Hoe werkt een haarmasker voor krullen?

Hoe werkt een haarmasker voor krullen?

Een haarmasker voor krullen wordt ook wel vaak deep conditioner genoemd. Een haarmasker geeft je haar optimale voeding, glans en zorgt voor de vochtbalans in je haar.

Een haarmasker is een must voor krullend haar. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen als je de  CG Methode al kent. Het is een onderdeel van je routine, het geeft je haar een extra boost en voeding. Maar waarom is een masker eigenlijk goed, wat is het en werkt het voor jou?

Wat doet een haarmasker voor krullen?

Deepco, oftewel deep conditioner of haarmasker voor krullen, is een belangrijk onderdeel van de CG Methode. Het is een conditioner die nog dieper het haar binnendringt en extra verzorgend is. Je kunt het zien als een extra treatment om droog en beschadigd krullend haar weer te herstellen. Maar het is niet alleen voor deze haartypen belangrijk. 

Heb ik een haarmasker nodig bij fijner haar?

Iedereen heeft baat bij een haarmasker, of je nu fijn, medium of dik haar hebt. Het heeft extra voordeel als je haar vaak chemisch behandeld is of echt beschadigd is. Bovendien hebben ook veel zwemmers of mensen die vaak in de buitenlucht zijn meer baat bij een masker dan wanneer je haar minder wordt blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Maar in de kern is het een must-have product om je haar een boost te geven, ook al doe je dit eens in de twee weken.

Wat zijn de voordelen van een haarmasker?

Als je regelmatig een haarmasker gebruikt, bijvoorbeeld elke week of één keer in de twee weken, zul je merken dat pluis en droog haar verminderen. Zie het als een hydratatieboost met veel voedende ingrediënten.

Andere voordelen van een haarmasker zijn:

 • Meer glans
 • Minder pluizig haar
 • Extra hydratatie
 • Maakt je haar sterker

  Wanneer gebruik je een haarmasker?

  Een masker is een product dat je kunt gebruiken om je haar sterker en krachtiger te maken. Het is een belangrijk onderdeel van je routine om alles uit je krullen te halen. Je kunt een CG masker wekelijks gebruiken.

  De meeste vrouwen gebruiken een haarmasker nadat ze hun haar hebben gewassen met een shampoo. Heb je de shampoo uitgespoeld? Dan kun je aan de slag met het masker.

  Een masker wordt ook vaak gebruikt wanneer de final-wash is gedaan. Dus, ben je nog niet begonnen? Gebruik dan altijd een masker na de final-wash. Heb je je haar geverfd of per ongeluk een niet-CG product gebruikt? Doe dan opnieuw een final-wash en gebruik een haarmasker met proteïne om je haar weer goed te voeden.

  Een haarmasker gebruiken bij wavy haar of fijner haar 

  Heb je fijner haar of waves? Dan kun je ervoor kiezen om het masker eens in de twee of drie weken te gebruiken. Of je brengt het haarmasker aan op licht vochtig tot droog haar voordat je je haar gaat wassen. Dit heet ook wel een dirty deep-co, en werkt op de volgende manier:

  Zo doe je een dirty-deep co voor krullen:

  1. Breng het masker aan op droog of licht vochtig haar
  2. Laat het minimaal 10 tot 30 minuten intrekken
  3. Spoel het vervolgens geheel uit
  4. Breng de shampoo aan en spoel het vervolgens geheel uit
  5. Breng vervolgens de conditioner aan, en spoel het geheel uit
  6. Vervolg je routine met je leave-in en stylers!

  Het is handig om hiermee te experimenteren om te zien wat het voor je haar doet. Gebruik het masker dus eens voor het wassen en ook eens na een shampoo.

  Wanneer kan je een masker beter overslaan?

