Haar verven & de CG Methode

Je mag gerust je haar verven als je de CG Methode volgt. Helaas zijn de meeste soorten haarverf niet CG maar, als je je haar op de juiste manier verzorgd kan je de schade beperken.

Written by
Eline
Published
Ja, zeker mag dit! Helaas zijn de meeste soorten haarverf niet CG maar, als je je haar op de juiste manier verzorgd kan je de schade beperken. 

Welke haarverf is wel CG?

De meeste varianten zijn niet CG. Er zijn wel bepaalde Henna verf varianten te vinden, die zijn wel CG. Helaas is henna niet altijd in staat om je haar goed te dekken en het kan snel vervagen daarom kiezen veel voor de standaard soorten haarverf die je kan vinden bij de kapper en bij de drogisterij. 

Tips bij het verven van je haar

 • Heb je nog niet veel ervaring met het verven van je haar? Raadpleeg dan een kapper bij jou in de buurt om de behandeling uit te laten voeren. Voor het lichter maken van je haar adviseren we je altijd naar een kapper te gaan. 
 • Wil je extra bescherming tijdens het haarverven? Dan kan je bij de kapper om een extra Olaplex behandeling. 
 • Wil je je haar donkerder maken? Hou er dan rekening mee dat je haar in sommige gevallen donkerder kan uitvallen dan gewenst. Hou je altijd aan de inwerktijd zoals die beschreven staat. Heb je poreus haar? Dan kan je haar ook sneller donkerder worden. Heb je al een aantal keer je haar geverfd en wil je eigenlijk dezelfde kleur van je haar behouden? Ga dan voor een tintje lichter. Het verf kan namelijk opbouwen op je haar waardoor het telkens een stukje donkerder wordt. 
 • Twijfel je maar wil je toch graag thuis aan de slag met haarverf? Kies van voor een uitspoelbare (niet permanente) haarverf. Vaak houden deze soorten verf 28 wasbeurten. 
 • Voeg een treatment toe aan je routine. Je kan hiervoor het best de
  Bond Salve gebruiken van Curlsmith
 • Check je huidige shampoo, is hij
  color safe
  ? Wij hebben hier voor een speciale collectie aangemaakt. 

Je hebt je haar geverfd, hoe ga je verder met de CG Methode?

Na een aantal dagen kan je opnieuw een final-wash doen. Wacht minimaal 3 dagen anders kan je keur vervagen. Na de final-wash breng je een masker aan en volg je de stappen zoals je die normaal doet: leave-in, gel etc. Daarna kan je gerust weer aan de slag met je CG Methode producten. Ga je het weer verven? Volg deze stappen dan weer opnieuw!