Hoe vaak per week moet je krullen wassen?

In deze blog leggen we je uit hoe vaak je jouw haar kan wassen en daarbij geven we een aantal handige richtlijnen die je kan aanhouden.

Written by
Eline
Published
Hoe vaak per week moet je krullen wassen? Voor iedereen is dit anders. Soms hoor je wel eens mensen die het bijvoorbeeld dagelijks wassen. Vaak wordt er ook gezegd hoe minder je wast, hoe beter. Dit is niet altijd het geval. Want wellicht werk jij in een omgeving waarbij geur op je haar slaat en je het daarom vaker wilt wassen. Of sport je vaak? Dan heb je natuurlijk geen zin om met bezweet haar je bed in te kruipen.

Hoe vaak krullend haar wassen?

Zoals we al hadden aangegeven verschilt het per persoon hoevaak je het moet (of beter gezegd, wil wassen). De meeste curlies wassen het 1 tot 2 keer per week. Belangrijk is dan dat je 1 keer in de week in ieder geval een shampoo gebruikt. Op de andere dagen kan je alleen een conditioner gebruiken of een co-wash. 

Vaker je krullen wassen?

Lees je ergens dat je maar 1 of 2 keer in de week kan wassen of zo weinig mogelijk? Dan zit hier een klein detail aan. Was jij 3 keer in de week je haar met een CG Shampoo? Dan kan het zijn dat je haar droger zal worden en dat wil je natuurlijk niet. Daarom wordt er vaak gezegd dat minder wassen vaak beter is. Maar, was jij je haar met een conditioner of met een co-wash? Dan mag je gerust vaker wassen. Anders gezegd: zo vaak als jij dat graag zou willen. 

 Wasschema: Krullen wassen

Afhankelijk van je haartype en je eigen wensen kan je de onderstaande schema's aanhouden:
Je krullen wassen
1 keer in de week wassenWasbeurt 1: 1. Masker (deep-conditioner, aanbrengen voordat je gaat wassen op licht vochtig haar) 2. Shampoo 3. Conditioner 4. Leave-in of créme 5. Gel 6. Eventueel een olie De bovenstaande stappen herhaal je wekelijks of bijvoorbeeld eens in de 10 dagen.
2 keer in de week wassenWasbeurt 1: 1. Shampoo 2. Masker 3. Leave-in conditioner of creme 4. Gel 5. Eventueel olie Wasbeurt 2: 1. Shampoo 2. Conditioner 3. Leave-in of créme 4. Gel 5. Eventueel olie
Vaker dan 2 keer in de week wassenVolg de stappen voor 2 keer in de week wassen. Wil je het vaker wassen? Gebruik dan de volgende stappen: 1. Co-wash 2. Leave-in of créme 3. Gel Eventueel olie
Leer hoe je haar reageert op vaker/minder wassen
Heb je het gevoel dat je vaker wast, maar dat je haar erg droog is? Dan is dit een kenmerk om het iets rustiger aan te doen met wassen. Bekijk ook eens je shampoo, heb jij een shampoo die mild reinigt? of heb je een shampoo met sterkere reinigers? Bekijk dus goed wat de effecten zijn op je haar. Probeer te experimenteren. 

Ik wil minder vaak wassen

Er zijn dus geen vaste regels hoe vaak jij je haar moet wassen, maar de meeste CG'ers wassen hun haar ongeveer 1/2 keer in de week. Probeer wat voor jou het beste werkt. Sport je bijvoorbeeld iedere dag en ben je gewend om het daarna meteen te wassen? Dan is een Root Refresh Spray misschien iets voor jou. Deze spray gebruik je op je hoofdhuid en maak het wat frisser. Daarnaast zorgt het ook voor een aangename geur! :) 

Ik heb last van vet haar, moet ik het vaker wassen?

Heb je last van vet haar? Dan betekent dit niet per definitie dat je vaker moet wassen om dit probleem te verhelpen. Soms kan het zelfs erger worden. Zit je vaak aan je haar? leer dit dan eerst af, dit kan namelijk vettig haar veroorzaken. Daarnaast kan regelmatig een
final-wash
je ook helpen met vet haar. 

Wat gebruik je tijdens het wassen?

Ontdek alle
shampoos
, het is handig om je conditioner eventueel te kiezen van hetzelfde merk. 

Vind de juiste producten voor je haar

Gebruik onze finders om de juiste producten voor je krullen te vinden!

Help met vinden