Wavy hair routine met de CG Methode

Heb je wavy hair? En zoek je artikelen die helemaal aansluiten bij je wavy hair routine? Wij geven je in deze blog een aantal handige tips!

Written by
Eline
Published

Wat is wavy hair?

Voordat we ingaan op alle tips en tricks, is het handig om te weten wat wavy haar eigenlijk is. De beste omschrijving hier van is te omschrijven op basis van
haartype
. Haartype kan je indelen in 4 soorten.
 • Haartype 1: is stijl haar
 • Haartype 2: golvend haar, lichte slag, s-vormig
 • Haartype 3: spiralen, duidelijke krul
 • Haartype 4: sterke spiralen
Wavy hair valt dus onder haartype 2: het is een licht golvend of je hebt een losser krulpatroon. Alle haartypes zijn ook nog weer onder te verdelen in 3 categorieën: type 2A, 2B of 2C. Als je 2A krullen hebt heb je een lichtere slag dan type 2C krullen. Voor nu is het belangrijk om te weten of je überhaupt in type 2 valt. 
Pin je niet helemaal vast aan het bovenstaande. Want je krultype kan vaak erg verschillen. Bovendien kan je onderin meer kullen hebben dan boven en andersom. Maar, het typeert vaak wel goed in welke categorie je valt. 
Voorbeeld van vrouw met wavy hair die de cg methode gebruikt
Wavy hair routine
Als je met de
CG Methode
start en je hebt wavy hair dan kan je de volgende stappen aanhouden. We nemen je per soort artikel mee waar je op kan letten als je golvend haar hebt. 
Als je wavy haar hebt, is het handig om de volgende producten in huis te hebben: 
 • CG Shampoo
 • Conditioner
 • Masker
 • Leave-in of creme 
 • Gel aanvullend met bijvoorbeeld een mousse.
 • Olie
 • Handdoek
 • (Styling) borstel
 • Fohn
Daarnaast hebben wavy's vaak baat bij de wat lichtere producten. Daarom is het belangrijk om te kiezen tussen een leave-in of mousse. 

CG Shampoo voor wavy hair

Om
product build up
te voorkomen, is het handig om een CG Shampoo te gebruiken. Daarnaast is een shampoo ontzettend belangrijk want met een schone hoofdhuid weet je zeker dat je alles uit je wavy hair routine gaat halen.
Als je wavy hair hebt, is het handig om cg producten te gebruiken die niet al te zwaar zijn voor je haar. Binnen onze collectie
CG Shampoos
kan je filteren op 'lichte producten' (dit kan overigs in elke collectie!) .
De meest verkochte items zijn de producten van
Giovanni Cosmetics
. Deze gehele lijn is heel erg licht, waardoor het ook door wavy's goed te gebruiken is. Ons meest verkochte shampoo is de volgende:
Giovanni 50/50 shampoo
CG Conditioner voor wavy hair
Heb je je haar gewassen? Ga dan verder met een
conditioner
. We geven voorkeur om te kiezen voor een shampoo die past bij je shampoo. Dat wil zeggen, dat je een conditioner gebruikt van hetzelfde merk. De sluiten dan mooi op elkaar aan. Bij de bovenstaande shampoos, passen dan ook de volgende conditioners: 

CG Leave-in Conditioner voor wavy hair

Een
CG Leave-in conditioner
gebruik je als je je conditioner hebt uitgespoeld. Heb je erg fijn haar? Experimenteer dan met een leave-in conditioner. Een leave-in conditioner zorgt voor extra hydratatie en beschermt je krullen ook voor invloeden van buitenaf. Het vormt dus de basis voordat je begint met stylen. Je kan kiezen voor een leave-in conditioner van hetzelfde merk die je ook gebruikt voor je shampoo en conditioner. Je kan ook een uitstapje maken naar een ander merk. Een van onze favorieten is de leave-in van Ecoslay. Dit zijn 100% natuurlijke artikelen en ook nog eens mega licht waardoor ze ook voor wavy krullen erg geschikt zijn. De verpakkingen van Ecoslay zijn het afgelopen jaar veranderd. Je krijgt ze in een milieu vriendelijke pouch! Je kan hierbij eventueel een jar kopen, om het product in te doen! 
Nog een handige tip bij het gebruiken van een leave-in: Gebruik echt een minimale hoeveelheid! 
Voorbeeld van geschikte leave-in conditioner:
Ecoslay
Ecoslay Rice Pudding Leave-in Conditioner Moisturizer
Een andere aanrader, die ook aansluit bij de shampoo en conditioner die we al eerder hebben aangeraden is de
Giovanni Direct Leave-in Conditioner
. Dit is onze meest verkochte leave-in van het jaar 2022!
Giovanni Direct Leave-in Conditioner
CG Gel voor wavy hair 
Hiervoor hebben we vaak aangegeven dat het aan te raden is om voor de lichtere producten te gaan. Bij een gel is dit anders. Je mag best een gel gebruiken die een wat dikkere substantie heeft en een sterke tot medium hold heeft. We raden je zelfs aan om te kiezen voor een gel met een sterkere hold want, dan krijg jij je waves nog beter in model. 
Onze nummer 1 gel voor wavy hair is de
Umberto Giannini Curl Jelly.
Een ontzettend lichte gel, die je krullen een medium tot sterke hold geven. 
Umberto Giannini Curl Jelly
Ben je zoek naar extreme hold? Dan zijn de volgende producten een aanrader:
Super Hold Styler van Boucleme
en
L.A. Hold Gel van Giovanni Cosmetics
.

