Wat is een pre poo voor krullen?

Wat is een pre-poo? Een 'pre-poo' is ook wel een afkorting voor pre-shampoo en is een bekende term binnen de CG Methode. Een pre-poo gebruik je op je hoofdhuid voordat je begint met het wassen van je haar. Met een pre-poo maak je jouw haar makkelijker doorkambaar, geeft je haar extra moisture en zorgt ervoor dat je conditioner optimaal wordt opgenomen.

Written by
Eline
Published

Hoe breng je een pre-poo aan?

Een pre-poo is gemakkelijk aan te brengen: masseer de olie in op een droge hoofdhuid. Laat het dan inwerken, minimaal een kwartier. Breng dan een shampoo aan en spoel het vervolgens geheel uit. En gebruik dan daarna een masker of conditioner. 

Waarom zou je een pre-poo gebruiken?

Waarom zou je een pre-poo gebruiken? Een pre-poo heeft verschillende voordelen om te gebruiken binnen je curly hair routine. Waves en krullen hebben van nature extra vocht nodig in tegenstelling tot mensen met steil haar. Daarnaast kunnen veel invloeden van buitenaf ons haar beschadigen en extra droog maken. Denk bijvoorbeeld aan de zon, wind en zout water. Met een pre-poo behandeling breng ji de vochtbalans vervolgens weer helemaal terug! Wist je dat een pre-poo ook voordelen heeft wanneer je last hebt van knopen en klitten in je haar? Daarnaast zal het je haar ook zachter en meer glanzend maken. 

Welke pre-poo past bij mijn krullen?

Jojoba, avocado en amandel olie zijn onder andere zeer geschikt om een pre-poo mee te doen. De ingrediënten voor een pre-poo zijn vaak gemixt. Binnen deze collectie vind je oliën die geschikt zijn voor een pre-poo. Je kan ze gebruiken bij elk haartype en textuur. 
We hebben een speciale collectie aangemaakt met pree poo producten die geschikt zijn voor meerdere krultypen en texturen.
Bekijk de collectie hier
Olie dat uit een pipet komt