Hoe voorkom je pluizig haar. Het is misschien wel een van onze meest gestelde vragen. Een beetje pluis mag bij krullen maar, als je heel veel pluis hebt snappen we dat je hier iets aan wil doen. 

Pluizig haar kan veroorzaakt worden door verschillende dingen. In deze blog vertellen we je dan ook meerdere tips. Probeer ze allemaal uit en test ze. Zo leer je je krullen kennen en weet je wat er wel of niet bij je past. Het is ook verstandig om bepaalde tips meerdere keren te proberen. 

Tip 1: Gebruik een gel!

Gebruik je nog geen gel binnen je routine? Dan is dat zeker een aanrader om te gaan doen. Een gel zal uitharden op je haar waardoor het pluizig haar kan voorkomen. De hold level van een gel maakt voor pluizig haar in ieder geval niet uit. Het is belangrijk dat je er in ieder geval 1 gebruikt.  

Boucleme Super Hold Styler

Bekijk alle gels hier (je kan in de collectie filteren op je haartype)

 Tip 2: Gebruik regelmatig een haarmasker

Het toevoegen van een haarmasker in je routine kan helpen tegen pluizig haar. Haarmaskers helpen je haar te voeden, herstellen en om je haar te beschermen. Heb je fijner haar of heb je wat lossere krullen (wavy)? Dan kan je een dirty deep co proberen. 

Bekijk alle haarmaskers hier (je kan in de collectie filteren op je haartype)

Tip 3: Gebruik een conditioner na je shampoo

Gebruik altijd een conditioner (of masker) nadat je een shampoo hebt gebruikt. Laat hem ook altijd even intrekken zodat je haar de conditioner goed kan opnemen. Sluit je conditioner eventueel aan op hetzelfde merk van je shampoo. 

Tip 4: Borstel je haar niet droog

Zorg altijd dat je haar borstelt wanneer er een conditioner, masker of leave-in in je haar zit (dus, bijvoorbeeld borstelen als je je haar aan het wassen bent). Er zijn verschillende soorten borstels, via deze collectie vind je onze kleine maar overzichtelijke collectie. 

Tip 5: Wissel je producten 

Heb je het gevoel dat je conditioner of masker niet meer zoveel doet voor je haar? Dan is het tijd om eens te switchen van conditioner en/of masker. Van de meeste merken hebben we een travel size van minimaal 60ML. Dat geeft jou de mogelijkheid om de conditioner goed te testen. Binnen de collecties kan je filteren op formaat. 

Tip 6: Verdeel je haar in secties bij het stylen

Heb je het gevoel dat het ene deel van je haar er beter uit ziet dan de andere delen? Dan kan het zijn dat je tijdens het stylen een aantal plekken gemist hebt. Dit los je op met alligator sectie clips. Hiermee kan je je haar verdelen en weet je bij het stylen zeker dat je alle delen van je haar goed meepakt! 

Gebruik hierbij ook een waterspray om elke sectie goed vochtig te maken voordat je de producten aanbrengt. Heb je alle secties gehad? Breng je haar dan voorover en scrunch er nog een klein beetje gel in!

Tip 7: Ga naar de kapper!

Is het misschien al een tijd geleden dat je naar de kapper bent geweest (langer dan 3/4 maanden?) dan kan een bezoek aan een (krullen)kapper zeker wonderen doen. 

Tip 8: Probeer eens een andere manier van stylen

Er zijn heel veel verschillende manieren om producten aan te brengen. Daarnaast kan de volgorde van producten ook bepalend zijn voor je haar. De meest bekende technieken zijn: 

Tip 9: Glycerine vermijden

Is er sprake van een hoge luchtvochtigheid? Dan kan het zijn dat je glycerine wil vermijden. Hoe dit precies werkt en hoe je deze producten vindt lees je in deze blog

Tip 10: Slaap op satijn

Slaap jij nog op een katoenen kussensloop? Time to switch! Want als je op een satijnen kussensloop slaapt voorkom je dat je wakker wordt met pluizig haar. Vind je dit niet lekker slapen? Dan zijn er ook nog andere accessoires te krijgen voor het slapen met krullen, bijvoorbeeld een bonnet of pineapple protector

Probeer de bovenstaande tips uit! Niet allemaal tegelijk! Begin rustig bij 1 of 2 tips en hou je haar vervolgens een tijdje in de gaten: wordt het beter of is het nog nodig om een andere tip te proberen? Geef je krullen in ieder geval even de tijd! 


Laat een reactie achter

Vind de producten voor jouw haar