Verzorging van krullend haar tijdens een wintersportvakantie

Je gaat op wintersport maar, waar moet je opletten als je krullend haar hebt? In deze blog geven we je aantal handige tips!

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd
Ben jij van plan om binnenkort het koude weer op te zoeken, de bergen in te gaan voor een week vol snowboarden, skiën of om te wandelen? Dan is het belangrijk om je krullen goed te verzorgen aangezien koude, droge lucht en de felle zonnestralen kunnen leiden tot droog, gespleten en beschadigd haar. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je om je krullen zo goed mogelijk door de kou te laten gaan!

Tips voor de verzorging van krullend haar tijdens wintersport

Als we in een koude omgeving zijn kan de koude lucht ervoor zorgen dat vocht uit je haar trekt. Daarentegen kan sneeuw er juist weer voor zorgen dat je haar vochtig wordt waardoor je haar sneller vochtig en statisch kan worden. Welke producten heb je nodig? Lees alle tips!

Tip 1: Zorg voor een goede voorbereiding

Een goed begin, is het halve werk! In koude temperaturen krijgt je haar het iets zwaarder te verduren dan normaal. Zorg dat je voor je vakantie een uitgebreide routine doet inclusief een masker of treatment. Kortom, verwen ze goed voor vertrek! 
Als je weer thuis bent is het ook handig om na een aantal dagen je haar weer goed te verwennen! 

Tip 2: Ga altijd met droog haar naar buiten/de piste op

Je kan tijdens het koude weer last krijgen van knopen, klitten en gebroken haar als je met nat haar de deur uit gaat. De structuur van krullend haar kan veranderen als het vochtig is, als het dan in aanraking komt met kou kan je haar sneller afbreken en kan de elasticiteit van het haar afnemen.
Zorg dus dat je een föhn bij je hebt om er zeker van te zijn dat je altijd met droog haar de deur uit gaat. Geen plek in je koffer? Kijk dan eens naar
dit handige reismodel van Bellissima
(dit is een fohn en diffuser in 1). 

Tip 3: Hoe pak je de verzorging van krullend haar overdag goed aan?

Zorg voor goede hydratatie en wat extra verzorging voor overdag: gebruik hiervoor een
leave-in conditioner
of
creme
op vochtig haar. Je kan eventueel een olie of serum gebruiken om je haar wat soepeler te maken nadat het droog is geworden van het föhnen. 
Heb je lang haar? Dan is de beste tip voor jou om een vlecht in je haar te maken. Doe de vlecht wat lager zodat je helm lekker en goed op je hoofd blijft zitten. Niet zo goed in vlechten maken? Zorg dan dat je een lage knot maakt of draai je staart goed onder je helm of muts om ze te beschermen.
En tot slot is het ook belangrijk om je haar te beschermen tegen het felle UV licht. Want wist je dat de sterkte van de zon hoger kan zijn in bepaalde gebieden? Om schade te voorkomen en je haar zoveel mogelijk te beschermen kan je gebruik maken van een spray die UV filters bevat. Let op, soms wordt er vertelt dat natuurlijke olie ook kan beschermen tegen UV. Dit is een fabel! Zorg altijd dat je producten in huis hebt die speciaal zijn geformuleerd en op de verpakking aangeven dat ze UV filters bevatten. Wij hebben een speciale collectie aangemaakt met
producten die UV filters bevatten
. Handig, want dit scheelt weer wat zoekwerk!

Tip 4: Hoe breng je krullen weer in model in de avond?

Niemand zitten te wachten op helmet hair. Gebruik gerust een gel of je andere favoriete
styler
om je haar weer in model te brengen. Of doe een beetje
haarspray
in een klein refill flesje, spray het op je haar om weer wat volume te creëren en pluis te verminderen. 
En let op! Zorg er ook in de avond voor dat je haar weer helemaal droog is voordat je de deur uitstapt. Een haarspray kan je gerust ook gebruiken als je weer snel de deur uit moet.

Tip 5: Wat neem ik allemaal mee om mijn haar goed te verzorgen tijdens de wintersportvakantie?

Een aantal hebben we al aangegeven, hier sommen we ze nog op zodat je niets vergeet. Zet jij ze op je paklijst?
 • Shampoo: zorg voor een milde reiniger, dus geen sterke reinigers zoals sulfaten en afgeleiden daarvan. Je hoeft de shampoo hooguit 1 keer te gebruiken mocht je het graag willen wassen.
 • Conditioner: Neem je een shampoo mee? Gebruik dan altijd een conditioner nadat je het gewassen hebt.
 • Co-wash: Het is handig om je haar zo min mogelijk te wassen. Wil je het toch graag wassen en zo min mogelijk flessen meenemen in je koffer? Probeer dan in plaats van een shampoo en conditioner, een
  co-wash
  . Dat is een reiniger en conditioner in 1 product.
 • Leave-in conditioner of créme
 • Gel
 • Haarspray
 • Olie
 • Fohn met diffuser
 • Haarproduct met UV Filter
En tot slot. Draag je even niet je helm en wil je snel de deur uit? Dan kan het handig zijn om een muts op te zetten! Wist je dat wij speciale
mutsen hebben met een satijnen binnenvoering
? Zo zorg je voor de juiste vochtbalans van je haar en voorkom je statisch en pluizig haar.
Vrouw met muts en krullend haar