Shampoo zonder cocamidopropyl betaine

Ben je allergisch voor cocamidopropyl betaine en zoek je een CG Shampoo? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd
Cocamidopropyl betaine is een surfactant die meerdere eigenschappen heeft: hij kan reinigen maar zorgt voornamelijk ook voor schuim. Het is 1 van de meest milde surfactanten. Vaak zie je dit ingrediënt in shampoos maar, je kan het soms ook vinden in conditioners. Het heeft namelijk een antistatisch effect op het haar, je kan het dan makkelijker doorkammen. 

Wat is cocamidopropyl betaine en waarom gebruiken ze het? 

Cocamidopropyl betaine is een cleanser. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat vuil en olie verdwijnt en zorgt er voornamelijk voor dat je shampoo schuimt. Dit ingrediënt wordt veel gebruikt omdat het een milde cleaners is en omdat hij schuim kan creëren.
Je kan het ook vinden in allerlei andere soorten cosmetica producten zoals douche- en handzeep. En wist je dat dit ingrediënt ook vaak te vinden is in producten voor kinderen? Dat komt omdat het bekend staat als milde clean
  • Tegobetaine L7
  • CAPB
  • Cocoyl amide propyldimethyl glycine
  • Coconut oil amidopropyl betaine
  • N-cocamidopropyl-N,N-dimethylglycine hydroxide inner salt

Waar komt coco-betaïne vandaan?

De stof wordt verwerkt uit kokosvet. De vetzuren die vrij komen worden synthetisch bewerkt zodat het uiteindelijk de stof cocoamidopropyl betaine wordt. 

Wat zijn de kenmerken als je een allergie hebt voor cocamidopropyl betaine? 

Het gaat voornamelijk over een jeukende hoofdhuid. Dit kunnen ook bultjes of exceem zijn. Je kan eventueel ook een dermatoloog raadplegen om dit te laten testen. 
Uit onderzoek blijkt dat de meeste consumenten de stof gerust kunnen gebruiken zonder vervelende irritaties of jeuk. Heb je last van exceem? Dan is het handig om bijvoorbeeld een patch test te doen om te weten of je er allergisch voor vent. 

Welke CG shampoos zijn vrij van cocamidopropyl betaine?