Spullen voor krullen foto

Spullen voor krullen: Welke 5 producten heb je écht nodig?

Wil jij je krullen verzorgen? Het is geen verrassing, maar we denken dat je al overspoeld bent door verschillende producten die je droge krullen kunnen oplossen, je krullen mooi maken en zorgen voor de meest intense verzorging. Of heb je misschien last van een droge hoofdhuid? Dan hebben je krullen misschien extra verzorging nodig. Iedere krullebol heeft een ander type krul en alle haartypes hebben behoefte aan hun eigen verzorging. Voor je prachtige bos krullen wil je natuurlijk de beste verzorging, en op deze pagina nemen we je mee in alle must-haves die niet mogen ontbreken in je stash.

Wat voor soort krullen heb ik?

Het is erg handig om te weten wat voor soort krullend haar je hebt. En dan bedoelen we niet dat je tot in detail moet weten wat de elasticiteit of porositeit van je haar is. Als je begint met de juiste verzorging voor je krullen, is het handig om te weten of je haar fijn, medium of dik is (natuurlijke haartextuur). Als je fijner haar hebt, is het handig om bijvoorbeeld eerst te beginnen met lichtere producten. Daarnaast is het ook handig om te weten of je bijvoorbeeld last hebt van een droge hoofdhuid. Jouw krullen hebben dan bijvoorbeeld geen agressieve reinigers nodig, maar kies ervoor om te gaan voor mildere varianten. Als je het wast met een sterke reiniger, dan heeft dit een uitdrogende werking en zullen je klachten niet verminderen. Tijdens het zoeken naar producten adviseren we je op verschillende manieren: maak bijvoorbeeld gebruik van de handige filters of gebruik tools met vragen om het beoogde krulleneffect te bereiken.

Krullen enorm dorstig?

Er wordt vaak aangegeven dat krullen van nature erg droog zijn. Maar droog en krullend haar gaan niet altijd samen. Veel fabrikanten promoten met marketing om droog haar te voorkomen. Probeer altijd je eigen krullen in de gaten te houden en trial and error toe te passen.

De top 5 voor krullen verzorgen

Dus jij hebt krullend haar of hebt een lichte slag? En ben je er niet tevreden mee omdat je mooie krullen wilt? Iedere krullenbol gaat dan iets hebben aan deze lijst! Want je vindt hier de top 5 must-haves voor je krulroutine.

1. Hét wasduo voor krullen

Dit duo is écht onmisbaar. Beide zijn ze van groot belang en het begin naar prachtige krullen. Door het gebruik van een shampoo kan je haar stroef aanvoelen, een conditioner zal krullen zachter laten voelen.

Shampoo voor krullen

Krullen verzorgen doe je met onder andere een goede shampoo. En hiermee bedoelen we het liefst een sulfaatvrije shampoo. Met een shampoo leg je namelijk de basis van je krulroutine. Er wordt wel eens gezegd dat het gebruiken van een shampoo geen goed plan is. Maar het is al helemaal geen goed plan als je nooit een shampoo gebruikt. Want zonder het reinigen van je hoofdhuid kunnen vuil, productrestjes en overtollige natuurlijke oliën zich gaan opstapelen op je hoofdhuid. Dit kan resulteren in jeuk, een droog gevoel en nog erger: het uitzakken van je krullen. En wist je dat de shampoos van vroeger vaak alleen maar sulfaten bevatten? Die tijd is gelukkig voorbij, want inmiddels zijn er heel veel veiligere en betere alternatieven te vinden. Welke shampoo het beste past? Dat kun je hier vinden, of door gebruik te maken van onze handige filters.

Afgebeeld zijn 3 shampoos ter inspiratie

Conditioner voor krullen

Krullen hebben intense verzorging nodig. Naast het gebruik van een goede reiniger, is de conditioner ook écht heel belangrijk om je krullen te beschermen. Door het gebruik van een conditioner leg je een laagje om je haar. Dit klinkt heel zwaar, maar het is een dunne laag die je zeker niet zal voelen of je haar zal laten uitzakken. Je haarschubben zullen sluiten na gebruik, het glans geven en je haar hydrateren. Heb je droger haar? Dan kan je droog haar verminderen door het gebruik van een deep conditioner. Een conditioner kun je verkrijgen in verschillende varianten: een deep conditioner of leave-in. Allemaal zijn ze van belang, maar de uitspoelbare variant is echt een must-have. En gebruik je hem altijd na het wassen. Lees ook het etiket want elke formule is uniek en er is gekozen uit bepaalde ingrediënten die van invloed zijn op je haar.

Tip: heb je beschadigd haar? Of voelt je haar zacht aan? Probeer dan of het kan zijn dat je proteïne nodig hebt.

