De Denman Brush D3 of D4

De Denman D3 en de Denman D4 voor curly hair zijn erg populair onder veel curly girls die de curly girl (CG Methode) volgen. Wil jij er 1 aanschaffen? Zorg er dan voor dat je de juiste variant koopt. Twijfel je hierover? Lees dan verder op deze pagina. We leggen je uit welke brush het beste bij je past. Op deze manier ga jij het allerbeste resultaat voor je krullen behalen! 

Op deze pagina vertellen we je: 

 1. Wat is een Denman Brush?
 2. Hoe werken de Denman Brush D3 en D4?
 3. Denman D3 of D4 kiezen?
 4. Hoe gebruik je de Denman D3 en D4?
 5. Wat is de Denman Paddle Brush?
 6. Waar koop je een Denman Brush?

Wat is een Denman Brush?

Een Denman Brush is een merk voor borstels. Denman heeft veel verschillende borstels ontworpen. In dit artikel gaan we in op de meest bekende varianten. De Denman Brush D3 en de Denman Brush D4. Bovendien gaan we je ook de iets vertellen over minder bekendere variant, de Denman Paddle Brush D83. 

Ja kan de denman brushes voor curly hair indelen op 2 categorieën: stylingsborstels en borstels om je haar te onklitten en te ontwarren. De Denman D3 en de Denman D4 vallen onder de eerste categorie: de stylingsborstels. En de Denman D83 is geschikt voor het onklitten en ontwarren van je haar. 

Nu denk je vast: ze hebben toch beide nylon pinnen, waarom werken ze dan allebei niet op dezelfde manier? Dit komt doordat de pinnen van de D3 en de D4 een stuk dichterbij elkaar staan, en als je goed naar de brush kijkt zie je dat de pinnen ook niet helemaal recht lopen, ze lopen schuin naar boven. De D83 heeft redelijk rechte pinnen en staan allemaal recht op. De pinnen hebben ook een iets groter uiteinde, waarmee je gemakkelijker door je haar kan gaan. Kleine details maken dat de borstel geschikt is voor verschillende doeleinden. 

Denman is al jarenlang de nr. 1 (in de gehele werled) in het ontwerpen voor borstels, ook bij veel krullen kappers wordt er gebruik gemaakt van de brushes. Op de foto hieronder staan de meest bekende, de d3 en d4. 

Denman d3 en d4 liggend

Hoe werken de Denman Brush D3 en D4?

Zoals eerder aangegeven zijn de D3 en de D4 dus geschikt voor het stylen van je haar, of anders gezegd: ze zijn gemaakt om jouw krullen meer kruldefinitie te geven. Daarnaast kan de brush ook voor extra volume zorgen.  

De Denman D3 en D4 hebben nylon pinnen, ze staan redelijk dicht bij elkaar en hierdoor krijg je een betere kruldefinitie. Je kan de brush ook goed gebruiken om bijvoorbeeld een gel, leave-in conditioner of creme beter te verdelen over je haar. Wat met je handen en vingers om je een heel eind maar met deze brush weet je zeker dat alle haarlengtes goed worden bedekt. 

Denman D3 en D4 kiezen?

En dan nu de keuze: kies je voor de D3 of D4? In principe hebben ze dezelfde werking. Je kan geen foute aankoop doen maar, er zit nog wel 1 verschil tussen beide borstels. De D4 is een slag groter dan de D4. Hierdoor is de D4 geschikt voor langer haar, of voor curlies die medium tot dikker haar hebben. 

De Denman D3 Brush

Vooraanzicht denman d3

Dit is de Denman brush D3 met 7 rows in het bekende design van rood en zwart. De Denman is het meest geschikt voor: 

 1. Fijn tot medium dik haar
 2. Een korte tot medium haarlengte
 3. Zorgt voor meer kruldefinitie
 4. Alle typen curly hair 

De Denman D4 Brush

vooraanzicht Denman d4

Dit is de Denman D4 9 rows. De Denman D4 is geschikt voor: 

 1. Gemiddeld tot dik haar 
 2. Een haarlengte van gemiddeld tot lang
 3. Zorgt voor meer kruldefinitie
 4. Alle typen curly hair 

Hoe gebruik je de Denman D3 en D4?

Er zijn heel veel verschillende manieren om de Denman Brushes te gebruiken. In de onderstaande video laten we je zien hoe je de brush gebruikt. Laat je inspireren, als je de video kijkt wordt er vanzelf een volgende video voorgesteld over het gebruik van de brushes. 

Er is geen 1 juiste manier om de brush te gebruiken. Wel is het handig om met de brush je haar altijd zijwaarts, horizontaal van je hoofdhuid te kammen. Hierdoor creëer je extra volume én meer definitie. Hou je meer van een gedefineerde look? Dan kan je een streng haar pakken en de brush draaiend naar beneden laten glijden. Er zijn veel verschillende manieren dus, kies de manier dat het beste voor jou werkt!

 

Extra tips voor het gebruik van een Denman Brush
 1. Borstel alleen wanneer er product in je haar zit! Het liefst een leave-in conditioner of créme. 
 2. Gebruik hem niet om je haar door te kammen! Lees hiervoor meer na deze tips. 
 3. Hou je van dunnere kruldefinitie of, in andere woorden: dunnere clumps? borstel dan je haar dan zijwaarts weg van je hoofd. 
 4. Hou je van een iets dikkere kruldefinitie? Borstel dan beneden, en twist de borstel op het einde omhoog. 
 5. Maakt het je niet uit wat voor clumps je krijgt? Dan kan je je haar ook in secties verdelen om je haar goed de stylen. 
 6. Heb je de borstel net door een streng haar gehaald? Scrunch je haar dan nadat je de borstel hebt gebruikt voor extra definitie. 
 7. Gebruik na het gebruik van de Denman Brush een micro vezel towel om je haar droog te deppen en de definitie goed te behouden.

Wat is de Denman Paddle Brush?

De Paddle Brush van Denman is er voor om jouw krullen te ontklitten. Sta je onder de douche, doe dan een beetje conditioner in en doorkam je haar. Wist je dat borstelen echt een aanrader is? Het voorkomt namelijk pluizig haar. 

De Denman D83 is het meest geschikt voor: 

 1. Het ontklitten en ontwarren van je haar
 2. Voor alle krultypes 
 3. Extra geschikt bij medium tot dik haar 

Waar kan ik een Denman Brush kopen?

Nu weet jij precies voor welke Denman je moet gaan! Ben je klaar voor meer kruldefinitie? of wil je een goede brush om je haar te onklitten? Bekijk dan de gehele collectie van Denman