Styling review Only Curls

Only Curls is een merk die je vaak voorbij ziet komen in de groepen van de CG methode. Only Curls is een merk dat alleen CG goedgekeurde producten verkoopt. Verder zijn de producten Vegan en is de verpakking van bioplastic gemaakt. De verpakking ziet er heel leuk uit! Maar, nog belangrijker, is dit product de prijs waard?

Published
Al een tijd gebruik ik de producten van Only Curls, in deze blog vertel ik wat mijn ervaringen zijn met de Creme en de Gel. 

Hydrating Curl Creme

Allereerst de geur, heerlijk! Ook na een aantal uren nadat je het product hebt aangebracht, ruik je de geur van dit product nog goed.
Wat mij opviel aan het product is dat de substantie erg dun is. Ik had verwacht dat dit product niet genoeg zou geven aan de hoeveelheid haren die ik heb. Maar, met een kleine hoeveelheid crème merkte ik juist positieve effecten. Mijn krullen werden minder pluizig en werden zacht. Ik gebruik dit product meestal nadat ik mijn haren net gewassen heb. Na het douchen scrunch ik het in mijn haren, vervolgens breng ik een leave-in aan en een gel. Let op! Dit werkt niet voor iedereen. Ik heb erg dik haar maar, het kan voor jouw krullen misschien beter zijn om de leave-in over te slaan nadat je deze creme hebt aangebracht. Verder gebruik ik dit product ook als ik mijn haren s'ochtends refresh. Dit doe ik vooral op momenten wanneer mijn haar s'ochtend stug aanvoelt. 

Enhancing Curl Gel

Het volgende product is de Enhancing Curl Gel. Ook dit product ruikt net zoals de creme, heerlijk! Een goede combinatie dus, als je deze twee producten samen gebruikt. Ook de gel heeft een dunne substantie. Net zoals bij de creme, dacht ik dat ook dit product niet genoeg hold zou geven. Maar, ook dit product is niet te hevig en ook goed te gebruiken voor mensen met fijner haar. De gel geeft een mooie definitie en maken je krullen zacht en flexibel. Dit product gebruik ik bijna elke dag op 'nat haar'. Als ik mijn haren ga wassen, breng ik dit product aan na de creme, op kletsnat haar. Dit is een bepaalde haarroutine die ik voor mezelf heb uitgevonden. Begin je net met de CG methode? Dan kan een andere routine wellicht beter helpen. Ik probeer altijd goed te kijken en te voelen aan mijn krullen. Op die manier weet ik exact wat mijn krullen nodig hebben. Na een bepaalde periode weet je wat voor jou het beste werkt, dit heeft dus (helaas) eventjes de tijd nodig. Daarnaast heb ik veel verschillende producten gebruikt, dit helpt ook bij het creëren van een goede haarroutine. 

Geschikt voor mijn haar?

Heb je een lage porositeit? Dan heb je lichtere producten nodig. Gebruik je te zware producten? Dan heeft dit een negatieve invloed op je krullen. Voor mij is dit product dan ook geschikt, omdat ik een lage porositeit heb. Zoals ik al had aangegeven, moet je goed naar je krullen kijken. Wat doet een bepaalde hoeveelheid van het product? Hoe breng je het aan en wanneer? Test het uit en probeer telkens opnieuw verschillende manieren. Het is verstandig om met kleine hoeveelheid van de producten te starten. Heb je het gevoel dat je krullen meer nodig hebben? Dan kan je dit in kleine beetjes aanpassen. Het is erg belangrijk hoe je de producten aanbrengt, probeer in ieder geval op nat haar aan te brengen. 
Heb je een lage porositeit en zoek je producten waarvan de ingrediënten niet van dieren afkomstig zijn? Dan is dit product zeker een aanrader. Gebruik je de CG methode niet? Dan is dit product ook zeker het proberen waard door de dunnere substantie. 
only curls gel

Ik wil dit product proberen!

Helaas heeft Only Curls besloten om tijdelijk niet meer door te verkopen. Wil je een alternatief? Neem dan contact op met
info@curlytools.nl
of bekijk de onderstaande producten van Curl Flo.