Leave in voor krullen

Een leave-in zoals we hierboven hebben benoemd, is een variant die je niet hoeft uit te spoelen. En gebruik je voor de styling van je krullen. Een klein beetje is voor de meeste krullen al genoeg; anders kan het wellicht je krullen verzwaren. Ook een leave-in zorgt voor extra hydratatie en geeft je krullen een minder droog gevoel. Alle soorten krul kunnen behoefte hebben aan extra hydratatie, van kroeshaar tot een lichte slag. Vaak is het wel belangrijk om bij de meeste type krul te kiezen voor een kleine hoeveelheid.

Je krullen borstelen en kammen

Heb je een conditioner, deep conditioning (ook wel haarmasker in het Nederlands) of leave-in in je krullen? Dan zou je je haar nu kunnen borstelen of kammen op een veilige manier. Met een borstel zorg je dat je je haar helpt om uit klitten en knopen te raken. Het is van belang dat je de juiste borstel in huis hebt. Want wist je dat ook van dit item er verschillende te krijgen zijn? Je hebt bijvoorbeeld borstels voor de styling van je krullen.

De items die je het best in huis kan halen voor je krullen zijn dus:

 1. Een conditioner (uitspoelbaar)
 2. Een deep conditioner (masker) (uitspoelbaar haarmasker)
 3. Een leave in (laat je zitten voordat je begint aan de styling)

  2. De juiste styling voor krullen verzorgen

  Styling voor krullen is ook weer een heel belangrijk onderdeel van je routine. Want je natuurlijke krullen zitten niet altijd zoals je wilt. Iedereen merkt wel eens dat krullen na het slapen zijn uitgezakt of zelfs gedurende de dag uitzakken en gaan pluizen. Pluizig haar kan onder andere worden voorkomen met de juiste styling, die je krullen ook nog eens een mooie glans geeft.

  Producten voor de styling van je krullen

  Ongeacht de ingrediënten kun je met een gel vaak ruime hoeveelheden aanbrengen op je krullen. Heb je vaak de neiging dat je krullen gaan pluizen? Dan is het echt een must-have om de juiste styling in huis te hebben. Er zijn heel veel verschillende items te krijgen.

  Hoe je styling aanbrengt is ook erg belangrijk. Wil je meer volume? Dan kun je styling aanbrengen door je hoofd ondersteboven te hangen. Heb je moeite met de styling? Dan kan deze methode ook erg handig zijn om stylers aan te brengen.

  Krullen zacht laat aanvoelen

  Het kan zijn dat je haar na het gebruik van stylers harder gaat aanvoelen, dan heb je een olie nodig. Olie wordt gebruikt om dit harde gevoel uit het haar te 'knijpen'. En wist je dat olie ook goed kan helpen als je haar gaat pluizen? Ook een olie vormt een laagje om het haar en zal krullen beschermen en glans geven.

  De items die je het best in huis kunt halen voor de styling van je krullen zijn dus:

  • Gel
  • Eventueel later aanvullen met andere stylers voor krullen.
   Foto van een vooraanzicht van een gel (LA Hold gel Giovanni)

   3. Een droogdoek voor krullen

   Zorg dat in ieder geval je katoenen handdoek waarmee je afdroogt gescheiden blijft van je krullen of kroeshaar! Want wist je dat deze handdoek kan zorgen voor meer pluis en breekbaar haar? Je haar is erg kwetsbaar als het vochtig is; het is dus belangrijk dat je een handdoek gebruikt die je haar beschermt tijdens het drogen. De meeste curlies gebruiken een microvezel handdoek. Dat is de allerbeste keuze voor je krullen.

   4. Een droger voor je krullen

   Een must-have die ook niet mag ontbreken in dit lijstje is een diffuser die je krullen laat drogen. Wist je dat een föhn met een diffuser ervoor zorgt dat je krullen goed droog worden en daardoor een beter krulpatroon behouden? Met een diffuser kun je ook heel goed je haar 'sturen' en meer volume creëren. Voordat je begint met föhnen, kun je een krullen droogdoek gebruiken of een katoenen T-shirt om de droogtijd te verkorten.

   Tip: laat je krullen altijd 100% drogen voordat je bijvoorbeeld een olie gebruikt. Krullen laten drogen moet voorzichtig gebeuren; alleen dan behoud je krullen mee

   Foto van vooraanzicht van 2 Bellissima fohns

   Hoe nu verder met krullend haar?

   Zoeken in de webshop

   Met deze gids voor krullen kun je in ieder geval de eerste stappen zetten om je krullen te verzorgen. De verzorging van krullen is niet binnen een dag geregeld, geef je krullen echt de tijd om te wennen aan nieuwe verzorging en geef ze de verzorging die ze nodig hebben. In onze shop kun je handig zoeken naar de juiste producten voor je krullen. In de shop gebruik je namelijk filters of ga naar onze 'help met vinden'-pagina.

   Heb je meer vragen over krullend haar?

   Heb je na het lezen van dit artikel behoefte aan nog meer tips voor krullen? Lees dan snel verder in onze blog die helemaal gericht is op krullen verzorgen.

   Terug naar blog

   Reactie plaatsen

   Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.