Nieuw? Schrijf je in en krijg 10% korting
Op werkdagen vóór 21:00 besteld = dezelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45

Siliconen in haarproducten

Siliconen vermijden we binnen de CG Methode. Siliconen zijn synthetische stoffen met een groot aantal toepassingen. Siliconen zijn te vergelijken met vloeibaar rubber of plastic. Er komt een soort van laagje om je haar heen dat je haar waterafstotend maakt. Daardoor lijkt je haar op het eerste blik gezonder en glanzender, maar eigenlijk doet het niet veel voor je haar en kan je het beter vermijden.

Waar zitten siliconen in?

Siliconen (zoals paraffin (wax), Vera microcirstallina, petrolatum) zitten in veel verschillende producten zoals spenen voor baby's en bakvormen, maar ook in sommige soorten lijm en kit. 
Doordat siliconen een laagje leggen om je haar wordt het als het ware 'geseald'. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ingrediënten van een verzorgende shampoo of conditioner je haar niet meer bereiken en dus niet voeden. Dat is waarom we binnen de cg methode geen siliconen gebruiken. 

Hoe herken je siliconen in een ingrediëntenlijst? 

Je herkent siliconen op de ingrediëntenlijst aan de woorden die eindigen op ‘-cone’, ‘conol’, ‘-xane’ en ‘-col’ zoals:
  • Cetearyl Methicone
  • Cyclopentasiloxane
Er zijn er ook water oplosbare siliconen. Die kan je wel gebruiken binnen de CG Methode. Deze zorgen niet voor build up, maar zijn met water te verwijderen. Dit zijn water oplosbare siliconen:
  • PEG-8 Dimethicone en andere siliconen die beginnen met PEG
  • Dimethicone Copolyol
  • Lauryl Methicone Copolyol
  • Hydrolyzed wheat protein (Hydroxypropyl Polysiloxane)

Wat gebeurt er als ik een shampoo met siliconen gebruik? 

Op het eerste moment lijkt je haar glanzend te worden en kan je er goed doorheen komen met je borstel, maar siliconen stapelen zich op. Dat gebeurt wanneer je voor een langere tijd een product met siliconen gaat gebruiken. Je haar gaat er doffer uit zien en het zal zwaarder aan gaan voelen. Dit is komt door de build-up van siliconen. Hierdoor zal je je haar nog vaker gaan wassen en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. 

Siliconenvrije haarverzorging shoppen

Bij ons weet je zeker dat je haarverzorging vrij is van siliconen.
Ontdek alle producten
.