Nienke over haar ervaring met de CG methode

k ben Nienke, 33 jaar en al mijn hele leven een krullebol. Mijn haar hopeloos. Onderin was het een hoopje dor, doods, touwachtig haar waar ik niks meer mee kon. Toen zag ik op instagram een tip over de The Curls Cult facebookpagina voorbij komen. Dit bleek mijn redding te zijn! Graag deel ik met jullie mijn eerste ervaringen.

Gepubliceerd
Hoi mede krullies! 
Ik ben Nienke, 33 jaar en al mijn hele leven een krullebol. In mijn pubertijd gebruikte ik veelvuldig mousse (zonder SOTC!), later wax en weer later wist ik niet meer zo goed wat ik met mijn haar aan moest. Omdat ik toch krullen wilde blijven houden, ben ik overgestapt op een Babyliss krultang - zo eentje die je haar oprolt en dan opwarmt. Mooie krullen, niet zo lekker voor mijn haar. Daarna een laag haarlak erover en de dag erna gewoon (over de haarlak heen!) weer mijn haar in de krultang.
Informatie overload 
Op het begin komt er een hoop op je af en denk je: ga ik hier echt aan beginnen? Termen als scrunchen, praying hands, clumps, scrunch out the crunch (SOTC), ploppen en pineapple komen in razend tempo voorbij en dan nog de verscheidenheid aan producten: shampoo, deep conditioner, leave-in, gel, mousse… op een gegeven moment zag ik door de bomen het bos niet meer. Het is zóveel informatie. Na twee weken lezen ben ik mijn haareigenschappen gaan bepalen. Niet heel verwonderend had mijn haar een hoge porositeit en had het dus veel proteïne nodig (na jarenlange mishandeling). Maar dan… wat koop je dan?  
Producten kopen 
Gelukkig staan er in de facebookgroep albums gesorteerd op productsoort en met en zonder proteïne (halleluja!). Van daaruit ben ik een keuze gaan maken in combinatie met wat de webshop had waar ik het wilde gaan bestellen. We wonen in een uithoek met maar 1 drogist, de dichtstbijzijnde winkels zijn 30 minuten rijden. Mijn werk zit ook niet handig gesitueerd dus ja… lang leve internet.  
Ik ben voor producten uiteindelijk deels op ervaringen en tips van mede curlies afgegaan, maar met een paar producten ook op basis van “het smoeltje” van het product. Het is zó lastig om een eerste keus te maken, maar hé, de bestelling was geplaatst. Oohja, wel manlief nog even op pad sturen voor de final wash shampoo, want die hadden ze dan weer niet bij de webshop haha. Een webshop als Curly Tools met samengestelde starterspakketten, maakt het een stuk laagdrempeliger om te beginnen met de CG methode! 
De final wash! 
Eenmaal binnen, aan de slag! De handleiding geprint, tussen het wassen door 3x kijken of ik de stappen wel in de goede volgorde aan het doen ben. Laat ik het goede product nu wel lang genoeg intrekken of had ik dit nu gewoon uit moeten spoelen? Afijn, aangekomen bij de leave-in: dit was gezien mijn haareigenschappen het beste om op kletsnat haar in te brengen. Okeee… douche uit, hoofd half scheef en haar naar 1 kant en dan met één oog kijken wat je doet. Er komt niks uit het flesje? Oohja, het flesje zit nog gesealed. In mijn mond de dop vast houden, met mijn andere hand de sealing er af, waar laat ik die? Douchedeur open en jawel… flesje van €15 en in een onbewaakt ogenblik giet ik hem gelijk voor een derde leeg. TOP! Mijn tip; bekijk van te voren goed even wat voor producten je nu eigenlijk gekocht hebt ;-) 
5 maanden verder… do’s and don’ts 
Ik had eerst getypt: “voor je het weet, ben je 5 maanden verder.” Maar in de tussentijd, is er toch wel wat gebeurd met je haar en met jezelf haha. Mijn haar is van praktisch stijl, naar licht krullend gegaan. Daar heeft het hard voor moeten werken, en ik ook ;-).  
Je wordt al snel in de verleiding gebracht om veel verschillende producten te testen. Mijn advies: doe dit niet. Je haar gaat veel veranderen en je moet zelf nog wennen aan de hele CG methode, dat je de eerste 2 à 3 maanden beter bij je ‘basis’ producten kan blijven. Daarna krijg je zicht op het effect op je haar, wat je haar nodig heeft en wat je zelf prettig vindt. Welke technieken prettig werken en welke niet. Mijn haar heeft in de tussentijd ook een proteïne overload gehad, mijn haar werd ineens heel droog (het was haast stro!), toen ben ik minder producten met proteïne gaan gebruiken en toen herstelde het zich.  
Blijf foto’s maken van JOUW vooruitgang en kijk deze regelmatig terug om gemotiveerd te blijven. Je ziet de meest mooie haartransities voorbijkomen op facebook en instagram, maar het kan best even duren. Bij mij kwam de echt grote verandering na 4 maanden!  
Last but not least, de ‘big chop’. Je haar heeft waarschijnlijk heel wat moeten doorstaan vóórdat je begon aan de CG methode. Het kan daarom goed zijn om je haar goed te laten knippen, meestal wordt Curlsys aangeraden.  
What’s next? 
Het is natuurlijk niet zo dat je op een gegeven moment ‘klaar’ bent met de CG methode, of het hebt afgerond. Je krullen zullen gevoed moeten blijven worden! 
Op mijn lijstje staan nu een aantal producten die ik graag wil gaan uitproberen, zoals de superhold gel van Boucleme en de Bouncecurl creme gel. Ook het ‘fingercoilen’ wil ik graag een keer gaan proberen. Voorlopig… zijn we nog wel even van de straat! 
Op de hoogte blijven? Volg me op instagram via @wurlycurly_beachhair ❤️ 
Liefs Nienke