Advies voor het kiezen van de juiste CG starterkit

Een gemakkelijke uitleg hoe jij de beste keuze maakt.

Wil je graag beginnen met de CG Methode? En wil je direct alles in huis hebben zodat je goed kan starten? Dan kan je gebruik maken van onze CG Starterkits. Je kiest de kit op basis van je krultype.

Producten kiezen

Op de meeste websites/forums en Facebookgroepen lees je dat het nodig is om je haareigenschappen te achterhalen (je porositeit, elasticiteit, etc). Maar, om je exacte haareigenschappen te achterhalen zou je eigenlijk je haar moeten laten onderzoeken bij een laboratorium. En dan nog kan het zijn dat je haar op de ene plek poreuzer is dan andere gedeelten in je haar. 
Maar, hoe kies je dan de juiste producten? Uit de praktijk hebben we geleerd dat wavy's meer baat hebben bij de iets lichtere shampoo, conditioners en leave-ins. Maar, bijvoorbeeld wel een sterke gel kunnen gebruiken. Curly's kunnen vaak iets meer hebben dan wavy's. We hebben daarom de kits ingedeeld op basis van krultype om het voor jou overzichtelijk en duidelijk te houden. Verf je je haar? Dan is het handig om wel wat proteïne toe te voegen aan je routine. Hiervoor hebben we ook een een speciale kit samengesteld. 

De beste starterkit voor mijn krullen

Bekijk de onderstaande afbeeldingen op welke foto lijken je krullen het meest? Klik dan op de afbeelding. We sturen je vervolgens door naar de juiste kit. 

Wavy/slag haartype (type 2)

Je haar wordt gekenmerkt door de s-vormige krullen. Je haar heeft een lichte slag tot een mix van golvend haar gemixt met pijpenkrullen. 
Shop de wavy starterkit hier. 
De onderstaande krullen vallen onder type 2.

3 vrouwen afgebeeld met wavy hair

Curly/Coily haartype (type 3/4)

Je haar kenmerkt zich door de duidelijke spiralen, je hebt meer gedefineerde krullen en ziet duidelijk krullen die al bij de aanzet kunnen beginnen.
Shop de starterkit voor curly/coily krullen hier. 
De onderstaande krullen vallen onder type 3 en deze kit kan je ook gebruiken voor type 4 krullen.

3 vrouwen afgebeeld met curly tot coily hair

Help ik twijfel!

Hang je tussen type 2 en 3 haar in? Ga dan voor de veilige keuze: en kies voor een wavy starterspakket. Wil je toch graag extra advies? Neem dan contact met ons op via het
contactformulier,
we helpen je namelijk graag!