Kort krullend haar

Kort krullend haar

Heb je kort krullend haar en wil je weten of de CG Methode ook bij jou past? Of wil je je haar graag kort knippen en wil je inspiratie voor een kort krullend haar kapsel? Wij hebben alle handige tips voor je verzameld!

Werkt de CG Methode ook bij kort krullend haar?

Ja! Ook met (heel) kort haar kun je de CG Methode gerust toepassen. Veel curlies stylen hun haar ondersteboven. Je kunt er bij kort haar voor kiezen om gewoon te stylen terwijl je rechtop staat. Je kunt hiervoor een speciale stylingborstel gebruiken. 

Ook met het diffusen van kort haar is het belangrijk om niet te lang ondersteboven te föhnen. Zorg dat je je kort focust op je hoofdhuid en breng vervolgens je hoofd weer rechtop om te föhnen. Dan voorkom je dat je haar rechtop gaat staan.

Wat kan je gebruiken om kort krullend haar te stylen?

Net zoals bij lang haar zijn er verschillende opties om je haar te stylen. Veel vrouwen met krullend haar gebruiken een gel, mousse, of crème. Je kunt ze ook met elkaar combineren. Kortom, gebruik wat voor jou het prettigst is.

Als je op zoek bent naar een iets zachtere hold, raden we je een mousse of crème aan. Kunnen je krullen een extra zetje gebruiken? Dan is het handig om een gel te gebruiken.

Wat is een big chop?

Bij een big chop wordt je haar helemaal kort geknipt (of geschoren). Dit doe je vaak alleen wanneer je haar extreem beschadigd is geraakt en (bijna) niet meer te herstellen is.

Heb je meer krullen als je haar korter is?

Ja en nee. Als je haar korter is, krult het vaak wel meer dan wanneer je haar heel lang is. Maar wil je je lengte wel behouden? Dan kun je bij de kapper ook vragen of je haar in laagjes kan worden geknipt. Je kunt dan bijvoorbeeld de voorste lokken wat korter knippen om het mooi in model te krijgen.

Ik heb kort krullend haar, maar wil het weer lang hebben. Hoe kan ik dit doen?

We krijgen vaak de vraag of er ook producten zijn die de haargroei kunnen bevorderen. Die zijn er zeker. Maar het is ook belangrijk om regelmatig een bezoekje te brengen aan de kapper, het liefst eens in de 10 weken. Laat je kapper dan telkens de puntjes eraf knippen.

Met kort krullend haar slapen

Hoe bescherm je je krullen tijdens het slapen? Wellicht heb je de 'pineapple' al voorbij zien komen maar, die is het meest geschikt bij lang haar. Bij korter haar kan je gebruik maken van een satijnen kussensloop of een satijnen bonnet. 

Kort krullend haar kapsels voor vrouwen inspiratie 

Pin on Short Hairstyles for Women - 2022 Trends & Ideas

37 Most-Flattering Short Curly Hairstyles to Perfectly Shape Your Curls | Short  curly hairstyles for women, Short natural curly hair, Curly hair styles

15 Chic Curly Hairstyles To Make You Look More Charming | Curly girl  hairstyles, Curly hair styles, Curly hair styles naturally

Lees verder in onze blog of laat een reactie achter als je meer wil weten over kort krullend haar.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.