De Denman Brush D3 of D4

De Denman D3 en D4 borstels zijn erg populair onder curly girls die de Curly Girl (CG) Methode volgen. Wil je er een aanschaffen? Zorg er dan voor dat je de juiste variant kiest. Twijfel je hierover? Lees dan verder. We leggen je uit welke brush het beste bij je past zodat jij het allerbeste resultaat voor je krullen behaalt!

  Wat is een Denman Brush?

  Een Denman Brush is een merk dat borstels en kammen maakt voor alle soorten haar. Denman heeft veel verschillende borstels ontworpen en is al jarenlang de nr. 1 in de wereld op het gebied van borstelontwerp. Ook veel krullenkappers maken gebruik van deze brushes.

  In dit artikel bespreken we de meest bekende varianten voor krullen: de Denman D3 en D4. Daarnaast vertellen we je ook iets over een minder bekende variant, de Denman Paddle Brush D83.

  Welke soort borstels zijn er?

  Je kunt de Denman brushes voor curly hair indelen in twee categorieën: stylingsborstels en borstels om je haar te ontklitten en te ontwarren. De Denman D3 en D4 vallen onder de eerste categorie: stylingsborstels. De Denman D83 is geschikt voor het ontklitten en ontwarren van je haar.

  Wat is het verschil tussen een stylingborstel en een 'gewone' borstel?

  Nu denk je misschien: ze hebben toch beide nylon pinnen, waarom werken ze dan niet op dezelfde manier? Dit komt doordat de pinnen van de D3 en D4 dichter bij elkaar staan en schuin naar boven lopen. De D83 heeft rechte pinnen met een klein bolletje op het uiteinde, waardoor je gemakkelijker door je haar gaat. Deze kleine details maken de borstel geschikt voor verschillende doeleinden.

  Denman d3 en d4 liggend

  Hoe werken de Denman Brush D3 en D4?

  De D3 en D4 zijn geschikt voor het stylen van je haar en geven je krullen meer definitie. Bovendien zorgen ze voor extra volume. De nylon pinnen staan dicht bij elkaar, wat je krullen een mooiere vorm geeft. Je kunt de borstel ook gebruiken om gel, leave-in conditioner of crème beter te verdelen door je haar. Met deze brush weet je zeker dat alle haarlengtes goed worden bedekt!

  Denman D3 en D4 kiezen?

  En dan nu de keuze: kies je voor de D3 of D4? In principe hebben ze dezelfde werking. Je kan geen foute aankoop doen maar, er zit nog wel 1 verschil tussen beide borstels. De D4 is een slag groter dan de D4. Hierdoor is de D4 geschikt voor langer haar, of voor curlies die medium tot dikker haar hebben. 

  De Denman D3 Brush
  Vooraanzicht denman d3 
  Dit is de Denman brush D3 met 7 rijen in het bekende design van rood en zwart. De Denman is het meest geschikt voor:
  • Fijn tot medium dik haar
  • Een korte tot medium haarlengte
  • Zorgt voor meer kruldefinitie
  • Alle typen curly hair
   De Denman D4 Brush
   vooraanzicht Denman d4

    Dit is de Denman D4 met 9 rijen. De Denman D4 is geschikt voor:

   • Gemiddeld tot dik haar
   • Een haarlengte van gemiddeld tot lang
   • Zorgt voor meer kruldefinitie
   • Alle typen curly hair

    Hoe gebruik je de Denman D3 en D4?

    Er zijn veel manieren om de Denman Brushes te gebruiken. In de onderstaande video laten we je zien hoe je de brush gebruikt. Laat je inspireren en ontdek wat voor jou het beste werkt!

    Tips voor gebruik:

    • Kammen altijd zijwaarts, horizontaal van je hoofdhuid, voor extra volume en definitie.
    • Voor een gedefinieerde look, pak een streng haar en laat de brush draaiend naar beneden glijden.

    Kies de manier die het beste voor jou werkt en geniet van prachtige krullen!

     

    Extra tips voor het gebruik van een Denman Brush

    1. Borstel alleen wanneer er product in je haar zit! Het liefst een leave-in conditioner of crème.
    2. Gebruik hem niet om je haar door te kammen! Lees hiervoor meer na deze tips.
    3. Hou je van dunnere kruldefinitie of, in andere woorden: dunnere clumps? Borstel dan je haar zijwaarts weg van je hoofd.
    4. Hou je van een iets dikkere kruldefinitie? Borstel dan naar beneden en twist de borstel op het einde omhoog.
    5. Maakt het je niet uit wat voor clumps je krijgt? Dan kun je je haar ook in secties verdelen om je haar goed te stylen.
    6. Heb je de borstel net door een streng haar gehaald? Scrunch je haar dan nadat je de borstel hebt gebruikt voor extra definitie.
    7. Gebruik na het gebruik van de Denman Brush een microvezel handdoek om je haar droog te deppen en de definitie goed te behouden.

    Wat is de Denman Paddle Brush?

    De Paddle Brush van Denman is er om jouw krullen te ontklitten. Sta je onder de douche, doe dan een beetje conditioner in en kam je haar door. Wist je dat borstelen echt een aanrader is? Het voorkomt namelijk pluizig haar.

    De Denman D83

    De Denman D83 is het meest geschikt voor:

    • Het ontklitten en ontwarren van je haar
    • Voor alle krultypes
    • Extra geschikt bij medium tot dik haar

     Waar kan ik een Denman Brush kopen?

     Nu weet jij precies voor welke Denman je moet gaan! Ben je klaar voor meer kruldefinitie of wil je een goede brush om je haar te ontklitten? Bekijk dan de gehele collectie van Denman.