Review: over de Umberto Giannini Curl Jelly Refresh Spray

De Umberto Giannini Curl Jelly Gel Refresh is het meest nieuwe product van het merk Umberto Giannini. En oohh, wat zijn we blij met dit product! Wij waren al een mega fan van de Umberto Giannini Curl Jelly Gel. En nu kunnen we deze heerlijke refresh spray (jep, het is bijna dezelfde geur) ook toevoegen aan het assortiment van Umberto Giannini.

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd

Wat is de Umberto Giannini Curl Jelly Refresh?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Curl Jelly Refresh een spray waarmee je jou krullen weer kunt activeren. En hiermee bedoelen we de dagen tussen het wassen door. Mocht je de Umberto Curl Jelly Gel niet gebruiken, dan is dit item zeker een aanrader voor je curly girl methode routine.

Mijn ervaring met de Curl Jelly Refresh Spray

Umberto Giannini
beloofd met deze spray dat je krullen weer tot leven komen, pluizig haar voorkomt en glans toevoegt. Daarnaast geeft Umberto Giannini aan, dat je bij gebruik van dit product geen re-style nodig hebt. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen extra gel of mousse nodig hebt. 
Ik heb de refresh spray aangebracht na de dag dat ik een uitgebreide washday heb gehad. Sommige curlies kunnen met water het haar weer terug in model brengen maar, ik heb altijd net iets meer nodig. Ik gebruik vaak naast water ook een gel of mousse. Toen ik deze refresh spray heb gebruikt, heb ik de gel en mousse dan ook even gelaten voor wat het is. Ik heb dus alleen deze refresh spray gebruikt. Wat me gelijk opviel was de heerlijke zoete, maar niet overheersende geur. Ik hou er van! Het is een lekkere subtiele geur waardoor je echt een fris gevoel krijgt. Wat ik echt een pluspunt vond is dat de spray niet plakkerig werd of vettig aanvoelde. Het is echt een lichte spray, waardoor hij voor iedereen te gebruiken is. Dit geeft Umberto Giannini ook aan: het is voor alle krultypes, van wavy hair tot coily texturen. Ik ben niet heel lang met de spray aan de slag gegaan, hij is namelijk snel en gemakkelijk te gebruiken. Ik scrunch mijn haar tegelijkertijd bij het aanbrengen, hierdoor komen de krullen er nog beter in. Ook vernam ik dat de glans toenam. Dit vind ik fijn want dit is wat ik ook vaak kan bereiken met een gel, dat ik normaliter op een refresh day gebruik. 

Voordelen van de Curl Jelly Refresh spray van Umberto Giannini

  • Voor alle krultypes
  • Heerlijke fris, zoete geur
  • Verminderd pluis
  • Geeft glans 
  • En mijn haar zat goed, ondanks dat ik geen restyle had gedaan
Nadelen van de Curl Jelly Refresh spray
De nadelen benoemen vond ik lastig, want ik vind het echt een prettige refresh spray ten opzichte van andere sprays die ik heb gebruikt. Maar als ik er dan toch 1 moet noemen is dat de spray voor mij snel leeg was. Ik heb lang en dik haar, dus wellicht bij een fijner of medium haar type heb je hier geen last van. Ten opzichte van de prijs zit de spray wel op een goed niveau, de hiervoorgenoemde bevatten beide 100ML meer dan de curl jelly refresh spray, maar zijn dan ook beide rond de 20 euro. In de Curl Jelly Refresh zit 150ML voor een prijs van 13,95. 
Is de Curl Jelly Gel Refresh spray het waard? 
Jep, ik vind van wel. Het is een ontzettend fijne spray. Op social media zoals Instagram is ook al redelijk veel te vinden over de spray. Veel curly hair influencers zijn er blij mee omdat hij gewoon echt doet, wat Umberto Giannini beloofd. Daarnaast ben ik stiekem wel een mega van van Umberto Giannini met name om de
Curl Jelly Gel
van het merk. Dus ik was mega excited voor dit product! Ik ben er blij mee, en heb dit product dan opgenomen in mijn curly hair routine! 

Meer informatie over de Curl Jelly Refresh?

Lees op onze productpagina nog meer informatie over de
refresh spray van Umberto Giannini