CG Masker voor wavy hair 

En last but not least, is het ook handig om een masker aan je routine toe te voegen. Er wordt vaak gezegd dat een masker te zwaar zou zijn voor (licht) golvend haar. Maar, wist je dat er trucjes zijn om toch de voordelen van een masker te hebben en te voorkomen dat je haar te zwaar wordt?
Dit kan je onder andere doen door de
dirty deep co
methode toe te passen. Tot slot blijft het altijd experimenteren met een masker bij golvend haar. Want, bij de 1 kan het zijn dat het masker te zwaar is, terwijl iemand anders daar geen last van heeft. Probeer eens de dirty deep co uit, maar probeer het masker ook gewoon op vochtig haar. 
De
Nutrafix van Giovanni
is een goede keuze voor als je wavy haar hebt. 
3 verschillende cg oliën
CG Olie 
Dit vinden we nog een belangrijke! Want ook bij de olie wordt vaak gedacht dat het te zwaar is voor golvend haar. Maar, wist je dat er tegenwoorden heel veel nieuwe soorten olie te krijgen zijn die ook gewoon bij fijner en een losser krulpatroon gebruikt kunnen worden? Dit komt doordat tegen woorden gemixte oliën worden gemaakt in plaats van pure oliën die best zwaar kunnen zijn. 
Als je gezond haar hebt en je een olie eens wil proberen, is dit echt een hele goede optie:
 De Scrunching oil van Curly Secret
Als je geverfd haar hebt of als je haar beschadigd is of echt extra verzorging wil, kan je kiezen voor de
Bonding oil van Curlsmith. 

Andere CG Stylingsproducten voor wavy haar

Naast de bovenstaande items, kan je binnen je wavy hair routine ook kiezen voor een
mousse/foam
of een
creme
. Met een creme voor wavy krullen is het handig om te beginnen met kleine beetjes. Daarnaast is het handig om met wavy haar te kiezen voor of een creme of een leave-in, beide kunnen wellicht te zwaar zijn voor je haar. Experimenteer hiermee! 

Tools binnen je wavy hair routine

Naast de juiste cg producten is het ook van groot belang om bepaalde tools toe te voegen aan je wavy hair routine. Met bepaalde tools kan je nog meer uit je krullen gaan halen. 
Denman Brush D3 voor kruldefinitie 
Een echte aanrader is de
Denman D3
Deze borstel is speciaal ontworpen om meer kruldefinitie te creëren. Daarnaast kan je met deze borstel er ook voor zorgen dat je extra volume krijgt. 
Denman D3.
Microvezel krullen handdoek voor krullen
Wist je dat wanneer je gel op handdoek droog haar aanbrengt het kan zijn dat de gel beter tot zijn recht komt? Heb je je haar gewassen? Breng dan op kletsnat haar je leave-in conditioner aan. Dep dan je haar droog met een
microvezel handdoek voor krullen
of wikkel je haar kort in de handdoek. Hierdoor wordt het overtollige water uit je haar gehaald en kan je aan de slag met de gel. Het is belangrijk dat je bij dit proces een handdoek gebruikt die van microvezel is. Hierdoor wordt je haar niet beschadigd. Krullen verdienen namelijk extra bescherming wanneer het vochtig is. Met een katoenen handdoek kan je schade aanbrengen dat zorgt voor andere pluizig haar en meer breekbaar haar. 
Microvezel handdoek voor krullend haar
Tot slot, heb je wavy hair dan hopen we je met deze blog een beter beeld te hebben gegeven met wat voor CG Producten je kan gebruiken. Daarnaast is het handig om de filter in onze shop te gebruiken 'lichte producten' die kan je binnen elke collectie vinden.  Je kan ook op de onderstaande link klikken!
Wil je nog meer producten zien die in je waivy hair routine passen? Bekijk dan
deze collectie
 (alle haarverzorging voor wavy's)