Holy Curls Review: Natuurlijke en duurzame producten

In deze blog geven we een een review over het het merk Holy Curls. Het merk Holy Curls herkent zicht door de apotheek kleurige flessen met mooie pastel gekleurde labels. Erg aantrekkelijk maar, hoe goed zijn de producten en passen ze bij jou?

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd
De lijn van Holy Curls bestaat in totaal uit 5 producten: een shampoo, conditioner, cream en gel en een masker. 
1.
Shampoo
De shampoo is te categoriseren als milde shampoo. De shampoo schuimt een heel klein beetje en geeft echt een schoon gevoel. Het kan zijn dat je haar een klein beetje stoef voelt na het wassen. Wees gerust, dit is geen item. Je haarschubben staan namelijk open. Hierna gebruik je de conditioner, die laat je haarschubben weer sluiten. 
Je hebt echt maar een klein beetje nodig van de shampoo. Erg duurzaam dus
2.
Conditioner 
De meeste conditioner spoel je na 3 minuten weer uit. De Holy Curls conditioner laat je iets langer zitten namelijk: 15 minuten. Hierdoor geef je je haar de tijd om het optimale uit de conditioner te halen. Heb je even geen tijd? Dan is 3-5 minuten ook voldoende om hem in te laten trekken. Je haar voelt gehydrateerd en zacht aan. Knopen en klitten verdwijnen makkelijk. 
3.
Cream
Bij de creme is het belangrijk om echt een klein beetje te gebruiken. Combineer heb bij fijn haar niet ook nog met een leave-in. Alleen een creme is dan voldoende. Gebruik de hoeveelheid van een erwtje. 
4.
Gel 
De gel van Holy Curls is licht en qua substantie redelijk dun. De gel geeft je krullen een medium hold. Zoek je naar meer hold? Dan kan je deze gel heel goed combineren met een andere gel die je nog in huis hebt of door nog een extra gel te kiezen met een extremere hold. Zoek je een licht, bouncy effect? Dan is deze gel alleen voldoende. 
5.
Masker
Het masker van Holy Curls bevat als enige geen proteïne. Het masker zit boordevol extracten en olie die je haar gevoed achterlaten. 
Een nadeel? Het masker zit in een glazen pot. Dit is heel duurzaam. Maar betekent ook dat je er echt voorzichtig mee om moet gaan (in verband met val gevaar). 

Review video over Holy Curls

Conclusie

De producten van Holy Curls zijn erg in trek gezien de natuurlijke ingrediënten. Daarnaast zijn ze in staat om je haar echt optimaal te voeden en zijn ze 100% vegan. Verder bevatten alle producten van Holy Curls proteïne. Maar, hou er rekening mee dat ze erg laag zitten in de proteïne. Dus, heb jij geen proteïne nodig? Dan kan je ze gerust gebruiken. 
Veel curlies gebruiken naast de gel nog wel een 2e of 3e gel omdat hij anders echt te weinig hold geeft. 
Kortom: zoek je naar natuurlijke producten zonder 'rommel'? dan is de lijn van Holy Curls echt een uitkomst. Zeker wanneer je een gevoelige huid hebt wordt er ook vaak gekozen voor de producten van Holy Curls. 
Tot slot zijn ze ontzettend duurzaam. Wist je dat je meer dan een half jaar met de producten kan doen? Sommige curlies doen er bijna een jaar (!!) mee omdat ze super geconcentreerd zijn. De hogere productprijs is hier tegenover dan ook weg te strepen.