Nieuw? Schrijf je in en krijg 10% korting
Op werkdagen vóór 21:00 besteld = dezelfde dag verzonden!
Gratis verzending vanaf €45

Wat is een gel cast?

Ken je dat gevoel? Je hebt net je haar gedaan en je voelt een keihard laagje om je krullen.. gefeliciteerd je hebt namelijk een gel cast! Veel van onze klanten geven vaak aan dat ze dit laagje niet prettig vinden maar, wist je dat dit harde laagje er heel gemakkelijk weer uit kan krijgen? Je krijgt er juist mooiere krullen van!

Vrouw met krullend haar
Geschreven door
Eline
Gepubliceerd

Wat is een gel cast?

Een cast kan je krijgen van het aanbrengen van een gel op je haar. Een gel bestaat voornamelijk uit ingrediënten die ervoor zorgen dat je haar op zijn plek blijft. De ingrediënten in je haargel die dat doen, zijn voornamelijk polymers zoals PVP (Polyvinyl Pyrolidone) of VP (Vinyl Pyrolidone) of 'film forming humectanten' zoals flaxeed, xantan gum. We noemen deze ingrediënten vaak ook wel 'hold agents' of in de chemisten wereld: lange moleculen. Deze lange moleculen worden bij een gel toegevoegd aan gedestilleerd water. Heb je het in je haar gedaan? Dan verdampt het water ze vormen zich om je haar en hierdoor blijft je haar in model.
De bovenstaande ingrediënten zijn in staat om een laagje om je haar te creëren. Hoe meer hold agents, of hoe hoger het aandeel in de gel. Hoe waarschijnlijker je een gel cast gaat ervaren. De gel cast is dus het opgedroogde en hard geworden gel in je haar. 
Na het drogen voelt je haar een beetje crispy aan, maar de cast is dus niet verkeerd. Een cast kan je helpen bij het in model houden van je krullen, pluis tegengaan en het binnenhouden van vocht.

Heb ik een gel cast nodig?

Hier zijn de meningen over verdeeld. Een cast kan je helpen om je haar beter in model te houden en het een mooiere definitie te geven. Maar, zit je haar goed en heb je geen gel cast gehad? Dan is dat geen probleem! Het gaat er natuurlijk om of jij je prettig voelt bij je kapsel. 
Het is dus niet nodig, maar het kan je wel helpen. Want wist je dat als de luchtvochtigheid heel hoog is je ook kan profiteren van een cast? Je haar wordt door de gel dan beschermt omdat er dus een barrière om je haar heen zit. 
Scrunching oil van Curly Secret

Wat moet je doen als je een gel cast hebt?

We begrijpen dat je het niet prettig vindt om met keiharde krullen de deur uit te gaan. Want, dit kan er soms een beetje gek uitzien. Daarom is het handig om de cast uit je haar te knijpen. Je noemt dit in de krullen wereld ook wel: Scrunch out the crunch. In Facebookgroepen en online, wordt hiervoor vaak de afkorting SOTC gebruikt. 
SOTC is niets meer dan het uitknijpen van dat harde laag je om je haar. Het zal je haar direct zachter laten aanvoelen. Maar hoe werkt dit precies?
  • Bepaal of je haar droog is (en dan bedoelen we echt, 100% droog!) 
  • Neem een heel klein beetje(!) 
    olie
    , en verdeel het tussen je handpalmen
  • Scrunch
    vervolgens je haar
  • Done! probeer nu zoveel mogelijk van je haar af te blijven. Zo blijft het nog beter en mooier in model. 
En wist je dat je de gel cast er ook gewoon in kan laten zitten? Sommige vrouwen met wavy, licht golvend haar doen dit omdat het haar dan nog langer in model blijft. Probeer beide uit zodat je zeker weet welke optie bij jou past!
Bekijk olie

Tips voor als je geen gel cast krijgt

Soms krijgen we veel vragen waarom je soms geen gel cast hebt. Dit kan verschillende redenen hebben. De meest voorkomende sommen we hierover voor je op!

De 3 beste gels voor het creëren van een cast

Er zijn heel veel gels waar je echt een hele fijne cast mee kan creëren. Onze favorieten en bestsellers, hebben we op een rijtje gezet!

1. De Umberto Giannini Curl Jelly

Curl Jelly gel van umberto giannini

2. Creme of Nature Snot Gel

Snot gel van Creme of Nature

3. Giovanni LA Hold Gel

LA hold gel van Giovanni Cosmetics