ACTIEūüí•: Gratis 10ml Holy Curls Olie
Op werkdagen vóór 21:00 besteld = dezelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf ‚ā¨45

4 tips: Hoe slaap je het beste met krullend haar?

We kennen het allemaal wel, je hebt ontzettend veel tijd in je haar gestoken het zit super goed. Maar, je wordt wakker en je krullen zijn pluizig en verward. In deze blog vertellen we je hoe je het beste kan slapen met krullen. Hierdoor hoef je je haar minder vaak te wassen én zorgt je dat je in de ochtend snel klaar bent!

Geschreven door
Eline
Gepubliceerd

Tips voor het slapen met krullen

Wat is nou de beste manier zodat jouw mooie krullen niet als een vogelnest zitten als je de volgende ochtend wakker wordt. In deze blog gaan we je een aantal verschillende methodes uitleggen hoe je krullen op zijn mooist blijven, zodat jij kunt uitzoeken wat voor jou het beste werkt. Dus, krullenbollen opgelet!
Mag je slapen met nat krullend haar?
Voordat we ingaan op alle tips willen we je iets belangrijks mee geven. Slaap altijd met droog haar! Slapen met nat haar kan zorgen voor veel problemen: denk aan nog meer pluizig haar en beschadigd haar. Want wist je dat je haar heel kwetsbaar is als het nat is? Doe je s'avonds je routine? Zorg dan dus altijd dat je je haar geföhnd hebt of dat je het wast eerder op de dag zodat het droog is tijdens het slapen. 
Tip 1: Satijnen kussensloop
De
satijnen kussensloop
is de meest bekende en meest makkelijke optie om pluizig haar in de ochtend te voorkomen. Normale kussenslopen die van katoen zijn kunnen wrijving veroorzaken. En deze wrijving zorgt vervolgens weer voor pluizig haar en gespleten punten. 
Satijnen kussenslopen zijn op een andere manier gemaakt dan katoenen varianten. De weving is anders, waardoor ze een stuk gladder zijn. Hierdoor voorkom je wrijving en dus zal je haar beter zitten in de ochtend. 
Satijn is dus eigenlijk een manier van weven. Er zijn wel veel verschillende soorten satijnen kussens. De meest doorgaande en goedkoopste variant is de polyester variant. Daarnaast kan je ook nog moerbei zijde krijgen, die zijn nog een stukje gladder en minder synthetisch. 
Nog een voordeel is dat het ook goed is voor je huid, het kan zelfs acne of een vette huid verminderen. Twee vliegen in één klap dus! 

Tip 2: De pineapple staart
Ja, dit is een ananas! Maak voor het slapen een hoge staart helemaal boven op je hoofd (dus, als een soort ananas). Je hoeft het niet heel strak vast te maken maar een beetje losser is beter, als het maar goed op de plek blijft zitten. 
Nog een tip, gebruik een
satijnen scrunchie!
Hierdoor zal je geen rare lijn in je haar krijgen en voorkom je dat je haar afbreekt. 
Het je korter haar? of heb je haar dat niet in een hoge staart op je hoofd past? Zet dan eventueel je haar een beetje vast met een haarspeldje. 
Hieronder zie je een voorbeeld wat we bedoelen met de pineapple: 
Pineapple staart voor krullend haar
  
Tip 3: Slapen met een gel cast
Wist je dat je gerust kan slapen met een gel cast? Dit is het harde laagje (dat kan) ontstaan nadat je haar helemaal droog is. Knijp de cast voordat je gaat slapen er dus nog niet uit, laat hem gerust zitten en knijp hem er in de ochtend uit. Het kan ook zijn dat je cast verdwenen is in de ochtend, gebruik dan weer een beetje water, leave-in en gel om je krullen te activeren. 
Tip 4: Slaap met een bonnet of satijnen slaapmutsje 
De ene curly vindt het geweldig maar de andere curly slaat dit liever over. Een bonnet en slaapmutsje zijn eigenlijk hetzelfde: doe de muts op voordat je gaat slapen en doe hem weer af zodra je wakker wordt. Je kan gerust een pineapple in je haar doen om het nog makkelijker in het mutsje te krijgen. 
Hoewel de bonnet niet altijd als even 'sexy' worden ervaren is het wel echt het overwegen waard aangezien je krullen nog beter op hun plek blijven zitten dan het slapen op een satijnen kussensloop.

Dus, hoe hou jij je krullen s'nachts mooi? 

Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende opties om je haar mooi te houden na een nacht slapen. De meeste curlies kiezen in ieder geval voor een satijnen kussensloop. We raden je dan ook aan om hiermee te beginnen. 
Merk je dat je haar toch niet helemaal wil in de ochtend? Dan kan je overwegen om over te gaan naar een bonnet/slaapmutsje.