Welke diffuser is het beste?

Een diffuser voor krullen is een echte must have om de beste resultaten te behalen. Maar, wat is een diffuser en welke is geschikt?

Vrouw die krullend haar aan het fohnen is
Written by
Eline
Published

Wat is een diffuser?

Een diffuser is een opzetstuk die je op een föhn kan plaatsen. Een diffuser zorgt ervoor dat je krullen goed op hun plek blijven zitten tijdens het drogen van je haar.
Gebruik je geen diffuser? Dan kan je extra pluizig haar ervaren en blaas je als het ware je krulpatroon die je hebt gecreëerd tijdens het stylen, uit je haar. 
Diffuser opzet stuk

Is het veilig om een diffuser voor je krullen te gebruiken?


Zolang je een diffuser op je föhn zet kan je gerust je haar veilig drogen. Want wist je dat de diffuser ervoor zorgt dat hitte gelijkmatig wordt verdeeld over je krullen? Daardoor kan je een diffuser gerust gebruiken zonder je haar te beschadigen. 

Tips bij het gebruiken van een diffuser

 • Start met diffusen bij de hoofdhuid. Buig je hoofd voorover en zet de föhn net niet op de hoofdhuid. Zorg dat je langzaam, roterende bewegingen maak. Buig je hoofd vervolgens naar links en naar rechts. 
 • Heb je dat gedaan? Breng de diffuser dan voorzichtig in je haar. En hou hem even vast in het haar, voordat je naar de volgende sectie gaat. Herhaal dit totdat je haar 100 droog is. 
 •  Voorkom zoveel mogelijk dat je met je handen in het haar zit tijdens het diffusen. Dit zorgt namelijk voor pluis. 
 • Ben je bijna klaar? Zet de föhn dan op de meest harde stand en zodat je haar 100% droog is.  

Voor wie is een diffuser geschikt?

Een fohn met diffuser kan bij ieder krultype gebruikt worden. Dus heb je wavy hair, of krullen of een coily haartype? Iedereen heeft er baat bij binnen je curly girl routine. Het houdt je krulpatroon intact en het zorgt ook nog eens voor meer volume (als je dat zou willen!). 

Wat is de beste diffuser voor krullen?

Als het op föhns aankomt voor krullen, zijn er verschillende modellen te verkrijgen. Let bij de aankoop van een diffuser op de volgende punten: 
 • Wat is je budget?
 • Wat voor soort model wil je graag hebben?
 • Wil je een kleinere föhn of mag het ook een grotere variant zijn?
 • Hoe groot is de diffuser blaasmond?
 • Wil je een coolshot functie?
 • Hoeveel wattage moet de föhn hebben?
 • Wat voor technologie bevat de föhn?

Waar moet ik op letten als ik een föhn koop?

Keramische technologie

Lees je dat de föhn keramische technologie bevat? Dan betekent het dat deze föhn extra geschikt is voor iedereen met fijn, beschadigd of geverfd haar. Door de keramische technologie wordt de warme lucht uit de föhn nog beter verdeeld en zorgt dit dus voor betere bescherming van je haar. 

Motor van de diffuser

DC Motor: Een DC motor is een variant die in veel föhns wordt gebruikt. Deze föhns kennen een grote snelheid en blaaskracht maar, maken ook iets meer geluid. Een DC motor gaat minder lang mee dan een AC motor. Verder is een DC Motor lichter. 
Een DC motor is geschikt als je je föhn zo'n 2 tot 3 keer in de week gebruikt. Dus wil je een föhn voor thuis en heb je een kleiner budget? Dan is een föhn met DC motor een goede keuze. 
AC Motor: AC motors kennen een lange levensduur, ze zijn kwalitatief beter dan een DC motor. Wel, zijn ze vaak iets zwaarden dan andere motoren. Ze zijn van zeer hoge kwaliteit, hier staat dan vaak wel een hogere aankooprijs tegenover ten opzichte van een DC motor of een digitale motor. 
AC Motors zijn zeer geschikt voor veelvuldig gebruik van een föhn en voor iedereen die een iets breder budget heeft. 
Digitale motor: Een digitale motor is één van de meest nieuwe motoren binnen de diffuser wereld. Ze maken weinig geluid en zijn erg licht. Er zijn nog weinig diffusers uitgerust met een digitale motor. 
Een digitale motor is geschikt voor veelvuldig gebruik van een föhn en voor iedereen die een breed budget heeft. 