  Heb je al een conditioner gebruikt tijdens je wasbeurt? adviseren we om je haarmasker die keer over te slaan. Je haar kan soms ook te veel van het goede krijgen, dit heet in het Engels overconditioning

  Werkt een DIY haarmasker voor krullen?

  Van rauw ei tot mayonaise en olijfolie, dit soort ingrediënten worden vaak gebruikt voor een DIY haarmasker om het haar sterker te maken. Maar wist je dat dit helemaal geen zin heeft voor je krullen? De proteïnen in deze ingrediënten zijn vaak veel te groot om door te dringen tot je haar. Dus je spoelt ze er zo weer uit, en dan is je haar er uiteindelijk niet sterker van geworden. En dan hebben we het nog niet eens over de geur! Een no- go dus!

  Wat is het beste masker voor krullen?

  Voordat je een deep conditioner gaat gebruiken achterhaa je eerst je haareigenschappen. Je haareigenschappen zeggen iets over hoe het met je krullen gesteld is. Het is belangrijk dat je weet of je haar meer moisture (vocht) of proteïne nodig heeft.

  Is je haar erg breekbaar en voelt het ruw aan? Dan heb je waarschijnlijk te veel proteïne, kies dan voor een deep-co met moisture (proteïne vrij) om deze balans weer aan te vullen. Vaak duurt het even voordat je haar de hydraterende ingrediënten kan opnemen, geduld is een schone zaak. Een sealende olie kan helpen om de moisture in je haar te ‘sealen’ en vast te houden. Hierdoor houden je krullen de moisture langer vast.

  Haarmasker voor krullen met proteïne 

  Zakt je haar snel uit en voelt het superzacht en zwaar aan? Dan kan het zijn dat je te veel moisture hebt. Gebruik dan een deep conditioner met proteïne. Hierdoor krijg je weer wat meer ‘hold’ en stevigheid in je natuurlijke krullen.

  Haarmasker voor krullen zonder proteïne 

  Heb je geen klachten zoals hierboven beschreven? Ga dan gerust voor een masker zonder proteïne.

  Hoe gebruik je een haarmasker voor krullen?

  Er zijn verschillende manieren om een deep conditioner te gebruiken voor je krullen. 

  De basis: Hoe gebruik je een deep conditioner? 

  Breng je deep-co na het wassen aan op drijfnat haar en laat het zo’n 20-30 minuten intrekken. Zet vervolgens een douchemuts op, of gebruik een plastic zak als je geen douchemuts hebt. Daaroverheen kun je nog een handdoek doen. Zo creëer je warmte en dat zorgt ervoor dat het product nog beter intrekt. Daarna spoel je het uit met water, om je haarschubben te laten sluiten.

  Hoe gebruik je een haarmasker voor krullen met andere cg producten? 

  Gebruik na je curly girl shampoo áltijd een conditioner of deep-conditioner/haarmasker. Een curly girl shampoo opent je haarschubben, conditioner of masker sluit ze weer. Je beschermt hierdoor je haar, want tijdens het wassen is je haar extra kwetsbaar doordat het vochtig is.

  Beste haarmaskers voor krullen

  1. Aunt Jackie's Tress Boost Blackberry & Castor Hair Growth Masque

  De Aunt Jackie's Tress Boost is ons meest populaire deep conditioner voor krullen. Hij is voor ieder haartype te gebruiken, dus voor krullen, coily en wavy hair. Dit masker biedt ook voordeel bij het bevorderen van de haargroei.

  2. Curlsmith Strength Recipes Multi-tasking Conditioner

   De Curlsmith Multi-tasking Conditioner is perfect voor iedereen die beschadigd haar heeft of zijn of haar krullen een echte boost wil geven. Je kan dit product ook gebruiken als conditioner of leave-in.

  Curlsmith Strength Recipes Multi-tasking Conditioner

  Wil je meer weten over haarmaskers? Laat dan een reactie achter. Wil je graag nog meer haarmasker zien? Ontdek ze allemaal.

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen

  Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.