Wat is Curl Training?

Met curl training stimuleer je je krullen. Het kost eventjes tijd, maar als je curl training regelmatig doet zal je na verloop merken dat je kruldefinitie verbeterd. 

Wanneer doe je curl training?

Curl Training doe je tijdens het wassen van je haar. Je gaat van start als het masker in je haar zit. Je kan in plaats van het masker ook een treatment in je haar hebben. Beide zijn perfect voor curl training. 

Hoe werkt Curl Training?

Onder curl training kan je meerdere technieken onderbrengen. De beste zijn: Twisten en Finger coiling. Ze lijken erg op elkaar, hieronder lichten we ze toe en bekijk de onderstaande video: 

 

@curlswithkeish curl training to recover those damaged curls #curltraining #deepconditioning #fyp ♬ man eater x need to know by Altegomusic - ALTÉGO

 

Twisten

Zit het masker in je haar? Verdeel dan je haar in verschillende secties. Het meest handig is om eerst 2 secties te maken. Zet ter hoogte van je slaap een vinger en haal je vinger door het haar, doe dit ook bij de andere kant en breng deze sectie bij elkaar met een clip. 

Nu is het onderste deel van je haar los. Pak nu een borstel en zorg dat je haar volledig vrij is van knopen en klitten. Pak vervolgens 2 strengen uit je haar en twist deze samen met elkaar. Je wikkelt ze dus telkens om elkaar heen. Herhaal deze stap totdat je het hele gedeelte hebt gehad en werk zo verder naar de volgende sectie. 

Je kan je haar nu in deze twists houden. Wacht 30 minuten en spoel het masker vervolgens uit je haar. 

Finger Coilen

Bij finger coilen voer je precies dezelfde stappen uit. Maar, bij twisten ben je 2 strengen in 1. Bij Finger coilen draai je 1 streng om je eigen vinger. Lees hier meer over finger coilen

Wanneer zie je resultaat van curl training?

Het is handig om de curl training regelmatig te doen en als vast onderdeel van je routine te maken. Vind je het teveel werk? Begin dan eerst eens met curl training van de voorste lokken. 


Leave a comment

Find the products for your hair