Wattage van de föhn

Elke föhn heeft een wattage. Hoe hoger het wattage, hoe sneller je haar in principe droog is. Heb je een dikkere bos met krullen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een föhn met een hogere wattage. Heb je fijn tot medium dik haar? Dan volstaan ook diffusers met een lagere wattage. 

Wat voor diffusers zijn er?

Diffusers kan je opdelen in 2 soorten categorieën. Er zijn föhns met een diffuser die je er op moet klikken én er zijn diffusers en föhns in 1 (die hoef je er dus niet op te klikken). 
Föhns met een diffuser opzetstuk
Dit zijn vaak de föhns met het meeste aantal wattage. Dit komt vaak doordat ze een grotere behuizing hebben waardoor er een grotere motor in zit. 

Chi LAVA Dryer

De CHI Lava is een ontzettend populaire fohn en dus erg geliefd bij iedereen met krullend haar en met name in de curly girl communities. De CHI Lava is keramisch, dit betekent dat de warmte die uit de fohn komt gelijkmatig over het haar wordt verdeeld dan een fohn die niet ceramisch is. 

Chi 1875 Compact Hair Dryer

De
CHI Compact Hair Dryer
is het nieuwe zusje van de CHI Lava. We hebben deze opgenomen in het assortiment als alternatief op de CHI Lava. Het grote verschil tussen de föhns is de wattage. Hoe hoger de wattage hoe sneller je haar droog is. We adviseren een hogere wattage als je bijvoorbeeld dikker haar hebt, want dan kan de wattage een groot verschil maken in de droogtijd. Heb jij fijner of medium haar? Dan volstaat ook een fohn met een lagere wattage. Nog een groot verschil ten opzichte van de CHI Lava: Het formaat van de fohn. De compact (zoals de naam het al zegt) ligt voor bepaalde curlies echt beter in de hand. Daarnaast bevat de Compact uitstekende pins bij de diffuser blaasmond, en daarnaast is hij ook een stukje groter dan de CHI Lava. 

Fohn en diffuser in 1 

De föhns die we nu gaan bespreken zijn de föhns speciaal voor krullen van het merk Bellissima. Je ziet waarschijnlijk zelf al een groot verschil: het model van de fohn. Het model is mega handzaam. Dit betekent dat de fohn erg prettig in gebruik is omdat hij lekker licht in de hand ligt. Daarnaast is het ook mega handig om mee te nemen op reis, zonder teveel ruimte in je koffer in te nemen. Een groot verschil ten op zichte van de 2 föhns hiervoor is de wattage. Deze ligt bij de Bellissima föhns een stuk lager, namelijk 700. Is dit wel voldoende zul je je afvragen? Dit is afhankelijk van je wensen maar ook van je haarlengte. Heb je bijvoorbeeld langer of diker haar, dan gaat het met deze fohn wel iets langer duren voordat je haar droog is.
Voor kort krullend haar zul je niet direct de gevolgen van een fohn met mindere wattage ervaren. Maar heb je langer en dikker haar, dan is dit wel een puntje die je zal moeten maken in je overweging. Je kan dan de prijs van de fohn erbij gaan halen, mocht je twijfelen. De beide föhns van Bellssima zijn namelijk een stuk lager in aanschaf dan de CHI varianten. Maar, desondanks de lagere wattage, zijn dit perfecte föhns voor iedereen die een iets langere droogtijd niet erg vind. Verder volstaat deze fohn als een heel mooi model om je krullen te drogen. 

Bellissima Ceramic 

Vrouw met krullen die de Bellissima Ceramic gebruikt
En dan hebben we de andere variant van de
Bellissima fohn
. De ceramic variant. Dit is een fohn met ceramische technologie, net zoals de CHI föhns. Dit is beter voor beschadigd en/of geverfd haar en voor iedereen die het haar nog beter beschermt wordt bij het föhnen. Net zoals de Diffon fohn, heeft ook deze fohn het mooie kleine model die heerlijk handzaam is. De wattage is hetzelfde als de diffon variant, dus ook hiermee telt: heb je langer en dikker haar, en wil je een kortere droogtijd dan is een fohn met een hogere wattage aan te raden. Maakt de droogtijd je niet uit, dan volstaat ook een fohn van 700 watt. 
Föhns bij CurlyTools
Een overzicht van de belangrijkste specificaties
Soort FöhnCoolshot functieWarmtestandenCeramischWattagePrijs
CHI 1875 Compact DryerJa3Ja1100159
Bellissima Diffon Fohn Ceramic Nee2Ja70074.95