ACTIE💥: Gratis 10ml Holy Curls Olie
Op werkdagen vóór 21:00 besteld = dezelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45

Je haar ploppen wat is het en hoe doe je het?

Ploppen is een hele handige manier om je krullen goed te drogen. Ploppen is een manier om je haar te drogen. Het zorgt voor meer volume, betere kruldefintie en minder pluis. Drogen bij krullend haar is een cruciaal moment. Doe je het op de verkeerde manier? Of ga je niet voorzichtig aan de slag? Dan kan dit ervoor zorgen dat je last hebt van meer pluis en minder kruldefinitie. En dat willen we natuurlijk niet! Om je krullen de perfecte definitie te geven is het dus van belang om goed voorbereid aan de slag te gaan. In deze blog leer je dus alles over ploppen! En de verschillende technieken, want ook micro-plopping is een handige techniek, en een kleine variatie op ploppen.

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd

Wat is ploppen binnen de CG Methode?

Ploppen is dus een speciale droogtechniek. Door het ploppen zullen je krullen strakker worden waardoor je na het drogeren van je haar een betere kruldefinitie ervaart. Als je wil gaan ploppen is het allereerst handig om de juiste tools in huis te hebben. Je hebt namelijk een handdoek nodig. Hiermee bedoelen we niet je handdoek waarmee je je afdroogt, maar een speciale microvezel handdoek. Deze handdoek is zacht en glad waardoor je wrijving zoveel mogelijk voorkomt. Gebruik je een 'normale' handdoek? Dan beschadig je je haar door het vaak ruwe oppervlak van deze katoenen handdoeken. 
De voordelen van plopping
Zoals je hebt gelezen, zitten er heel wat voordelen aan het ploppen van je krullen. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje. 
1. Verbeterd krulpatroon: Als je krullen nat zijn heb je vast wel ontdekt dat je krullen erg glad en mooi definieert zijn. Naarmate je haar verder droogt kan je haar dit mooie krulpatroon verliezen. De tijd tussen het vochtige haar en het drogen daarvan is ontzettend cruciaal. Doordat je je haar na het aanbrengen van de gel gaat ploppen, behoud je je krulpatroon. 
2. Verkorten droogtijd: Door het ploppen wordt de droogtijd aanzienlijk verkort. Super handig! Mocht jij herkennen dan het drogen van je krullen letterlijk eeuwen kan duren! :)
3. Extra voordeel voor wavy's: Heb je fijner haar, of een lossere krul? Dan kan je met ploppen extra volume creëren. Je droogt je haar namelijk boven op je hoofd. Laat je jouw krullen 'hangend' drogen dan kan dit een reden zijn dat je minder volume en minder definitie bij je roots ervaart. Door het water wat nog in je haar zit, is je haar een stuk zwaarder. 
De nadelen van ploppen
 1. Cast kan verminderd worden: Doordat een handdoek goed vocht uit je haar haalt, kan het zijn dat dit ook gebeurt met de producten die je hebt gebruikt. Hierdoor kan het zijn dat je een cast mist of het gevoel hebt dat je een mindere cast hebt. Een cast is een hard laagje dat om je haar zit, dit willen veel curlies vaak bereiken. Maar, heb je geen cast en zitten je  
2. Ploppen werkt niet voor iedereen: Iedere krul is anders, dus dit betekent dat niet iedere techniek werkt voor iedere krul. Test het uit! En kijk wat het voor je krullen doet. Werkt het niet? Lees dan verder in onze blog voor andere tips! 

Wanneer moet ik mijn haar ploppen?

Je hebt je CG was-routine gedaan en je stapt uit de douche. Daarna ga je verder met je style-routine. Je kunt na de leave-in conditioner of na de gel gaan ploppen. Kijk wat voor jou het beste werkt.
Je kunt ook eventueel tijdens je refresh gaan ploppen. Dan kan je het ook na de leave-in conditioner of na de gel doen.

Hoe plop ik mijn haar?

Voor de onderstaande GIF gaan de credits naar NaturallyCurly! Zoals je ziet legt deze persoon de handdoek al klaar op een vlak oppervlakte. Lees hierna ook nog ons stappenplan: 
Ploppen voorbeeld
Ploppen is zoals je op de gif ziet dus heel eenvoudig, volg ons stappenplan! 
  1. Leg een microvezel handdoek of T-shirt plat neer op je bed, stoel of op de grond. 
  2. Ga voorovergebogen staan, zodat je krullen met de punten op de handdoek vallen. 
  3. Zak recht naar beneden, zodat de krullen gevormd worden en je met je hoofd op de handdoek ligt. 
  4. Pak nu de achterkanten van de handdoek (wat het verste van je weg is) en leg deze over je hoofd heen, zodat deze in je nek komt. 
  5. Pak de overige zijkanten en maak een knoop of gebruik een elastiekje om deze bij elkaar te houden in je nek. 
  6. Probeer voor jezelf uit hoe lang het voor jou werkt om te ploppen. Begin met 15 á 20 minuten. Is je haar gaan pluizen? Doe het dan de volgende keer wat minder lang. 

Hoe werkt Micro-plopping?

Nu weet je precies de basis van ploppen. Nu gaan we verder in op micro-plopping! Gebruik hiervoor ook weer een handdoek van microvezel. 
  1. Start weer met vochtig haar, dat gestyld is met een gel of andere stylers. 
  2. Leg de handdoek in je handpalm en scrunch met de handdoek kleine delen van je haar. 
  3. Herhaal het bovenstaande totdat je alle delen hebt gehad. Het is handig om je hoofd voorover te brengen en naar links en naar rechts te brengen zodat je alle delen van je haar heb gehad.
In de onderstaande video zie je hoe micro ploppen in de praktijk werkt: 

Video over micro ploppen

Welke handdoek gebruik ik voor ploppen?

Je kan onze
microfiber towel turban
ook gebruiken met ploppen. Leg je haar dan rustig in de towel zodat je krulpatroon intact blijft.