorkomen dat je krullen langer blijven zitten! Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Laat het ons gerust weten via het contactformulier!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.